Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Єврей чи жид
Єврей чи жид

Сьгодні прямо в коментарях до "Єврейської мелодії" було піднято питання з приводу шовінізму. Я сам родом з хмельниччини а зараз проживаю на черкащині, а вираз "Не кажи жид бо буде довго жить а кажи єврей то помре скорей" почув саме на історичній батьківщині а точніше в городоцькому районі. Що до євреїв музикантів, чи то пак жидів відносюсь посередньо, хоча є серед них і дуже поважні та чудові музики, я б навіть сказав маестро своєї справи, наприклад Ян Табачник, як не як а віртуоз. так що, він теж жид, чи все таки єврей. З іншого боку в центральній Україні, де народився і виріс великий Тарас, єврейські, вибачте панове, жидівські награші та мелодії дуже популярні, так невже шевченківський край це вже не Україна

Шановні, давайте не будем забувати всім відомий вираз " Всё приходящее и уходящее, а музыка - вечна". Вибачте що на російській - цитував класика.

.

Справа не в самому слові, а в відношенні, зокрема до музики їхньго народу. Мене за це сьгодні на порталі навіть обізвали "музичним імпотентом". І це лише за те що я висловив свою думку щодо свого власного відношення до музики з елементами ізраільських награшів та народних наспівів.

.

Шановний пане Ігор, так це був дійсно Ваш коментар, і кішку ніхто не шукав - вона сама вилізла на світло. Просто мені вкрай не сподобався та обурив Ваш вираз "музичний імпотент", який я сприйняв саме на свою адресу. Чому обурив і чому я сприйняв саме на свою адресу - я чітко вказав в коментарях до, самі знаєте якого, твору. Я звичайний сільський худрук, в культурі працюю віднедавна ( до цього працював шкільним учителем музики, потім була перерва) . 3 роки тому я переїхав з м.Умань в село де й пішов працювати в СБК худруком, в цій місцевості було достатньо "музикантів кнопочників". Але після того як я дійсно відіграв масовий захід, куди прийшло майже все село............  "кнопочніки" кудись зникли, тому що людям подобається жива лаба...

А Ви не знаючи броду...

На наш сайт заходжу в основному для поповнення репертуару та ознайомлення з роботами інших людей. Да, іноді на концертах використовую мінусовки з данного сайту. та лише в тих випадках коли співають діти.

Нині вже і циган - не циган, а ром, і негра вже не знаєш як назвати... Зате "хахол"  в Раші - в парядкє вєщєй.

Іван Федорівський, я "музичними імпотентами" називаю тих хто крутить МР-3 замість заграти вживу маршчи інструментальні вальс/польку (без різниці чи українські, чи які иншіна весіллі. З чого Ви собі взяли що я Вас мав на увазі? Я зовсім не знаю.  Як і не знаю що до того має єврейське питання.

Пане Ігор Гарвас, а де ж подівались ваші попередні коментарі? А то у нас вийшов якийсь односторонній діалог. Я зараз повторюсь, але так треба

В коментарях до мінусовки "Єврейська повільна" ,куди я просив Вас ще раз зазирнути і УВАЖНО ПРОЧИТАТИ мої коментарі, особливо другий, написано, ЦИТУЮ "з приводу "музичних імпотентів" я особисто образився, тому що я на 90% працюю клавішем, у мене s700, а інші 10 буком, і то лише в тих крайніх випадках коли річ в живу реально не можна відтворити. А те що Ви переглянувши мій профіль не знайшли там жодної залитої мінусовки, так це лише тому що я не маю змоги записати якісний звук в МП3 а свої роботи в форматі міді я завантажував під своїм власним іменем але на кирилиці тобто Іван Федорівський."

На мою думку якби Ви УВАЖНО!!! це прочитали, то зрозуміли б чому у мене була саме така реакція.

Я вважаю що коли Ви це прочитаєте то наш "конфлікт" буде залагоджено, тому що я Вас зрозумів ще позавчора, а Ви мене - ні

ВІТАЮ ВСІХ З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ

Перечитав сьогодні коментарі,що до вертуоза Яна Табачника маю свою думку,поважаю його як Людину і як Музиканта,але сьогодні спеціально передивився купу відео на ютюбі і нічого вертуозного я не побачив,в нас в місті викладач музичної школи НА МОЮ ДУМКУ грає набагато серйозніші і складніші твори і ТЕХНІЧНІШІ,а вийти на сцену в гарному костюмі і з гарним інструментом і зіграти "ОДЕССУ"  "восьмушками" може гарний учень 3 класу музичної школи.моя думка(можливо і помиляюсь)

Вячеслав Нашемпа, підтримую стосовно Табачника! Музикант він не поганий, скажем так, але ж не "вершина" можливостей.. є й інші, набагато кращі і сильніші музиканти за нього! Я ще в училищі на концертах грав на ура без усіляких проблем твори Табаника на аккордеоні.

Тепер відносно жидів, себто, так званих євреїв... Слово єврей - молоде і його спеціально придумала радянська влада, так як у ній було багато "прєдставітієлєй" даного виду! :-) Але слово жид, то не є образа, а не що інше, як абревіатура. Так що, можете не сперечатись відносно цього... Жид - він і в Африці жид! Я багатьох знайомих називаю саме жидами, а не євреями і ніхто з них не ображається за це. Правильно буде ЖИД і ніякий там не єврей!!!

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти