__Bond_ | 4 Лютого 2018, о 14:34 |
---|---|
Користувач |
Потрібна відповідь знатоків на такі питання! Чи обов"язково сабвуфера повинні працювати в парі? Чи можливо замінити пару сабів одним вдвічі потужнішим не втрачаючи якості? https://magstore.ua/ns15a (1шт.) чи https://magstore.ua/z-s15a (2шт.) ? |
Romaniv | 7 Лютого 2018, о 23:33 |
Користувач |
http://forum.plus-msk.ru/showthread.php?t=165058 |
Богдан Іванишин | 8 Лютого 2018, о 08:05 |
Адміністратор |
Можна так зробити, коли позволяє приміщення, (невеликих розмірів), в парі з 12 -тими топами можна спарувати 18 саб. Якщо у Вас топи 15 і саб 15 чи навіть 18 - ефекту не буде очікуваного! Радив би не економити (ціна питання, габарити, вантажоперевезення) по саунду однозначно програєте, навіть в плані провалу низьких частот по ділянках залу! |
Romaniv | 8 Лютого 2018, о 14:50 |
Користувач |
Бедзю Іванишин, 15 топи будуть не завжди ( ще 1 рік максимум ) ;) "Якщо у Вас топи 15 і саб 15 чи навіть 18 - ефекту не буде очікуваного" - маєте на увазі по одному сабвуферу ефекту не буде? А якщо два 15? Тут питання не настільки до топів, а ефекту від двух 15 сабвуферів чи одного 18 з тими параметрами, що тут : http://forum.plus-msk.ru/showthread.php?t=165058 |
Богдан Іванишин | 8 Лютого 2018, о 16:04 |
Адміністратор |
Ну, я Вам назвав ідеальне збалансоване співвідношення саб-топ (12 -18) це якщо 2 топи і один саб. Можна абсолютно нормально давати раду зі звуком комплектом 15 - 18, або в гіршому випадку 15 - 15 - але при умові що буде 2 саби. Мали змогу працювати варіантом 15 - 15 на сторону 2 саби, чесно кажучи йде артефакт по низу від топу, хіба фільтрувати топ в ідеалі. Я б розглядав варіант 15 топ і 18 саб (по 2 звісно) Біда в тому що тоді в ідеалі тре фільтрувати топ від 150 - 200 Гц який тоді сенс в 15 топах? Тому я й кажу що ідеальне поєднання це 12 топ і 18 саб! Все інше що на 15 дюймах мало б працювати по одному м малих інсталяціях без сабів. Якось так. Звичайно це imxo моя точка зору яка вже дещо попробувала... |
Stas007 | 9 Лютого 2018, о 00:53 |
Користувач |
Повністю згоден з тми що написав Богдан . Тут однозначно на питання автора теми відповісти не можна, треба розглядати індивідуально умови такого використання. Звичайно один саб замість 2-х це завжди компроміс. Топи при інсталяції вже не зможете широко розвести один відносно другого і надійність комплекту менша. Мав в користуванні саб на B&C 15TBX 1кВт з 12-тими топами QSC К12. Так вони його задавлювали так що його і не було чути. Я б не радив дивитись на цифри потужності. Я вже не памятаю, але хтось давав пораду при формуванні звукового комплекту відштовхуватись від сабів. Ммоя думка що це вірний спосіб. Маєте два 18 саби, підбираєте топи 12-15, маєте оди 18 саб, тоді два 12 топи будуть доречні. Я вже повторюю те що написав Богдан. По темі, моє imxo це 2 саби. |
__Bond_ | 9 Лютого 2018, о 10:20 |
Користувач |
Вибачте мене, я зелений лабух. Але чим далі в ліс, тим товстіші партизани(гумор)! Ще трішки і я почну будувати в голові лінійні масиви. Два топа QSC K12 ставлять на коліна сабвуфер з файним динаміком. Можливо я не в тому напрямку їду? Головна моя проблема в тому, що мені не вистачає гучності та тиску коли я попадаю на відкриті майданчики. Та може мені продати свої топи 2 по 250Вт. ("15") разом з підсилювачем, добавити 1000 долярів та купити два активних RCF по 700Вт. чи щось подібне і на цьому ВСЕ? Що я маю викинути штуку баксів на саби і без толку. |
__Bond_ | 9 Лютого 2018, о 10:29 |
Користувач |
Доречі щиро дякую всім хто приєднався до бесіди!!! Тому що я вже накупував різного барахла за своє життя без поради досвідченіших. Звісно всі поради обмірковую та аналізую, тому що на заборі теж пишуть :-) |
Богдан Іванишин | 9 Лютого 2018, о 12:25 |
Адміністратор |
|
la1la2buh3buh4 | 9 Лютого 2018, о 12:54 |
Користувач |
Пане __Bond_ Ви краще б вказали до яких саме топів Вам потрібні саби, а вже потім знаючі люди будуть мати змогу порадити щось конкретне. Бо виходить так що без жодної інформації Ви хочете отримати пораду. Тому краще вкажіть які у Вас топи і буде легше дати пораду. |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти