Головна сторінка » Список форумів » Музичні інструменти та звукове обладнання » Залізо для запису по S/PDIF
Залізо для запису по S/PDIF

Шановні форумчани. Питання до тих, хто стикався з даним стандартом передачі даних і хто має РЕАЛЬНИЙ ДОСВІД запису по цифрі!!! Для тих хто хоче просто пописати та потріпати нерви іншим - його ж нерви будуть тріпані!

Стикнувся з такою ситуацією: хочу освоїти новий (для мене) стандарт передачі інформації між звуковими апаратами S/PDIF (coaxial або TOSLink(оптика)), почав парсити інтернет на предмет заліза S/PDIF to USB.

Маю пульт та модуль, який видає цифру, а також ноут, який цифрового входу не має. Цікавлять перехідники з S/PDIF у ЮСБ (але для запису), бо переважно ЮСБ карти мають тільки вихід коаксіальний, вхід мають тільки про-серія або напівпро. Для мене віддати 3-4 кілогривні за карту, яку я користувати буду на 10 відсотків - дурість. 

Китайські девайси є за копійки (навіть двонаправні), але от питання, чи не відобразиться то на якості звуку. Я як думаю, поскільки даний стандарт є цифровим, то ніякі перетворення в карті проходити не будуть, посуті оцифровувати буде прилад, який видає S/PDIF, а карта має прийняти і віддати в програму...

Хоча може я щось пропустив в пошуках або недочитавши не зрозумів...

Поясніть мені всю ситуацію (якщо не важко) з залізом, чи правильні мої домисли, чи все ж таки прийдеться платити грошенята за напівпро- (Інформацію про синхронізацю двох приладів по S/PDIF я знаю, про встановлення частоти дискретизації, скважностей та інших матюків)

Все вірно Юрцю. Якщо прилад має спдіф вихід - то він має всередині і ацп перетворювач. Томуможеш брати прості переходніки. Памятаю колись у мене був пульт берінжер ксенікс так він там мав примітивну карту юсб - спдіф

Якість оцифровки буде визначатись АЦП пульта. Тобто, карту можна брати будь-яку; котра працює з цифрою на потрібній частоті. Інша справа - це синхронізувати карту з пультом, але Ви в курсі справи. І, звичайно, затримка буде визначатись картою.

А як на рахунок того, що сам коаксіальний кабель впливає на якість: говорили, що через поганий шнурок появляють усілякі артефакти в сигналі, а також росте затримка? А також говорили, що при поганому приймачі (грішу на китайські карти) якість ще гірша буває ніж при аналогу...

Звичайно, S/PDIF потребує більш якісного кабелю, ніж для акустичного сигналу. Частоти вищі, а значить, ємність кабелю підвищується. Ось такий - то золота середина: http://www.ebay.com/itm/Canare-LV-77S-Pro-Coaxial-Digital-Audio-Cable-0-5-m-RCA-SPDIF-/360861617992 І не аудіофільські заморочки, і не дешевий Китай. Або оптика.

А ще якість залежить від багатьох факторів - від вміння приймача тримати частоту, виправляти цифрові помилки і т.д.

За оптику читав, що то є то саме, що коаксіал, тільки ще 2 додаткових конвертора. На виході коаксіал переганяють в оптику, а потім назад...

Володимир Куцик, а детальныше про ту залізку (примітивний перехідник) можна? Яка модель?

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти