Ігор Габа | 28 Січня 2012, о 19:45 |
---|---|
Користувач |
Останнім часом все більше і більше зустрічаємось з ситуаціями,при яких музикант в ресторані чуть не жебрак на вулиці. Скоро в ресторані будемо працювати за "ГОЛУБЦІ ". До чого ми хлопці скотилися,що вже вечір коштує 300 грн. Нормального рівня колектив сидить без роботи,а " НЕЛІКВІДИ З НОУТБУКАМИ " по-одинці продаються за копійки. Ти вкладуєш,стараєшся щоб звук був нормальним,щоб програма цікава,а " ВОНИ " продаються за копійки. Пропоную підняти те питання і відновити систему конкурсів для роботи в ресторанах,і загалом піднімимо звання музиканта,а не безголосого неліквіда. Хлопці давайте цінити свою роботу. |
Yulianovich | 29 Січня 2012, о 15:16 |
Користувач |
А кому піднімати питання і перед ким? Власники і так вибирають. Чи вони "неправильно" це роблять? Має бути "авторитетна комісія" з правом присвоювати тарифікацію, як за комуни? Попит на виконання справжніми музикантами є, лише він малий. Три роки тому я обійшов багато закладів Львова де не було музик з пропозицією співпраці. В багатьох була вимога - програма виступу без використання фонограм. Висловлю крамольну думку: забагато набудували закладів. Нема стільки вівдвідувачів. Тому обслуговування і сервіс на найнижчому рівні. Кухарі, музиканти, офіціанти, бармени, адміністратори - поголовно з вулиці. Гідно платити фахівцям - нема звідки. Коло замкнулося. Який вихід? Не знаю. Я очікую кращих часів, щодня граю на інструменті, ходжу на репетиції. |
Ігор Габа | 29 Січня 2012, о 16:40 |
Користувач |
Ігоре, я розумію те що Ти говориш,але це ми самі собі створюємо такий імідж.Скільки таких прикладів є,де нормального рівня музиканти залишаються без роботи,а " ВИСКОЧКИ " покупляли собі які небудь апарати,ноутбуки і опускають ціни до неможливого. Я знаю що ніхто з досвідчених музикантів цього не зробить,а цю молоду " ПЕРСПЕКТИВУ " треба починати контролювати.Однозначно ні Ти, ні я самі того не зробимо,але обєднавшись з тим ми справимось. Я б пропонував на базі нашого сайту почати створювати групу однодумців,з якими можемо змінити імідж музиканта. Що це дасть? По-перше очистимо наш Львів від всякої трутизни і неліквідства. По-друге піднімемо ціну години,чи вечора роботи музикантів. В результаті в ресторанах почнуть працювати колективи,а не "МЕБЛЬОВЩИКИ". По-третє в новачків зявиться бажання вчитись музики і щоб потрапити на роботу в ресторан треба буде стати професіоналом своєї справи.Згадай 80 роки,в ресторанах працювали найкращі музиканти і це є прикладом для нас. Я не кажу що це станеться в один день,але ми змушені почати це змінювати,інакше гріш нам ціна. Ми вже скотились до неможливого а що ж далі? Повір,я підняв це питання не через те що ми сидимо без роботи,в нас все в порядку,ще іншим можемо дати,але як обідно,коли ти вкладуєш,стараєшся щось зробити нове,цікаве і очікуєш отримати за це відповідне винагородження,а в той же час якийсь НІЛІКВІД,який готовий як та шлюха віддатись задармо,за голубці,іде до власника ресторану і проситься щоб цей взяв його,не задумуючись про те,що плює в душу всім,хто так чи інакше звязаний з цим видом діяльності.Власник зваживши ціни йде на такі умови і в результаті професіонал на дворі,а гнида в ресторані.Коли спілкуєшся з власниками ресторанів,то чуєш таке : я розумію що Ви класні,але він дешевший. Коли власник ресторану буде потребувати музикантів,а ціна роботи буде високою і він не зможе знайти дешевше, то в нього не буде вибору і в ресторанах почнуть працювати доброго рівня колективи. Знаєш як обідно,коли твоя дитина вчиться музики,досягає серйозного рівня, вкладуючи і працю і гроші,а якась бездарність ,нічого не вклавши,називає себе музикантом і позорить імя і професію,яка здобувається надважкою працею. Ми мусимо очистити свої ряди від НЕЛІКВІДІВ і наша професія стане знову в ціні. |
SHARIK | 2 Лютого 2012, о 10:21 |
Модератор |
Це вже обговорювалось не раз і не одних темах. Але з власної практики не бачу ніяких позитивних зрушень. Знову Власник закладу І Клієнт - завжди ПРАВІ!!!. Як лабати на 5 - 10, максимум 15 людей , половина яких друзі власника, або його дітей, за копійки по 3 год три рази на тиждень, це так має бути. Якщо підвертається банкет на 30-40 чол, то клієнт, замовник, може вговорити власника і привести собі свого музику - ноутбутчика. Бо він родич його, молодий, ще вчиться і грошей йому платити не треба, на сє тринєрує... А ми мовчимо, дорожимо місцем.... |
Ігор Габа | 2 Лютого 2012, о 11:38 |
Користувач |
Тому і маємо те,що маємо. Якщо будемо мовчати,то за якийсь час будемо працювати за голубці. Треба обєднатись над тим питанням,а далі підняти мінімальну ціну роботи і вподальшому контролювати її,але разом,уклавши попередню угоду між мсіма,хто працює в тому напрямку. Я знаю що це нелегко,але все реально,якщо разом.Ми мусимо заставити нас поважати і цінити. |
SHARIK | 2 Лютого 2012, о 12:29 |
Модератор |
Ігорку а хто хоче з музикантом оформляти договір, хоч би з одним??? За "тої влади" таке практикувалось. Був оформлений договір на 2 -х чоловік, грали 4, хоч якась була юридична сила. А тепер практично всіх працюючих в кабаку не оформляють, від сили бармена, бо працює з алькоголем і.т.п і на нього всіх собак вішають, при перевірках. Та парочку офіціянтів, бо по між люди шастають. Та що я пишу, всі це знають. |
Ігор Габа | 2 Лютого 2012, о 12:51 |
Користувач |
Я маю на увазі угоду між нами,музикантами. Та угода обєднає нас в одному спільному рішенні.Тому ,коли хтось порушить цю угоду буде робити висновки. Я розумію що це важко,но мене вже давно дратує відношення до нашого брата,а це все через певних НЕЛІКВІДІВ які принижують нашу професію.Я пів життя пропрацював по ресторанах і вдома і за кордоном,такого відношення як зараз не було ніколи. Ми мусимо щось робити і тому я підняв цю тему. Шкода що мало відгукнулося на неї,але маю надію що тема буде мати розвиток. |
Yulianovich | 2 Лютого 2012, о 16:35 |
Користувач |
Моя думка така: поки не буде відновлене виконання без фонограм, то об'єднуймось, не об'єднуймось це нічого не дасть. Але це має бути якісне виконання, а не для проформи. І будуть на це замовники, і буде це престижно. Колега вірно зауважив - "колись грали кращі". А зараз нема дуже й кому. |
Ігор Габа | 2 Лютого 2012, о 18:15 |
Користувач |
Тут я з вами згоден,але це вже процес,який прийде з часом. Добре піднімем це питання на іншій сторінці. |
Богдан Іванишин | 2 Лютого 2012, о 19:32 |
Адміністратор |
Не треба на "іншій", я вже переніс... На мою думку то зробити нереально. Як контролювати тих неліквідів ? Що стояти під рестораном і забирати в нього мікрофон чи ноут ??? (Ну, було би не погано )))))) Всіх не проконтролюєш! Марна справа наразі! Вже неодноразово говорилося, що винен тут в першу чергу , низький соціальний рівень населення! Тре чекати змін! Та шо там чекати, треба брати в руки "вила" і самим ті зміни робити... |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти