Віталік Вус | 23 Травня 2013, о 23:38 |
---|---|
Користувач |
Доброго здоров'я,шановні.Може питання здатися дещо дивним,та все ж.Помітив цікаву річ:рідко,але буває така фігня по весіллях-без видимих причин є тяжко співати.Не те,щоб в процесі "підсіло" горло,тільки став до мікрофона і так до кінця забави.Щоб нормально тримати голос по всьому діапазону треба докладати великих зусиль ("напрягатися").При тому,що інші рази спів виходить легко і невимушено.Загнало мене в глухий кут те,що дане явище не залежить від акустики,типу приміщення/подвір'я,часу доби,кількості випитого алкоголю,власного стану здоров'я,напруги в мережі:-).Де шукати корінь зла,щоб викорінити таке явище?В кого які міркування,може хто знає точно? |
bodja bear | 24 Травня 2013, о 12:10 |
Користувач |
В психологічно-емоційному стані....,якщо на душі велика купа г.....на то який там вже спів.ІМХО |
sania30 | 24 Травня 2013, о 12:29 |
Користувач |
Таке явище можливе від того що поганий настрій у народу, і коли народ не хоче танцювати то і співати тоді також нехочеться, хтось може скаже що настрій людям повинен підняти музикант, воно то й так , але є такий контенгент людей яким що не грай все не то, ніби й не "достоєвські" не вказують що тобі грати, але й не веселяться, ходять ціле весілля в'ялі не активні, коротше кажучи не п'ють і не гуляють, такий контенган людей є майже на кожному весіллі просто ми його не помічаємо за тими людьми які гарно веселяться, але коли такихй не "довольний життям" народ переважає у кількості, тоді його поганий настрій автоматично передається усім, ти і так і сяк пробуєш розворушити цих людей, а всеодно нічого не получається, от і результат - не йде спів. |
Юрій Бульбах | 24 Травня 2013, о 13:19 |
Модератор |
хто знає точно? Та ніхто не може знати точно, тут обстеження потрібні, всякі "приборчики", дротики і т.д.) Слід з'ясувати в якій площині проблема - фізіологічній чи психологічній. Був випадок, коли один з моїх музикантів, який підспівує 1 голосом (основний - другий голос) зранку в день весілля виявився "нівміняємим" і на весілля їхати "нівсастаяніі". Спочатку був переляк, що не те що співати, говорити важко було). Потім заспокоївся, подумав, що зважаючи на проблеми з ним на попередніх весіллях, може й краще, що його не буде. Й так на душі легко стало, відспівав відпідспівував замість нього майже все весілля. І це при тому, що зазвичай за 10-15 пісень в мене горло "сідає", а того разу ми працювали в жару під увімкненим кондиціонером. Таким чином, якщо проблема психологічна, то треба настроїтись на позитивний лад. Рецепти - індивідуально, комусь музику послухати, комусь анекдоти почитати, а комусь і "50 грам хряпнути". Якщо фізіологічна - ту складніше давати поради. Варто переконатись, що ви все правильно робите в професійному плані - обмеження в їжі, алкоголі, "розспівки" і що там ще "положено"). Моя порада - виключити фізіологічні проблеми, налаштуватись психологічно і все внормується. |
Yulianovich | 24 Травня 2013, о 13:40 |
Користувач |
Причина одна - непрофесійність. IMHO. Всі співаки з поставленим голосом співають потрібну кількість часу і за будь-яких умов. Чомусь піднімати штангу ніхто не норовить. (Я не про встановлення світових рекордів, а про банальну фізкультурну вправу). Що там потрібна підготовка, вміння, навички, то це відомо всім. Віталік, візьми хоч декілька уроків співу. Це недорого, але вартує. |
Віталік Вус | 24 Травня 2013, о 16:07 |
Користувач |
Дякую за відгуки.Про психоемоційний стан...так буває складним коли-не-коли,але внаслідок того,що тяжко співати,а не навпаки.Про непрофесійність.Якщо врахувати те,що ніяких уроків по вокалу не відвідував,то так,звичайно ж непрофесійність.Попри те,музосвіта є (7класів ДМШ),крещендо від дімінуендо знаю чим відрізняється,в інших термінах також розбираюся.А хіба не можна самому навчитися співати добре самому,регулярно співаючи і слухаючи різну музику,аналізуючи при тому нюанси виконання? коли такихй не "довольний життям" народ переважає у кількості, тоді його поганий настрій автоматично передається усім.Знаєте,оце напевно найближче до істини судження.Хто ще як думає? Що там потрібна підготовка, вміння, навички, то це відомо всім.Так,звичайно ж такі речі необхідні.Але думаю,що за більше десятка років роботи весільним музикантом чогось тай навчився (маю перші записи,правда нікому не пизнаюся,що маю,то є з чим порівняти).Крім того список весіль,тьфу-тьфу,радує:календар рябенький від замовлень.Що також є показником рівня майстерності,я вважаю. візьми хоч декілька уроків співу.Скажіть,як людині,яка зеленого поняття не має про те,що діється на уроках вокалу:хіба декілька уроків може дати помітний результат? |
sania30 | 24 Травня 2013, о 19:21 |
Користувач |
Вибачаюсь за офтоп, щодо непрофесійності то Ігор звичайно правий, поставлений голос - запорука успіху, але хотівби я почути і побачити як супер професійний артист, наприклад тойже Басков зі своїм "золотим голосом" працював би на українському весіллі де цілий день, а то й цілі сутки треба відкричати ще й до того часто й густо не в своїй тональності |
Yulianovich | 24 Травня 2013, о 23:35 |
Користувач |
Банально вчать правильно співати.
За декілька уроків вокалу рівень Паваротті не досягнув ніхто.
Це аматори "кричать". В кого поставлений голос, той змучується значно менше. P.S. Коли я ще був "молодий і дурний", то на лекціях з хорознавства професора Рябчуна таки з великим скепсисом ставився до тези, що для співу потрібен "поставлений голос". Професор був 100% правий.
|
aristokratiya5 | 25 Травня 2013, о 13:35 |
Користувач |
Я повністтю підтримую пана Віталіка.За багато років я зрозумів,що на кожній"лабі"є своя енергетика,як позитивна,так і на виворіт.Нам люди заздрять,заздрять нашому відношеннюдо життя: Та й, скажімо, всі музики Трохи фантазують, І по-доброму, без пихи Із життя глузують. Отож і "обсипають нас не потрібним негативом... |
slavashef | 25 Травня 2013, о 14:08 |
Користувач |
Я думаю як що голосові зв"язки тринувати тобто співати часто і робити навантаження,але знаючи що їм також потрібно давати відпочити,тоді з часом приходить ця впевненість і легкість, можемо згадати як після посту важко співати,а ще як халтура три дні,але з часом стає легко тому що звязки привикають до нагрузок,а коли приходить кінець сизону то не тільки важко співати а і стояти. Ось така моя думка Всім доброго здоров"я та міцних зв"язок!!!!!!! |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти