Yulianovich | 28 Березня 2012, о 23:06 |
---|---|
Користувач |
Василь, а вони "священна корова"? Це ніяке не перемивання кісточок, а банальна критика. І те що вони в зеніті, ще не говорить про їх високий музичний рівень. Рівень виконання і популярність, це різні речі. І те що вони грають примітивно це факт. І про це потрібно говорити, щоб в молодих музикантів був стимул розвиватися і прагнути до самовдосконалення. Обговорення концертів завжди було притаманне музикантам. Після кожного філармонічного концерту лабухи обговорювали почуте і побачене. Якщо хтось вражав, то говорили з захопленням, якщо хтось виглядав бліденько, то теж про це говорили. А то дійшло до того, що всі спеціалісти екстра-класу. І співаки, без поставлених голосів, і музиканти, банально не володіючі різними прийомами звукодобування на інструментах. Багато назвете сильних українських інструменталістів? Все собі приписують чомусь виконавці. А якщо розібратися, то пісню пише композитор, текст - поет, оранжування робить аранжувальник, як співати, то часто керують і звукопродюсери, і звукорежисери. Трекінг, зведення, мастеринг - тут теж часто відутня робота виконавців. Так що тут ще питання про заслуги тих, кого кліпмейкери виводять в люди. Про піарменеджерів, стилістів теж не потрібно забувати. Дійшло до того що з багатомільонної держави і нема кому дуже щось показати за її межами. Хто з наших естрадних виконавців гастролює по світі? Хто заворожує талантом, майстерністю та класом виконання? (Концерти перед діаспорою тут не рахуються!). "ВВ", та "Океан Ельзи" приймають в РФ. А ще кого? "ВІАгру"? І вірну тему створив топікстартер. Бо основні теми чомусь на форумі: який кращий мікшер, щоб то таке зробити, щоб почали поважати, а які б то купити колонки, щоб недорогі, а голосні і добрі, яка то самограйка найкраща. Жодних тем про володіння інструментами, прийомами гри, техніку звуковидобування. Чомусь ніхто не спитає як розспівуватись. У всіх поставлені голоси? Скільки вже можна бути споживачами готового? Скачати фонограму і вдавати з себе "Пономарьова", чи "ТІК", під фонограму з дудками, стоячи (деколи вже сидячи) перед ноутбуками. |
Віталік Вус | 28 Березня 2012, о 23:08 |
Користувач |
Василь,ну ти і даєш:ти думки мої прочитав!Підписуюся під КОЖНИМ словом!!!Пане Ігор,а нащо та критика здалася,якщо вона ніколи не дійде до об"єкта критки?Писк в пустелі.Так,пожужжали і розійшлися...А,шоб ніхто в мені не бачив сліпого фаната,ложка дьогтю:кліпи в ТІКа,таки так,тупенькі,сірі і нецікаві.А хто заворожує талантом,виконанням,etc,то мене особисто на даний час-Анничка Чеберенчик. |
Yulianovich | 28 Березня 2012, о 23:23 |
Користувач |
Віталік, а оця критика не для об'єкту теми, для них повинна бути професійна критика, яка в нас відсутня. Її замінили проплачені PR-менеджери, які наввипередки вихваляють зірок. Критика між музикантами є якраз і для того, щоб зорієнтувати початкуючих на кого варто рівнятись і хто що собою являє. От Ви згадали про Анничку Чеберенчик, а я про неї і не чув. Може вона варта і Вашої, і моєї, і наших колег уваги. Для цього і потрібно більше спілкуватись про музику, сперечатись, висловлювати свої думки і переконання. А то як не PSR-S910, то ще щось... |
Віталік Вус | 28 Березня 2012, о 23:40 |
Користувач |
Я теж до недавнього часу про неї не чув.Не зовсім "формат".але для мене "формат" ніколи не був критерієм вибору муз.вподобань.А для Вас: http://volodia.io.ua/s192382.Вам сподобається (ІМНО).! |
Roman | 28 Березня 2012, о 23:45 |
Користувач |
А примітивну музику народ найкраще сприймає, це складну розуміють одиниці, і захоплюються нею! Чого ж то доморощені артисти тепер співають народні або дворові пісні( з трьома акордами) , щей вважають їх своєю інтелектуальною власністю! В нас такий талановитий, співочий народ, а толку немає... |
Piano Man | 28 Березня 2012, о 23:49 |
Користувач |
В. Бронюк має голос і слух! Тільки Який голос?)Як фронтмен,лідер колективу-це однозначно,є в ньому харизма.а як вокаліст,... то не смішіть мене.Ви бачили які люди беруть участь у кастингах,наприклад,"Голосу країни"?Ще раз повторюсь,сучасний музичний продукт-це,в більшості випадків, робота продюсерів,аранжувальників та засобів мас-медіа(ротації в теле та радіо-просторі),людей.які робили б самі себе в шоу-бізнесі зараз майже немає,на те він і шоу-БІЗНЕС. Російський НТВ зняв досить непоганий цікавий фільм про російську естраду(хто,як і за скільки), http://www.needforvid.com/documentary/ivo_popsa.php будете мати час,бажання та можливість-гляньте) це ж саме стосується і української естради. |
Василь | 28 Березня 2012, о 23:53 |
Користувач |
п. Ігоре Гарвас,"ТІК" - дійсно не "священна корова". Але "ТІК" грає,зважте, свою музику (фольк - рок, етно - рок) і в цьому їх "родзинка". І те що вони грають примітивно це факт. - Ваші слова. Заграйте краще,зберіть кантору - покажіть всім,як це робиться, "вставте" їх! Я не проти, щоб молодь брала за приклад Джиммі Хендрікса, Річі Блекмора. Але це вже іша тема. А то виходить,що сьогодні "ТІК" у нас під шквалом критики, а хто наступний? Може, візьмемо "ВВ", який виступав у нас на міському святі на галімій апаратурі,коли я їх ледве чув? . Чи,може, скласти тему зі списку колективів,яких ми тут покритикуєм? |
Yulianovich | 28 Березня 2012, о 23:59 |
Користувач |
Галичанин, підтримую думку, що потрібно відділяти шоубіз, коли йде мова про рівень виконання. Хочу пригадати, що минулого року тут конкурс виборов Володимир Окілко. Його талант і майстерність ні в кого не викликали заперечень. А вже потім ми мали змогу бачити його участь у всеукраїнських шоу. Василь, якщо мені не подобається вірш якогось поета і я вважаю його нецікавим і художньо слабким, то маю стрімголов кидатися і писати поему щоб комусь щось доказати? Що за підхід? Вам навести приклади цікавіших аранжувань в інших подібних гуртах? Навести приклади вищого класу, на мою суб'єктивну думку, виконання духових партій? Будь ласка: http://www.youtube.com/watch?v=PyK7LWhyy6U&feature=results_main&playnext=1&list=PLC1A9FCA82E751FE8 або: http://www.youtube.com/watch?v=VhLrtL0PWNY . А на рахунок збиратись і щось доказувати. Було б з ким, бо після появи "сучавних технологій" в нашому 30-ти тисячному місті духовиків нема. А більш ніж 30-ть років тому нашому аматорському ВІА зігрти цю композицію: http://www.youtube.com/watch?v=BCjJA4RihNw було під силу. |
unclehaphap | 29 Березня 2012, о 12:47 |
Користувач |
"Тік" тут ніхто не гнобить. Будьмо спокійні панове. Лише доволі коректно висловились про рівень саме музикантів - нічого поганого в цьому нема. От гурт як сукупна одиниця - грає собі та й тішить фанів. Дивує також, чому завжди критика/полеміка зводиться "а ти зроби краще"? Якщо це рід моєї діяльності, звісно, що постараюсь зробити. Якщо ні, то що - повинен тупо сприймати як є і нічо не казати, бо бува, ображу смертельно кого? Щодо популярності примітивної музики серед широких мас населення (хороше словосполучення :) ) теж немає нічого дивного: котитись вниз простіше, аніж повзти вгору та ще й когось за собою тягнути. А потім дивуємось, а чого в нас така невдячна публіка, що не здатна розгледіти в нас супер-пупер живих артистів, а пісяє кипятком від караокерів. Деталізовувати не буду - вже кілька таких тем на форумі було. Нецікаво і нерезультативно.... |
Wolodimir Yavorskiy | 2 Квітня 2012, о 13:00 |
Користувач |
В них є свій слухач. І йому подобається, та й збирають чималу аудиторію. і ТІК має право на існування хоча не нам це судити. |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти