vitalij 60 ... | 6 Серпня 2015, о 12:22 |
---|---|
Користувач |
Поділіться інформайцією проведення "обряду свічки (родинного вогнища) бажано в віршовій формі. Дякую Всім. |
Володимир Ярошенко | 10 Серпня 2015, о 20:43 |
Користувач |
Обряд "Сімейне вогнище" Колись давним давно, в одній родині жило собі Щастя. Та так довго, що захотілось йому по світу помандрувати, долі іншої пошукати. І вирішило Щастя покинути цю родину. але перш ніж піти від них, сказало Щастя: "Щоб пам"ятали ви про мене, я виконаю по одному бажанню кожного із вашої сім"ї". - Що хочеш ти, хлопчику, щоб бути щасливим? - Спитало Щастя у маленького Хлопчика. - Я хочу щоб у мене був велосипед! Та такий, щоб мені всі заздрили! - Сказав хлопчина. - Будь по твоєму, - відповіло Щастя, і зітхнувши подарувало Хлопчині велосипед. - Що хочеш ти, Чоловіче? - Спитало Щастя у господаря дому. - Я багато працював, але так і не зміг збудувати нової, затишної оселі. От якби в мене був новий будинок - я був би щасливий! - Буде по твоєму, - відповіло Щастя, і подарувало Чоловікові новий затишний дім... - Жінко! А що хотіла б ти? - Запитало Щастя у господині? - Що найважливіше для тебе?
- Для мене - відповіла Жінка - важливо щоб в моєму домі лунав дитячий сміх, щоб родина моя ніколи не знала горя та смутку, щоб горіло незгасно родинне вогнище, а на нього злітались мої рідні та друзі. А ще я хочу щоб в домі моїм всі були щасливі! То ж не йди від нас, Щастя! Адже не так багато я в тебе прошу! Послухало Щастя Жінку і назавжди залишилось жити в цьому домі, біля теплого, ніжного РОДИННОГО ВОГНИЩА. Не знаю правда це, чи просто красива казка, але і донині Щастя живе там, де палає своїм неугасним полум"ям родинне вогнище. Шановні молодята! Здавалось, що зовсім недавно ваші батьки теж ось так як і ви сьогодні, стояли на весільному рушнику, що зовсім недавно їм теж кричали "гірко". Любі мами, сьогодні, як і в день вашого весілля, вже ваші діти запалюють своє родинне вогнище, тож передайте тепло своїх материнських сердець вашим дітям! Родинне вогнище
Хай вогнище родинне не згаса,
То ж пронесіть священне вогнище родини
2.) Запалювання сімейного вогнища.
лагідних материнських рук…(запалюють)
Горить, ніколи не згаса життя свіча
|
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти