Studio | 3 Лютого 2015, о 22:49 |
---|---|
Користувач |
Привіт Руслан !!! Привіт Дрогобичу. Було в мене таке. Взяв завдаток, а на третій день прийшли і просять, віддайте завдаток, бо весілля відміняється, тобто люди вирішили одружитися без забави. То були знайомі... Я не довго парився з тим взяв та віддав. А власник закладу де мало бути весілля культурно їх послав...Через рік з тої родини знову прийшли замовляти музику до мене, виходила заміж друга сестра. Я звісно натякнув їм про попередній раз. На цей раз все було ОК. А десь через 1,5 року замовили знову - віддавали третю дочку. Знов все ОК. Ось таке... А взагалі, завдаток не віддається... Але дивись по ситуаціїї. (Сашко).
|
Тiнь | 3 Лютого 2015, о 23:05 |
Користувач |
В мене (не пам*ятаю який рік був) була подібна ситуація. Прийшла мати нареченої в четверг (в суботу весілля) до мене за завдатком. Весілля не буде,бо дочці стало дуже зле (це нареченій) всі в паніці, тоб то біда. Віддав я завдаток,повірив. Тут чую ЕГЕ !!! Весілля набуває обертів !!! Музиканти не з нашого району грають на повну катушку. Прийшов я послухати та подивитися на наречену якій було дуже зле. Закінчилося тим, що коли мати танцювала з нареченою , молодій раптом стало дійсно зле і помирає серед натовпу. Це дійсно стало бідою. Все сталося так,як казала мені мати коли прийшла за завдатком. Всетаки Бог бачить і судить справедливо. От так то буває. |
bodja bear | 4 Лютого 2015, о 00:03 |
Користувач |
Моторошні історії росказуєте....аж мороз по шкірі....не хотілось би бути причасним до таких історій.....А якщо по темі,то якщо до весілля ще є час то я б віддав гроші,щоб ворогів не наживати...а якщо вже менше місяця до весілля ,то це вже полюбому завдаток не вертається,хіба дійсно в якихось екстремальних умовах...може я і неправий...але ті скандали так псують нерви...а зіпсовані нерви це вкорочений вік....я за те щоб морщин на лобі менше було.. |
Yulianovich | 4 Лютого 2015, о 00:05 |
Користувач |
Руслан, послухай мою імху. Ті підходи що були колись, потрібно залишити в минулому. Проблема не в замовнику, а в домовленості. Потрібно домовлятись так, щоб подібні ситуації не виникали, тобто все прораховувати і передбачати. В вашій ситуації я б віддав завдаток пошвидше і просто зробив висновки. Ви маєте добру репутацію, то ж без роботи не будете. І наприкінець: одним весіллям більше, одним весіллям менше - повір це дрібниці. Будьте вище ситуації і все буде гут! Не можна "трястися" над замовленнями. Колись з колєгами обговорювали подібну тему. Зійшлися на думці що 1 весілля в сезон може "відійти". Причин тут може бути безліч. |
Руслан Кузьо | 4 Лютого 2015, о 12:26 |
Користувач |
На рахунок "домовлятись" - була чітка домовленість про розрахунок в доларах, або в гривнях по курсу на день весілля. Ми не "трясемося" за це весілля. Тут іде вже питання принципу. Ось замовник хоче бути "в плюсі" і розумніший, а музикант має бути в програші (бо він дурак) |
Yulianovich | 4 Лютого 2015, о 13:31 |
Користувач |
Тоді не віддавати. Крапка.
Я в цьому не сумніваюсь. Я висловився загально.
Відстоюйте його! Бажаю успіхів. P.S. Остатньо подумую над письмовим оформленням подібних відносин. Поки що "без печатки". Досвід роботи на попередньомі місці каже що подібний підхід досить дисциплінує замовника і відбиває охоту "покачати "права". |
Тiнь | 4 Лютого 2015, о 13:53 |
Користувач |
Руслан,вони Вам чимось може погрожують??? Чи тупо ниють ,,віддай гроші,, ??? Якщо погрожують-віддай,та з дураком не зв*язуйся, а якщо ні- закрий перед ними калітку чи двері в квартирі і навіть не розмовляй. Поважай себе в такому разі, а надалі замовники будуть поважати Вас, і будуть всім казати, що Руслан по поводу завдатка відноситься дуже серйозно. А замовник надалі буде навчений (дав завдаток та маєш нагоду відмовитись? - ніфіга, з Русланом цей номер не проходить). Будуть замовляти та поважати. Руслан, сьогодні одні в Вас забрали завдаток,а завтра другі прийдуть, бо один одному всерівно буде розказувати,що ми забрали і ви заберете. Це така закономірність.
|
Yulianovich | 4 Лютого 2015, о 14:45 |
Користувач |
Це на рівні села, або мацьопкого містечка. В містах замовники між собою не перетинаються. |
Studio | 4 Лютого 2015, о 15:33 |
Користувач |
Остатньо подумую над письмовим оформленням подібних відносин... Це був би не поганий варіант, тим більше тепер. Хитросклепаний замовник може створити не мало штучно роздутих проблем, щоб попортити настрій. (Типу а танці з качалкою, макогоном, фляшкою грали, а ось з ременем ні. А значить не допрацювали... Отже до розрахунку мінус стільки. Шось не так хлопчики ? Ми домовлялись, та я про те вперше чую і.т.п). Хто як вирішував подібні ситуаціїї ? P.S Прихильник культурно домовлятися, але були варіанти з елементами культури фізичної |
Тiнь | 4 Лютого 2015, о 16:26 |
Користувач |
Юліанович, най буде навіть і на рівні села, а якщо місто велике,то я з Вами згоден. Але в селі,чи в районному центрі цей варіант,про який я говорив, 100% буде . |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти