Seroha | 15 Травня 2012, о 20:07 |
---|---|
Користувач |
Шановні колеги в деяких регіонах України є така традиція, а можливо і у всіх , що дружки або інші гості на "перегулі" починають співати різні "приколи" на музикантів (що музиканти не вміють співати, грати і т.д.) Допопожіть знайти такі "співанки", якими ми можемо їм відповісти. Одну таку для прикладу додаю: Летіла зозуля, тай сіла на гробі, чом ти не співала, як я був на тобі. Хто знає ще якісь, пишіть будь-ласка, буду вдячний!
|
Фісунов Андрій ... | 15 Травня 2012, о 23:20 |
Користувач |
Вівати |
Василь | 17 Травня 2012, о 00:51 |
Користувач |
У нас на Поліссі не пам"ятаю співанок,але гості,буває, кричать : " Або грайте, або гроші віддайте!" на що я в мікрофон жартома: " І грати не буду ,і грошей не віддам! " |
Seroha | 17 Травня 2012, о 15:35 |
Користувач |
Дякую Андрію, але трохи не то, що я просив... |
romamuz | 17 Травня 2012, о 18:19 |
Користувач |
Так, бувають і у нас такі діставали. Маю де-які співанки. Буває кажуть " грай, бо грало поб'ю" , на що я відповідаю : " Як я гралом тобі вграю, дивись щоб ти не здувся. Був Петро, хороший хлопець, а стала Маруся. Буває молодиці та старі бабці дістають, у відповідь є такі співанки: Як ти була молоденька, то була сь мо щира ти давала себе кохать за кавалок сиру. Ой казала приходити, обіцяла дати як я тобі показав, то побігла з хати. Ну і сама козирна співанка, яка затикає рота усім і одразу: ой співай, не співай, не буде до ладу. В тебе губи розтрепані, як в кобили ззаду. Звичайно потрібно виходити по ситуації, буває на ходу придумувати, але на те ми і музиканти. |
Roman | 17 Травня 2012, о 18:52 |
Користувач |
Є в нас такий дядько, любитель підколоти, типу " Грай, або гроші отдай" і т.п. От раз бачим здалеку йде він на весілля і кричить вже на нас. Я йому (раніш підготовив) - "Ой ти дядьку не гванди, не заграю я тобі, бо я вчора тобі грав, а ти під корчем лежав,підійшла туди собака і підняла свою лапу і для вас з найкращими вітаннями звучить найдешевший марш за 50 $ " Сміху було.... Дядько проплив мимо як чорна хмара навіть не глянувши і довго потім ображався!!!! |
Богдан Іванишин | 17 Травня 2012, о 20:45 |
Адміністратор |
Раз памітаю, до напарника чувіха якась - "Я музиці ковбаси, я музиці сала - а музика зварювала грати перестала" - на що той скоро відповів - "прошу пані, не тре на все весілє кричати жо ви музиці ссали... Після того був мир і спокій, і ніхто вже нічого не сівав на нашу адресу... Ше знаю таку відмазку - "А ми таких співаків виділи в Канаді, вони мали мікрофони вибачте на заді!" ))) |
edeljveys | 19 Травня 2012, о 01:21 |
Користувач |
Ой не співай не співай ,бо ти не пасує,бо така коло райкому лавици пуцує..., ой піду я на базар,куплю си колодку, тай такого співака закрию в віходку...,ой із гори високої, вода дзюркотіла , якась біда не співала лише шваркотіла..., як би мені заспівала молода дівчина, а то мені заспівала смерть перед очима..., ой співаку молоденький ти співати вмієш, чого тогди не співаєш коли зголоднієш? В нас співають коломийки.Є різні мелодії, їх співають за столами буває по пів години,а буває і по годині без перекуру, то вже як піде.Ще залежить,хто тобі її заспівав (він,вона,чорний ,біла,молода ,старий,сивий,дружка,староста,лисий чи кучерява, та ін.,і залежно,ще прощо заспівав) відповіді є для кожного... Теми різні. На танцях тоже. |
dragica344 | 21 Травня 2012, о 02:50 |
Користувач |
я думала тема зовсім про інше буде....(а тут так грубуватенько..(Я думала,ще в когось є думка зробити танцювальну версію весільних співанок..якось так гарненько,не "Умца-умца".Так такі самобутні тексти.без грубощів і пошлості..Колись на весіллі бабця :"Шо це за весілля-весільних пісень не співають?1не весілля ,а похорон!"і затягла" На печі ведмідь лежить До гори лапки держить Хоче кухарку з`їсти Що не дає дружкам їсти |
romamuz | 21 Травня 2012, о 15:44 |
Користувач |
Ось ви dragica344 думаєте, а де-хто робить. Хочете поговорити про інше-створіть відповідну тему, лише раді будем поспілкуватись. Що до грубості та пошлості, це називається соромітський фолклор, який поколіннями формувався нашою нацією, до речі як ви його сприймаєте- таким він і є. Я наприклад жодного пошлого слова не чую, лише натяки, а натяки можна розуміти по своєму.
|
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти