Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Шість років минуло. Ось моя думка, емоції та історія
Шість років минуло. Ось моя думка, емоції та історія

В кінці лютого 2018 року звернувся до Адміністрації, запропонував (чомусь) пару ідей по покращенні цього порталу, хоча було вже все готово, щоб запустити попередньо скачані всі мінусовки на власному ресурсі. В ті часи радів власним досягненням, що вдалось власний каталог зробити статичним/динамічним. В динамічний режим він переключається після включення музики і далі при переході з сторінки на сторінку музика не припиняє грати, а сторінки не перевантажуюься, а перемальовуються, хоча ніхто не відчуває різниці. Але мене гризло сумління, що якщо зроблю конкуренцію, то це буде негарний поступок. Тому вагався. Написав адміністрації Мінус Львів. Перелічив пару недоліків, описав як бачу оновлення, слово за слово ми здружились, у нас однакові цілі щодо бажання зробити кращим сайт мінусовки і я відступився від плану конкурувати. Несподівано став модератором і це як наче ще більший ручник затянули. Ну як? Довірили. А чуть що можуть звинуватити, що вкрав. Я вам так скажу - всі мінусовки були давним давно в мене. Зробив програму грабер і вона проходиться автоматично по декільком сайтам і качає все що треба, сама доповнить на сайт і сама оформить сторінки. Більше цього я був автором однієї з програми для музичних апаратів, в які колись кидали монети. І для цих апаратів зробив програму "Менеджер MP3" яка скачувала нову музику, сортувала, перейменовувала файли на правильні назви, заміняла дублікати на ярлики, бо саме основне - вона шукала дублікати музики по спектрограмі за 1 секунду з 120Гб об'єму музики і точність знаходження вкрай висока (мінус і оригінал елементарно знаходить). Я тоді не знав, що цей алгоритм в майбутньому назвуть "нейромережа" і зробив це перш ніж Ютуб виявляв дублікати авторської музики. Загалом програмую з 1996 року. Це таке... для розуміння...

Наперед скажу, що дуже поважаю Богдана і людей, з якими я мав і маю справу. Особисто знаю скільки коштують оренди серверів, скільки коштує обслуговування, налаштування і всякі дрібні операції, які є ліміти в провайдерів і Мінус Львів давно виходить за звичайні ліміти по об'єму інформації, а тому щорічний платіж лягає тягарем на власників. Адміністрація все зробила вірно, з обережністю, бо зараз довіритись комусь невідомому це ризик ще більше підставитись, адже вже були випадки і викрадення порталу і можна просто по незнанні зламати код, а потім махати руками "я не знаю як це сталось". Тут є ризики кому довіритись а кому ні.

На цей час хотів допомогти, але не напрошувався дуже що робити це на мові Пайтоні на фреймворку Джанго. Бо ця мова хоч легка, але одних знань недостатньо. Потрібно багато практики і хороше розуміння самого фреймворка. Тому не горів дуже бажанням пропонувати власну кандидатуру, але бажав допомагати в будь-який спосіб, та хоч в оформленні, стилізації. Ці зміни б точно відчули користувачі.

Ну дивіться. Основна проблема порталу "Мінус", що цей сайт ЩЕ не мобільний. А вже у 2018році більшість сайтів були мобільними, тобто на мобільному телефоні все вміщалось і доступно відображалось. І там багато чого цікавого можна зробити було би, але... але... вже є людина, яка цим всім займається і це все зробить. О.. клас. Так давайте це зробимо.

Можу собі уявити лише скільки сил, старань та недоспаних ночей потратила адміністрація з складанням завданням і ми от так дивились (пару людей) на всі ці ескізи інколи переглядали і мріяли коли ж воно почнеться.

Одним словом, я ще протягом 2х років про це ще думав, а далі у мене своя робота, проекти, цілі... забулося. Та й пофіг. Нема змін та й нема. Останнім часом кажуть на цей портал "Задавка Львів" та й кауть. Це вже не викликає жодних емоцій.

Пройшло шість років і вчора отримав просто море емоцій. Попадається мені в ТікТок знайоме лице розробника. Це все публічне, доступне всім. Відео лайливе, з вульгарною лексикою на тему про ІТ, що там в ІТ ніхто не працює, шаряться, більше відпочивають і рублять бабло... Мов от я 10 років маю стажу в ІТ, чуть би не директор ІТ компанії і т.д. і я йому в коментарях написав, якщо ти такий крутий, то чому не зробиш хоч щось мінімальне на Мінус Львів? (Не можу знайти тепер це відео). Натомість знайшов цілий ТікТок канал і отримав ще більше емоцій. Молодий амбіційний симпатичний чоловік (фотографії якого недавно бачив як випускника школи), виявляється СЕО (директор) ІТ компанії, за рік хоче стати доларовим міліонером. Підлітки задовбують його різними питаннями "Як стати програмістом?", "Як попасти в ІТ?". Ця людина викладає Пайтон десь там в пристойних аудиторіях. Ну от таке я побачив. І от парадокс. За ним підуть люди, повірять, будуть будувати кар'єру поруч. Згодом всі стануть успішними. Якось знаходяться клієнти, які готові пхати в них своє бабло, інвестувати. Так буде й надалі.

Ну що сказати... Надії точно кінець.  Все зрозуміло. Прикро. Не в грошах взагалі справа... Жодних претензій, образ чи поганих думок не маю до адміністрації. Попрошу не ображатись на мене, якщо з нового року зроблю розширення в себе на Весілля у вигляді мінусовок/задавок. Мріяв про простоту використання, про спільноту, яка активно буде спілкуватись в зручних інтерактивних чатах, обмін музикою  не лише мінусовками. Щоб це було корисне. В 2018р  мені це дуже було необхідно, конкурував з Гірко, хотів бути кращим. Гірко масштабувався, а Весілля функціонально вдосконалюється, але не нав'язується телефонними дзвінками та обіцянками. Ми спробували стратегію ТОП30. Прийшли всі бажаючі в топ на максимальні позиції, інші не захотіли нижчі позиції. Моя стратегічна помилка. Не передбачив, що всі захочуть лише самі дорожчі позиції. Спільного бюджету вистачило на пів року щоденної реклами в Гугл. Всім ТОПам компенсував + 2 роки безкоштовно продовжив. Зараз переробив на аукціон. Менше з тим... Мене все ОК. Рухають в схожих напрямках по послугам, вдосконалююсь, заробляю, просуваю, допомагаю. Зараз до нового року фізично не зможу нічого робити, бо маю договори на пару сот тисяч. А там буде видно.

Прошу вибачення якщо щось не так, чи образив цим постом.

Та думаю що не кінець надії, )) все ок, ст саме зараз на стадії тесту нового релізу, договори підписані, послуги оплачені. Все буде добре, щиро надіємся на краще!

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти