Микола Марущак | 8 Червня 2023, о 16:32 |
---|---|
Користувач |
М-да,чесно кажучи,нажаль,ви чітко не вказали ваші задачі,чи то має бути концертний пульт,чи студійний,чи просто репетиційний,як з’ясовується,знову ж таки,з догадками,він має бути універсальним)).На питання про акустику,ви лише зараз відповіли:“Щодо акустики - яка буде на концертному майданчику”,то в такім разі,навіщо вам пульт,на майданчику не буде крім акустики пульта,чи мультикора?Я вже нічого не розумію)).Припустимо майданчики бувають різні і ви приїхали зі своїм пультом,а там акустика якась уявна наприклад Behringer,чи Soundking,підсилювачі якісь самопали чи тих же брендів,підскажіть будь ласка,який сенс з вашого пульта,просто,щоб лише підключити ваші інструмнти і підключитись вашим пультом до основного?То який сенс в такому ретельному підбиранні пульта,якщо ви не маєте своєї акустики?Мені здається,тему треба закривати,ви вже все обрали,правда особисто у мене є дуже багато питань,перепрошую,мені здається,ви дилетант в концертній діяльності,але то не моя справа,вибір зроблено)),гарної творчої діяльності. |
Денис Париж | 8 Червня 2023, о 17:46 |
Користувач |
Помиляєтесь, шановний, в концертній діяльності - далеко не делетант, хоча й до гуру далеченько)) Навіщо власний пульт? Не хочу залежати від звукорежа якому байдуже до того як ми звучим. Я хочу сам в реальному часі рулити звучанням інструментів, додавати та прибирати те що потрібно і коли потрібно. З усіх концертів (близько 20-25) найкраще ми прозвучали в Палаці Україна - під заздалегідь підготовлену студійну фанеру. А ще на передку, коли привезли всю апаратуру з собою і все налаштовував я сам. Непогано прозвучали у Вишгородському БК, але то був наш сольняк і купа саундчеків (зі звукачем майже породичалися). Коротше кажучи, більше половини концертів були відстійними щодо звуку. Це те що стосується лайвів. Для домашньої роботи... Знову ж таки, це здебільшого репетиції і частково запис (щоб скоротити роботу в студії на чому можливо, ті ж беки, припустим). Отже, вважаєте що тему вичерпано? Для мене - ні! Крім того, повторюю, часу в мене предостатньо для того щоб народити правильне рішення. Вибір зроблено та не зроблено. Конкретизуючи питання, в першу чергу пульт має бути таки концертним. А ретельність підходу до вибору зумовлено бажанням створити власне впізнаване звучання зі своїм характером. Пульт буде застосовуватись і при записах на студіях в якості сатуратора, грубо кажучи, до цифрових інструментів. Така собі родзинка. Я розумію, що підхід може здатись дивним та мистецтво - воно таке, художники - ще ті диваки))) Якби я мав більше платіжних спроможностей то не було б ніякого айпаду із софтом. Всі сінти брав би аналогові та й з пультом б не заморочувався, звісно, це була б професійна цифрова консоль. Але, нажаль, я не мільйонер. Ось так і виникла ідея - цифрові інструменти та аналоговий аутборд. Тому і шукаю адекватної поради. Якщо немає що по-дружньому порадити, то це не є підставою переходити до оцінки мого досвіду. Дякую! |
Денис Париж | 8 Червня 2023, о 17:48 |
Користувач |
Перепрошую, якщо дійсно мої прохання розмиті і не зрозумілі. Але що головне у творчості? Інтрига... Стиль... Недосказанність))) |
Микола Марущак | 8 Червня 2023, о 18:16 |
Користувач |
Ну що я можу сказати,ми розмовляємо "різними мовами" і так буде з кожним,хто мало-мальськи захоче вам допомогти і розуміється на звукоінженерії)).Вам там давали дуже корисні дружні поради,плюс ви не розумієте,що без своєї акустики ваші страждання марні)).Особисто для мене все зрозуміло,жалкую,що вліз в тему,більше мені дійсно немає що вам порадити.Друже (гадаю можу на ти,бо маю далеко за 55-ть,з яких 32 звукач),сердечно перепрошую,якщо образив,тисяча вибачень.Зникаю)).Дякую! |
Денис Париж | 8 Червня 2023, о 18:26 |
Користувач |
Вельми дякую! Звісно, можете на ти, друже. Не зникайте, будь-ласка! Спробуйте зрозуміти мене не з точки зору звукоінженера а з точки зору музлописаки. В звукорежисурі, порівняно з вами, я ледь на любителя дотягую. Але яке не яке розуміння маю (з 2008ого в темі). Тому, впевнений, зрозумію вас. |
Andrew Timochko | 10 Червня 2023, о 00:09 |
Користувач |
Твердження що цифра звучить тільки після цінника 5-6К це не правильно, це все залежить від АЦП-ЦАП які зараз в любму бюджетному пульті досить хороші, чогось багато професійних колективів в своїх райдерах не вказують що їм потрібен дорожестий пульт, тай правильно сказали що все залежить і решту звукового тракту, тим більше якщо ви будете працювати по концертах то цифра буде переважати тим що ви собі підготували сцену з налаштуваннями всіма так як ви хочете а потім приїхавши на концерт тільки коректуєте на мастері під акустику, бо з аналогом такий варіант трішки складніший. Скажу з свого прикладу повністю розкласти сетап і налаштувати його займає до годии часу всі налаштування вже готові тільки запускаю референс трек і по ньому роблю мінімальні коректування під конкретний зал. З ремонтом так само цифра переважає над аналогом, виходять з ладу тільки фейдера і можливо преампи і то якщо не перегружати їх, тай з фейдерами менше проблем бо вони не будуть впливати вам на звук (шум тріск) навіть якщо якісь фейдер вийде з ладу можна перенастроїти канал на інший фейдер або керувати програмно. Так само з глюками це дуже велика рідкість, я працюю з цифрою з 2017р і ні раз в мене не було глюків. За вийнятку Soundcraft ui12 там час від часу падало керування але це була проблема не тільки в мене навіть розробники пізніше дани комент що це була проблема при розробці. |
Денис Париж | 12 Червня 2023, о 16:30 |
Користувач |
Дооообреее. Вельми дякую, друже. Чув, що у своєму ціновому діапазоні найкраще звучання має Roland M200i. Айпад вже є, тому... Чи, може, придивитись в сторону A&H Qu24? |
Семен | 13 Червня 2023, о 18:06 |
Користувач |
Вітаю. |
Денис Париж | 14 Червня 2023, о 09:51 |
Користувач |
Вітаю, Семен. Саме так, лабаючи і співіаючи. Рівні, звісно, буду зводити заздалегідь. Хочу рулити ефектами в реальному часі, не залежачи від настрою чи бачення виділеного прокатною компанією звукача. |
Семен | 19 Червня 2023, о 15:32 |
Користувач |
Працюючи на сцені Ви будете чути моніторний мікс, а ніяк не звук з порталів. Ви навіть баланс інструментів - вокалу не зможете звести, знаходячись на сцені. Про яку якість Вашого звучання можна далі говорити? |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти