Piano Man | 8 Лютого 2015, о 22:19 |
---|---|
Користувач |
Усім доброго здоров'я! Збираюсь писати кандидатську по розвитку дитячої творчості у процесі гри на синтезаторах. (Прохання не сміятись)))) Тому виникає наступне питання-прохання: прошу відгукнутись усіх, хто хоч якось мав стосунок до впровадження в музичний процес синтезаторів на теренах України (як радянських так і зарубіжних), можливо має якусь інформацію (газетні вирізки, статті, літературу), може розповісти якісь факти. Усім буду дуже щиро вдячний!!! P.S. Якщо є інформація, яку можна купити-пишіть також, якось домовимось. |
Володимир Боршош | 9 Лютого 2015, о 12:11 |
Користувач |
Хіба є у нас в музшколах клас синтезатора? В Угорщині точно є. Мій друг і колега викладає там клас синтезатора в муз.школі, є затверджена програма викладання, проводяться конкурси на рівні держави. У нас про таке не чув. |
Piano Man | 9 Лютого 2015, о 21:52 |
Користувач |
Пане Володимир, є й у нас. Правда дуже туго ця справа у нас просувається. Москалі нас і у цьому обігнали:у них там також конкурси, репертуарні збірники друкуються, програми розробляються, а ми ще тільки починаємо. А можете точніше дізнатись про Угорщину ( програма, навчальний репертуар, особливості навчального процесу?) |
Yulianovich | 10 Лютого 2015, о 23:17 |
Користувач |
Де? В Україні по сьогоднішній день нема видання по електроузінструментах і проаудіо екюпі.
Будь-який музикант що грав в 80-90р.р. може розказати багато цікавого. Моя порада: тусуйтесь по цьому питанні в реалі. Ніхто клацати по клавіатурі по такому глобальному питанні не буде. |
Piano Man | 10 Лютого 2015, о 23:30 |
Користувач |
Yulianovich, дякую за пораду). Тоді поміняємо трохи питання:хто що може цікавого+корисного розповісти-скиньте контактні телефони в приват. Дзвінки, звичайно, за мій рахунок.))) |
Hollow Man | 11 Лютого 2015, о 00:44 |
Користувач |
Привіт хлопці! Дійсно ,нажаль статей ,та книжок по цій темі в Україні не знайдеш.Всю корисну інформацію можна отримати лише в неті,і лише російською,або англійською мовами.Усі синтезатори,та й не тільки,котрі з,являлися на Україні,хлопці вивчали і освоювали методом тику,мало хто міг зрозуміти мануал.Тоді японці,та америкоси громадян союзу не рахували за потенційних клієнтів(а зря).Історична справка: перший синтюк (Терменвокс) придумали в расєї,навіть вроді Сталіну показували,тільки ж він,падлюка не дав винахідникові ні копійки на впровадження винаходу(добре,що в сибір не відправив).В союзі ,та й на Україні музика була така-:...гупає в груди малий барабан,труби трублять,грає баян.Для "самодєятєльності цього вистарчало.Інформації було ноль.Мотивувалося тим,що:-сегодня он играет джаз,а завтра родину продаст.Закордонні радіостанції глушилися нагло.Лише згодом ця глуха завіса трохи відхилилась і ми зрозуміли,що на заході теж живуть люди,та ще й класно живуть,і культура(музична) у них на порядок перевершує нашу.Десь в семидесятих роках з,явились у нас на Україні перші фірмові синтезатори.Точно не скажу може колєги доповнять.Можу ще сказати й про таке.Оскільки "бітломанія"(як зброя масового ураження) накрила собою і союз,у кожному дворі бринчалося на гітарах і завивалося дивними голосами як не мішель то єстудей,як не філін,то готель каліфорнія разом з камчугезе,тому наше чутке партійне руководство вирішило піти назустріч пролетаріату,і вже наші машинобудівні заводи почали масово штампувати гітари"урал",йоніки-уемі,фаемі,естрадіни ,електроніки,рижські барабани,ну і апаратуру-поділля,трембіта,родіна,вєнєц...,короче повний піпєц.В особливому почоті був мікшерний пульт "електроніка ПМ-1"-по секрету кажуть" здертий з дінакорда ".Мікрофонів було 2 типи-МД-2 і МКЕ-2(з батарейков).Хто з лабухів мав цьоцю в Канаді,той був крутий,бо разом з хустинами родичі часом висилали ямаху,або корга.В професійні колективи без фірмових клавіш тоді не приймали. |
Юрко (DJ ... | 11 Лютого 2015, о 08:25 |
Користувач |
Так, здертий, але не з Дінакорда, а з англійського Саундкрафта. Перші версії навіть йшли на крафтовській елементній базі, вже пізніші почали випускати на наших операційниках К-УН та КР-УН серій, ну і відповідно на кондерах советських... Звідси і якість впала...
|
unclehaphap | 11 Лютого 2015, о 11:25 |
Користувач |
К157УД2 мінялися жменями, добре, що вдома була ціла коробка ;)
Спочатку Леніну - це було в 1919 році...
Як маленька крупинка для пошуків: у "Трембіті" вже на початку України бачив синтезатор "LeoSyn". Так і не пробував, а потім він щез. За всі роки жодних згадок про нього так і не знайшов.
Ага, тут навіть поряд десь цілий топік є. Розкажуть, розкажуть, про замерзлу горілку і т. п. :DD |
Юрко (DJ ... | 11 Лютого 2015, о 14:25 |
Користувач |
Я і мав наувазі УД, просто давно не стикався з тими маркіровками, призабув та перепутав)) |
Богдан Іванишин | 12 Лютого 2015, о 02:33 |
Адміністратор |
http://ir.nmu.org.ua/bitstream/handle/123456789/72922/c8b49f2e12d722d0b0037ae5b5edbfbf.pdf?sequence=1 Маю таку "реальну" - знайшов в електронному викладі - почитайте з кінця там все є з тих часів і гарно описано! |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти