kokamn | 22 Січня 2022, о 11:44 |
---|---|
Користувач |
Добрий день колеги, підкажіть як паралелити саби 4 ом 18 дюймів і топи 4 ома 15 дюймів ? |
Микола Марущак | 22 Січня 2022, о 13:25 |
Користувач |
Якщо тупо запаралелити,то потрібен підсилювач,який може працювати на 2 Ом.,з відповідною потужністю,але то танці з бубном.Якщо підключити правильно,то має бути по підсилювачу :один на топи і один на саби окремо з відповідними параметрами,а між ними підключається кроссовер (дешевший варіант) або контроллер акустичних систем (дорожчий варіант з ідеальнішою корекцією звуку). Можете почитати ще тут,правда там топи і саби по 8 Ом,але великої різниці немає,головне правильно підібрані підсилювачі:: https://www.minus.lviv.ua/forum/thread/10563/?page=1 |
Andrew Timochko | 22 Січня 2022, о 13:53 |
Користувач |
Пан Микола добре написав, краще розкиньте окремо на два підсилювачі і ще й процесор між ними і будете мати щастя))) |
Микола Марущак | 25 Січня 2022, о 23:02 |
Користувач |
Andrew Timochko,схоже ми образили топікастера,питання задав і пропав.Хлоп має стіко кольонок,а ми нарадили усіляких дурниць,ще й купувати якісь процесори-шмесори.От якби встромити якийсь магічний шнурок з кольонки до кольонки і все звучало як на президентському концерті,от то було б діло. |
Andrew Timochko | 25 Січня 2022, о 23:22 |
Користувач |
Пане Микола я дуже рідко зустрічаю однодумців) дійсно наші музиканти хочуть мати хороший звук при мінімальних вкладеннях. |
Олександр Соколюк | 26 Січня 2022, о 12:21 |
Користувач |
Да нічим ви ні кого не образили!)) Просто понаписували про вищу матиматику, якщо людина не до кінця розуміє чи можна паралелити, а ви про зняття АЧХ, та налаштування проца! А тепер по справ. 1. Який саби( потужність, оформлення кабінету, давка....) Так само і за топ. 2. Який підсилювач, ( його параметри..) 3. Як будуть всі дані, то можливо буде розглянути як варіант пасивного трьох-смугового фільтра. 4. І повірте при правильному підході (для людей які далекі від роботи з процоп) це є досить не поганий варіант, звісно процу поступиться но чесно кажучи якщо толковий майстр це зробить то буде нормальненько. |
Микола Марущак | 26 Січня 2022, о 15:07 |
Користувач |
Олександр Соколюк,а ше усілки з кросоверами можна теж забадяжити,альтернативних варіантів може бути кіко влізе,але то всьо чисто український менталітет,шоб не як у всьому світі,шоб дешево і сердито)). Впринципі кожному своє,ніякої вищої математики у використанні кросовера я не бачу.Але я про інше,на скільки вдячний топікастер,ні тобі здрасті,ні тобі допобачення,хоч би муркнув для прилічія. |
Andrew Timochko | 26 Січня 2022, о 16:46 |
Користувач |
Дійсно тут ніякої вищої математики немає, в просторах інтернету купа інформації, зараз ви скажете що не кожен знає як її шукати!!! Так шукати мінусовки стає і знань і сил, а знайти інформацію як налаштувати кросовер чи проц не стає? Чого одні музиканти вкладають купу коштів і сил в обладнання, а деякі не хочуть потратити сили на елементарне? Тут просто виходить таке що той дурний бо він вкладає в то купа всього, а я буду мудрим і буду співати під чужі мінуса та щей на апараті який навіть не годиться для шкільної лінійки!! |
Гринів Міша | 26 Січня 2022, о 19:00 |
Користувач |
Шановний kokamn.Ви будь ласка напишіть хоч би характеристики:саба і топа.Якщо Вам відомо тільки опір,потужність і Дюйми,то1.Якщо ваші саби мають паралельні два входи під Спікони,то в розрив Плюсового проводу,який йтиме на Топ поставте конденсатор типу МБМ на 150-.....350мікрофарад.Так Ви трошки знехтуєте опором топа.але:1.Конденсатор розверне фазу.2.Трошки впаде потужність топа.PS:це не є ідеальний варіант.Конденсатор треба підібрати під саб і топ. |
Микола Марущак | 26 Січня 2022, о 21:03 |
Користувач |
Я ж кажу-чим подешевше наше всьо)).Мені це нагадує "геніїв модернізації"- китайців.Дай їм нормальний фірмовий девайс,то вони тобі так "модернізують",позамінюють деталі і блоки,що...Мораль цієї байки така:хочеш пригод на цікаве місце,займайся "кулібінськими" пошуками і йди ніби-то дешевим,але утопічним шляхом.Хочеш спокійно працювати,зроби,як працює увесь цивілізований світ і заплати на кілька гривен більше,так,так,всього навсього на кілька гривен.Тут вже кожен обирає своє рідне,до чого душа лежить ближче. PS: топікастеру бажаю навчитись приймати участь в свому ж топіку та реагувати хоча б простеньким-ДЯКУЮ,коли колеги намагаються допомогти,в правилах вихованності вищої математики не потрібно,чи не так,пане чи пані під таємничим ніком kokamn?! Всім добра,здоров'я та достатку. |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти