Piano Man | 24 Вересня 2014, о 09:07 |
---|---|
Користувач |
Вокалісти співають нормально, бо я моніторну лінію строю так, щоб їм не здавалося, що б все "хліб з маслом", а щоб просто мати уявлення про сигнал, який вони видають, щоб чули долю і тональність. А в нас з цим проблема, бо вокалісти не звикли працювати з моніторами. Просять додати себе більше в монітори-і співають "на росслабоні"+ще й психологічно некомфортно, бо переживають "який же ж там звук спереду". |
Юрко (DJ ... | 24 Вересня 2014, о 09:56 |
Користувач |
Гурт "Дивограй" м. Кам'янець-Подільський, у мене як у вокаліста також таке колись було, але то діло практики, тобто звикається. Головне потрібно відвикнути крутити ручки пульта. Вокаліста в моніторі повинно бути чути, але сам вокаліст повинен розуміти, що не моніторний саунд головний, а той що на виході порталів. Порад давати, як привчити я не буду, бо то кожен для себе сам повинен зрозуміти. А на рахунок "некомфортно" - хай піде та послухає, вокаліст же у вас не один))) Хай послухає біля порталів, в середині залу (між людьми), та в кінці залу... Якщо правильно вистроєний апарат, то сигнал повинен бути рівномірним. Тоді зрозуміє, що крутити нічого не треба.
П.С. Я в моніторі не підкручую конкретно якийсь окремий інструмент чи вокал, а стараюся (звівши на моніторах сигнал так само як і на виході) давати тільки більше або менше моніторного сигналу (коли гості в куражі починають кричати - почути деколи буває тяжко) загального. |
Yulianovich | 24 Вересня 2014, о 11:12 |
Користувач |
Значить невпевнені в своєму співі, тобто слабопідготовлені. Самий простий спосіб - заспівувати (заучувати) пісні. Скромно промовчу про заняття вокалом, бо теперішні "півуни" вважають чомусь себе вокалістами, не маючи і зеленого уявлення про спів. І тут моніторинг слабо допоможе.
|
Kuzma | 24 Вересня 2014, о 19:37 |
Користувач |
Мені здається , що монітори на весіллі "рзслабляють". Коли я працював ще в кабаку , то ми намагались приладнати монітори. Чесно кажучи , ніби класно , себе чуєш , та пропадає відчуття реальності і як би заспокоюєшся, що вважаю негативом. Приходилось бути і на великій сцені великого залу ) , коли апарат "десь там - на горизонті" , тобто АС далеко , то монітори дійсно необхідні , щоби не розгубитися і виступ пройшов , як слід. На весіллі є навіть для цього публіка , коли факт "відбиття звуку" від людей присутній ) і Ви бачите , що навколо Вас діється. Це все прийде швидко до Вас із досвідом . Чим більше весіль , тим краще.) Тому до моніторів на весіллі не слід звикати. Монітори - на великій сцені. При вживаніі алкоголю слух притупляється. Ось тоді - бідний пульт ! Як хочеться його повертіти і знову строїти спочатку...ІМХО. |
Piano Man | 25 Вересня 2014, о 10:01 |
Користувач |
Бачите, Yulianovich, у дописі Kuzmy є багато того, про що я писав вище (вокалістам "некомфортно" з моніторами на забаві). Що робити в такому випадку? А системами персонального (вушного) моніторингу ніхто не пробував користуватися? |
Yulianovich | 25 Вересня 2014, о 13:14 |
Користувач |
Ну то хай співають без них. Вибачайте, але в "домоніторну еру" грали і співали, і не заморочувались. Додам що виконання було аж ніяк не гірше. Питання моніторингу неодноразово піднімалось на форумах і переважно всі сходились до думки що він більше заваджає, ніж допомагає.
Не пробував, але думаю що це для професіоналів. Тобто моя імха: поки не навчишся впевнено співати без моніторингу, то нічого не допоможе, ні підлогові, ні вушні. Музика це навички. Співак з навичками миттєво вирізняється в першу чергу через впевненість самого співу. |
Kuzma | 25 Вересня 2014, о 13:49 |
Користувач |
Тобто моя імха: поки не навчишся впевнено співати без моніторингу, то нічого не допоможе, ні підлогові, ні вушні. Музика це навички. Співак з навичками миттєво вирізняється в першу чергу через впевненість самого співу. Абсолютно підтримую. Можу додати те , що коли "вуха не чули давно" власний голос через мікрофон , то це невеличкий дискомфорт , який проходить через дві -три пісні . Поверніть на себе трошки акустику зліва чи справа одну колонку , намагаючись уникнути фону. Це і буде Вам "два в одному" - монітор в діїї. Кілька десятків см також грають роль , де Ви розмістились , щоби чути вихід з акустики. Перепрошую за таку очевидну "арифметику". Не створюйте собі проблем. Співак - лабух швидко пристосовується до різних умов роботи. А як комусь і так не так , ось знову не так...то , мабуть , проблема в іншому! Наразі бажаю успіхів!! |
pete fedyshyn | 25 Вересня 2014, о 13:57 |
Користувач |
Музика це навички Якщо говорити про професію, то так. Але є ще мистецтво. А це не тільки у відповідний час взяти відповідну ноту (компютер робить це точніше). Є ще поняття харизми , передача енергії, манера виконання, драйв. Усе це залежить, як себе почуває виконавець, чи він кайфує від того, що він робить. Якщо йому комфортно без моніторів і він отримує задоволення від того, що робить, то вони йому не потрібні. Але зазвичай музиканти кайфують від того що їм подобається звучання, тоді треба якийсь моніторинг, щоб то звучання чути. P.S. Ми ставимо зазвичай 2-4 моніторних лінії, залежно від ситуації |
Piano Man | 25 Вересня 2014, о 18:35 |
Користувач |
pete fedyshyn, а моніторите тільки баланс між вокалом і музикою? Чи стараєтесь наблизити звучання в моніторах до того, яке йде в люди? |
Юрко (DJ ... | 25 Вересня 2014, о 23:21 |
Користувач |
Як ви собі уявляєте: як можна на моніторах отримати хоча б наближене звучання як в порталах? Різниця в характеристиках акустики вас не хвилює? Я не знаю які монітори в пана Піта, але у мене монітори в пластику, портали в дереві (не в ДСП)... Портали побудовані на RCF, а монітор на Biema... Вони навіть рядом не валялися. І ще таке нескромне питання: де ви бачили ідентичне звучання моніторної лінії та мастер-лінії? |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти