Головна сторінка » Список форумів » Музичні інструменти та звукове обладнання » Питання по системах живлення для студії звукозапису
Питання по системах живлення для студії звукозапису

Володимир, дякую за поради. На вихідних спробую провести кілька експериментів з масою. Блок живлення Тампи віддав в перемотку, бо він в мене на 110В і йде через перетворювач (трансформаторний). Що вийде відпишуся. 

На рахунок "землі" - в щитовій в приміщенні є земля, просто до нашої кімнати вона не підведена. Спробуємо дотягнути до себе звідти, якщо нічого не дасть то будем копати контур по вашій схемі.

Та земля, що на щитовій, може бути навантажена електроплитами, двигунами тощо. Все ж таки ліпше зробити своє :)

Тобто ви пропонуєте повністю відмовитися від землі приміщення, і класти свій контур?

Так.

В мене колись подыбне було, із за не хватки ватності в апс. Потім поставив інший і все працює вже третій рік. Може в тому і проблема. Також потрбно тобі подивитись який прилад є проблемний і дає небажано частоту. Ну і тимчасово просто користуйся обрізним фільтром, там шо в гітари шо в вокалі, нічого корисного нище 100гц немає. Так що сміло ріж) 

Як показала практика проблем було кілька:

1. Шумів сам АРС, в ньому був дефект, який раніше не давався чути, а коли запустив вже все повністю то вилізло.

2. Шуми були від блока живлення ПК, в моніторах прослуховувався шум, який я брав за нульовий, а як виявилося, він лізе в запис. Перекинув інтерфейс на ноут - все чистенько. Вирішив міняти БЖ компа і ставити кабеля з фільтрами.

3. Шуми були також в аналоговій частині - від преампа до карти, в інструментальній лінії (багато комутації). Вирішив просто - перевів все в S/PDIF та TOSLINK. Просто і зі смаком. Шумів взагалі нема.

4. Шуми також через відсутність "землі" - поки не подолана проблема, але над тим працюю...

Дякую дописувачам за поради. Всі взяв на озброєння.

Тепер лишилася одна проблема - шуми в моніторній лінії. Користуюся мікшерним пультом для роздачі моніторних сигналів (звукорежисер/барокамера/монітори лінійні/монітори готової продукції (звичайна побутова акустика для прослуховування результатів)). Коли на пульті піднімаю рівні, то в навушниках шум страшний. Коли включати напряму в карту - шумів нема (тобто вони є, але я не годен їх почути - такий нікчемний їх рівень, от пульт і підсилює). Що порадите використовувати? Як обійти дану ситуацію?

шуми в моніторній лінії. Користуюся мікшерним пультом для роздачі моніторних сигналів (звукорежисер/барокамера/монітори лінійні/монітори готової продукції 

через аукси? Ражду придбати моніторний контролер. Молдавський майстер робить добрі штуки: http://www.sunet.md/rus/StudioCenter Якісно та недорого.

Також при наявності карти з кількома виходами та Cubase можна роздавати різні сабмікси по різним виходам. Про інші програми не знаю.

І, нарешті - карта Steinberg UR28m має в собі моніторний контролер - вихід на три пари моніторів та два навушників, окреме регулювання. В деяких інших картах теж це є, однак точно знаю за свою :)

Я пробував вийти на зв"язок з тим молдованином - питав за ціну. Він так і не відписав. Тому, якщо знаєте, то скажіть яка вартість?

Я кубейсом не користуюся, я працюю на Presonus Studio One (набагато простіша програма, і нічим не гірша від куба). .

На пульті роздаю через аукси, хоча прекрасно розумію, що то не варіант і моніторний контролер брати треба, але виникла проблема важливіша - з приміщенням получилася лажа. Нам оренду завалили таку, що студія стала абсолютно нерентабельна. Тому на першому плані - знайти приміщення, а тоді дозапаковуватися апаратом.

Я прочитав, що  Steinberg UR28m заточена під роботу з кубом, чи буде вона працювати з моєю DAW? Бо я вже остаточно на ній зупинився, і не хочу кидатися між програмами, бо ніодної толком знати не буду

Я запитаю у нього. В мене була менша модель, дешевше. Але він таких зараз не робить, та й можливостей там менше.

Presonus Studio One. Я не думаю, що будь-яка сучасна DAW не має можливості раздачі сабміксів; так що пробуйте :)

Steinberg UR28m працює не тільки з Cubase. Просто вона в нього тісніше інтегрована. Панель управління вбудовується в Cubase, преампами можна управляти з лінійок мікшера.

Зрозуміло. Мені якраз розробник відписав  - 200 євро + питання доставки. Але він поки ще не знає як у Львів передати, на Київ шле автобусом. Я в нього питав за СтудіоЦентр2 (старша модель, рековий варіант)

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти