Головна сторінка » Список форумів » Музичні інструменти та звукове обладнання » Допоможіть по синтезатору
Допоможіть по синтезатору

bodja lykovskij

,гімняно но аж ніяк не однаково

Я також так вважаю.Звісно,шо в нижчих Ра,шо в PSR клава поганенька то є факт.Але в PSR клава взагалі жахлива:невнятна динаміка і тупорила механіка призводять до того,що в кінці забави болять кисті (ну в мене,принаймні).В Ра все ніби те ж саме,але цікавий факт:як пересів на Ра50,то помітив,що кисті боліти перестали.Але кайфу від роботи (тактильно) не відчував такого як зараз і близько (флагман серії Ра1XPro,напівзважена).

Між іншим,в Roland мене вбили коротші,шіж в решти синтів (коротші хіба в KORG microarranger) клавіші,незручно мені.Хоч Ра60 має клавіші десь приблизно такі ж (Ра50-довші (!?),порівнював лоб-в-лоб),але то якось не так відчувається,певно роль грає різниця в глибині ходу клавіш...

І ще,Бодя,я кайфую від твоїх постів не гірше,як від напівзваженої клави!Твіої дотепи просто іскрометні!Брав участь в КВН за студентських часів?

Дядько Хапко

,s1000, s1500 s3000 ?Опечатка?

!Брав участь в КВН за студентських часів?

Ні,брав участь у бабиному самогоно варінніВ житті я зазвичай нудний)))

П.С. а може топікастеру щось з цього підійде,особисто я в захваті)))

http://www.youtube.com/watch?v=Co34RlYr5OM&list=PL803D1ECDFD5FD4C9

Віталік Вус
Дядько Хапко
,s1000, s1500 s3000 ?Опечатка?
Цитата.      

Зателефонуйте ( 067-341-76-56 ) Спробую допомогти у вашому питанні

"Важко" або "ні" натискаються клавіші. Для акордеоніста краще, щоб натискалися дуже легко. АЛЕ!!! Якщо клавіатуриа динамічна (тобто активна), то чим "важче" натискаються клавіші тим легше "інтонувати",оскільки діапазон від "слабшого" натискання (тобто тихише звук) до сильного натискання (громче звук) виявляється більшим (є більшие варіантів сили натискання). . В мене одночасно були Roand E-50 та Roland E-80. Так от в Е-80 натискаються клавіші суттєво "важче", а одна і та ж фірма. Щодо неякісних клавіатур, то згадайте клавіатури радянського часу - нажимаються "легко", а грати дуже важко - то клавіш трохи хитаються горізонтально (не ширше пальця :-))), то звук з'являється не через однаковий проміжок часу для всіх клавіш після їх натискання. Це особливо заважало - ритм получався "рваним"  :-)), бо кожна восьмушка або 16-ка троки "зсунута" у часі :-)). На активних клавіатурах з хорошою динамікою важче грати акордеонні партіі, якщо не відключити динаміку. Тобто, динаміка у цьоу випадку нібито і корисна (можна імітувати"роботу міхами" акордеону за рахунок громкості), але іноді в тріолях ноти отримуєш не однакової громкості, що на фортепіано може бути, а у акордеона мйже ні. Не випадково,кажеться, у Rоland PRELUDE для звуку акордеона активність відключається автоматично (кажеться, не впевнений, але коли грав, то динаміки не було). 

Не випадково,кажеться, у Rоland PRELUDE для звуку акордеона активність відключається автоматично (кажеться, не впевнений, але коли грав, то динаміки не було).

А як тоді з динамікою? У акордеона для цього міх є.

Мені, наприклад, найкраща є напівзважена (вчився на акордеоні), комусь синтезаторна, піаністам важка потрібна....... питання в тому що синтезаторна дуже різною буває.

Взяти для прикладу синтезаторну у Роланд Д5о чи Ямаху мотіф і порівняти з ПСРкою, так то небо і земля. А загалом не варто очікувати в бюджетненькому інструменті суперклавіатури

P.S.    "бюджетний" я не маю на увазу тільки ціну, маю на увазі, як позиціонує інструмент виробник

Найбільше зло - клавіатура язичкового типу (без осей та пружин). Відчуття неприємні, ломучість - на рівні. Зате рай для дистрофіків - синт вагою 4,5 кг.

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти