Головна сторінка » Список форумів » Музичні інструменти та звукове обладнання » Як засемплувати синтезатор.
Як засемплувати синтезатор.

Хочу з тембрів  залізного синтезатора  створити семпли для контакта. Хто що може порадити і підсказати як це зробити?

SampleRobot

Якщо вже зачепили тему семплів, Дядьку скажи, чи може СемплРобот конвертувати під Солтон (*.SND)? В його специфікації вказаний такий формат, але то не Солтонівський, та ще і повністю закритий... Чим порадиш генерити? Або де взяти звуки до нього? Читав, що вроді підходять звуки з AKAI MPC...

SND - дуже поширене розширення файлів. Але є багато різниз специфікацій і, відповідно, структур.

Я підозрюю, що по суті це той же WAV, тільки зі зміненим хідером. Тре дослідити якимось гексв'ювером.

Або навіть спробувати завантажити в Adobe Audition як raw - він тоді ігнорує заголовок і пробує вантажити лише дані. Можна спробувати підібрати формат.

Ось такі думки...

Дякую, якби ще поділились досвідом, цікавить зокрема фунція напів-автоматичного запису інструментів без міді

Відповідаю сам собі:

Так, це PCM файл зі зміненим хідером (заголовком). Легко відкриваються Adobe Audution (я використовував версію 3.0), варто лише для зручності змінити розширення на raw.

Параметри відкриття: 44100, 16 біт, стерео (не гарантується, що то є оригінальний формат, це лише параметри інтерпретації даних), порядок байтів - 16 bit Intel PCM.

Присутні артефакти. Думаю, що це параметри петель чи інша службова інформація.

Скріншот:

Звучання:

http://rghost.ru/50678730

Для редагування MSP файлів є тулза http://dan.zeitoun.free.fr/ketron/msp_edit.htm

Хоч пише, що для SD1, успішно відкрив файл для X1.

Зрозуміло, тобто лишається найти специфікацію солтонівського файла, написати контейнер і загружати в нього звук... Тільки я от сумніваюся, що та тулза дасть можливість редагувати солтона звуки, мені здається що там ситуація така як зі стилями... хоча...

ДЯкую за вашу допомогу, тільки це називається флуд !!!!

Чому ж флуд? Про семпли говоримо?- Про семпли... Семпли для синтезатора(апаратного чи програмного)? - Саме про них... Про варіант редагування? - Само собою... Де ж тут флуд? 

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти