Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Гурт Рушничок, м.Тальне
Гурт Рушничок, м.Тальне

Все Ок! Я не проти. У мене самого цей запис пропав десь.

https://files.dp.ua/ua/ANvK8X3

Це - вавки підманулої. Про всякий випадок - дві різні оцифровки на двох різних зв. картах. На EMU - краща деталізація...

Щодо жіночого голосу - спочатку дійсно схоже на Пошукайло. Але далі...

Щось Ви намудрували з тими картами - це різні вагові категорії, а по звуку на даних прикладах навпаки... Lynx - то преміальні карти найвищого класу (маю Lynx L22 і всяких середнячків типу Roland UA55, Line 6 UX2, MACKIE, Tascam, Behringer). На цих двох записах, якщо відкрити їх у аудіоредакторі, різна частота семплування, різний рівень запису та переплутані канали. А щодо жіночого голосу, то так - він там дійсно є. Я теж пробував різну швидкість відтворення - це мало схоже на високий чоловічий голос. Мабуть, як це часто бувало і у моїй весільній практиці, за ''обопільною згодою сторін'' на цю пісню до музик доєдналась котрась із їх знайомих або не дуже ''бек-вокалісток'' блиснути талантом .

Щодо вагових категорій - часто загальноприйняті уяви не відповідають дійсності. Про L22 сказати не можу нічого - не працював з нею. Але LynxONE - це pig, писати звук він не вміє. Коли робив оцифровку (2012 р.) цього ще не знав. Потім, як розібравсь, думав, що мій lynx підпалений. Але послухавши інші оцифровки, зроблені на цій моделі, я остаточно переконався, що вона для цього непридатна. Щодо прослуховування музики LynxONE - більш-менш... Щодо EMU 0404 pci - загальноприйняті уявлення теж не відповідають її якості. Але цього разу вона навмисно принижується. Працює на оцифровці дуже добре. Але - треба використовувати старий драйвер (1.81 або 1.82). Тоді я цього не знав, Рушничок цифрувавсь з останньою версією драйвера для хр.
Питання до учасників теми, в кого збереглися касети або оцифровки: чи є крім "Підманула..." ще якісь пісні, які не представлені у профілі Віктора?

Доброго здоров'я ! Категорично вас всіх запевняю, що всі оригінальні записи "Рушничка" були зроблені на одному весіллі в с. Подобна на бобінну приставку  Орбіта (чи 101 чи 001), на той час (1987р ) достатньо браву. У складі колективу не було дівчат, а чужі ніколи з нами не співали. У 1989 ми фактично розпались і розійшлись по інших колективах: я мав свій, С.Пошукайло мав свій, а інші працювали разом. Може хтось зкопіював наші приспівки на тему " .....підманула.....". Дякую за увагу но нашої "творчості " Творчих успіхів. Нам було важче.

Це надзвичайно цікаво дізнатися про історію колективу та процес створення музичних творів. Ваші спогади про використання бобінної приставки Орбіта і те, як усе відбувалося в селі Подобна, додають особливої цінності цим записам.

Ваша інформація про відсутність дівчат у складі колективу та про те, що чужі ніколи з вами не співали, допомагає краще зрозуміти оригінальність і автентичність ваших творів. Дуже шкода, що колектив розпався у 1989 році, але приємно чути, що кожен учасник продовжував свою музичну діяльність у інших колективах.

Щиро дякую за вашу відданість творчості та за те, що поділилися цими спогадами. Бажаю вам подальших творчих успіхів і натхнення в усьому, що ви робите. Нам дійсно важливо зберігати та шанувати музичну спадщину таких колективів, як ваш.

Щиро дякую за оцінку і побажання. Щодо продовження творчої діяльності, то я припинив нею займатися в 1992 році. Ще двоє із основи колективу (брати-близнюки Стрекалови) померли вже давно. Трохи ще грає клавішник Гаркуша,бо більше нічого не вміє робити. Ось і все.

Пам’ятаю, у 2000-му році, коли я ще був дитиною, ми сімʼєю були у сусідів на якомусь святі, нормальної музики в них не було. Тоді тато попросив мене збігати додому та принести касету (як він тоді казав «Чичерю»). Збірка цих запальних пісень швидко підняла настрій всій компанії гостей. То була та сама касета яка гуляла по Україні у 90-х роках, інформації про її виконавців не було. Наступного дня батько пішов забрати касету, а сусіди сказали, що то їхня та віддавати її не будуть. Так не знаючи виконавців, ми втратили ще й носій з піснями. Тато шукав касету з цією збіркою по багатьох кіосках міста Харкова але в наявності була тільки схожа касета гурту «Хлопці Чернігівщии» з деякими новенькии піснями, але це не те. Через великий проміжок часу, аж в 2013 р. коли з’явився нормальний доступ до мережі інтернет, вдалося знайти збірку Рушничка (15 пісень). Ніякої інформації в інтернеті стосовно гурту Рушничка не було. Вікіпедія теж про нього не знала і не знає досі. Тільки зараз побачив цей форум. Прочитали історію Рушничка, побачили фотографії. Віктор Петрович, хочемо подякувати Вам і вашому колективу, який тоді існував. Можливо аудіофайли і не мають сучасної якості, але вони несуть той ексклюзив та емоції радості тодішньої живої музики. Дякуємо за настрій та позитив, який Ви вкладали у творчість. Касети з гуртом Рушничок, які розходилися серед людей та грали у кожному клубі, що аж в сусідньому селі було чутно музику, часто навіть назви не мали (як в моїй історії), але в душі залишили після себе слід.

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти