pete fedyshyn | 2 Квітня 2014, о 15:26 |
---|---|
Користувач |
Коли ми слухаєм хорошу музику, американську, британську то кажемо - то "фірмА". А коли купуємо процесори ефектів (хороші), в яких є пресети створені відповідно до їхніх уявлень про хороше звучання, то всі кажуть "то треба "пропєсувати", бо ніц не звучєт, а має звучати жирно", а в нас має бути чути ревер, а в них має звучати голос. Хто що думає з цього питання? |
bodja bear | 2 Квітня 2014, о 21:56 |
Користувач |
Ну не все що треба пропєсувати то є зле....))) думаю ,хороший процесор має мати запас можливостей, для того щоб музикант міг на повну потужність втілити свій творчий потенціал і своє бачення того чи іншого твору, Інша річ що це потрібно робити грамотно і будувати присети під той чи інший твір ,чи збірку, схожих по своїй стилістиці творів. Я от нерозумію іншого ,коли в люди стоїть МРХ а вона ціле весілля тарабанить на однім ефекті ,переважно є два варіанти 1) сухий ,бо то таяк на студії фірма,2 шоб сі голос лєв...))) |
Piano Man | 2 Квітня 2014, о 23:47 |
Користувач |
Американська та британська фірмА також записана на студії (я так розумію пан Пете не мав на увазі лайв), де більш широкі можливості для використання ефектів. А на рахунок MPX - не всі лабухи мають можливість возити (використовувати) з собою штатного звукорежисера, який би грамотно І доречно включєв ті ефекти. Зараз, наприклад, переглядаю "4 Голос країни", то мені подбається якість і кількість ефектів на вокалі, а також гра музикантів, які акомпонують. Проте, на весіллі, при переважно двох музиках з ноутбуком такого не добєшся. |
unclehaphap | 2 Квітня 2014, о 23:51 |
Користувач |
Ну і як після цього полемізувати? :) Не треба було писати відповідь. Все сказано, нема чого додати... |
SHARIK | 3 Квітня 2014, о 08:24 |
Модератор |
а в нас має бути чути ревер .....Якщо не співати, а читати вірші... то обовязково має бути ревер |
pete fedyshyn | 3 Квітня 2014, о 13:44 |
Користувач |
Американська та британська фірмА також записана на студії (я так розумію пан Пете не мав на увазі лайв) Саме лайв і мав на увазі, бував на концертах в Європі, і записів концертних багато слухаю, то дуже велика різниця саме в розумінні того, як повинен звучати вокал, ( я не про випадки, коли специфічне звучання ефектів є частиною творчого задуму) Зараз, наприклад, переглядаю "4 Голос країни", то мені подбається якість і кількість ефектів на вокалі Теж дивлюсь і мені не подобається як настроєні ефекти, зазвичай забагато, їх просто чути, чути ревер!!!! Чомусь побутує така уява " шоб сі голос лєв" |
Володимир Матвійчук | 3 Квітня 2014, о 14:11 |
Модератор |
Людина за замовчуванням - ліниве створіння. Їй притаманно шукати чарівну кнопку. Замість розвивати вокал - діапазон, дихання, резонанс - купують залізяччя, котре замазує вокальні вади. На наших весіллях (та й на концертах) люблять накрутити холл, який був модний у 80-х, бо він тоді щойно з'явився. Якщо вже слідкувати моді, то зараз на вокалі актуально - кілька даблів, короткий рум та паралельна компресія. Але не чекайте, що воно буде звучати під затиснуту лімітером задавку-нарізку. Хочете фірму - робіть фірму на кожному етапі. А не хочете - заливайте все холом з піском, він зафарбує бляклий вокал і покриє плаваючі верхи на задавці. Тільки не чекайте груву, драйву і усього того, чого прагнуть музиканти у своїй творчості і від чого заводиться слухач. |
pete fedyshyn | 3 Квітня 2014, о 14:16 |
Користувач |
Як приємно почути однодумця! заливайте все холом з піском В точку!!!!
|
Piano Man | 3 Квітня 2014, о 18:52 |
Користувач |
Пане Пете, можна декілька посилань на зразки лайву, який вважаєте зразком? |
Piano Man | 3 Квітня 2014, о 18:55 |
Користувач |
Пане Володимир, а можна детальніше про паралельну компресію? (що,як і до чого) |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти