Головна сторінка » Список форумів » Проблеми пов'язані з клавішами та різноманітною музичною технікою » Проблема сустейну ROLAND EXR 5
Проблема сустейну ROLAND EXR 5

Всім привіт. Друзі, проблема в наступному: в даній клавіші при підключенні педалі сустейн працює навпаки - при натисканні не тримає, і відповідно при відпусканні тримає сустейн, тобто працює навпаки, на віджим. Зміною полярності контактів на педалі не лікується. В налаштуваннях клавіші не знайшов опцій щодо полярності сустейну, пробував різні педалі, вмикав - вимикав інструмент - не допомагає. Переробив собі на роз"єднання контактів одну педаль, працює, але то так не має бути. Чи можливо зняти плату із педальним гніздом, і тоді вже там переміняти місцями контакти на самій платі?  Чи є педалі, які працюють при натисканні на роз'єднання? Чи всі при натиску замикають контакти? Що порадите? Дякую.

В нас колись була така проблема з JV-35, лікувалося зміною якогось параметру в налаштуваннях клавіші, але якого конкретно вже не згадаю, але це десь в General налаштуваннях, тому пораджу все ж таки уважніше покопатися клавіші. Параметр може називатися damper, або hold pedal.
В принципі, хороша педаль сустейну має мати перемикач полярності. Навряд чи проблема в платі. Скоріш в налаштуваннях general, або спробувати педаль яка має мікрик перемикання.
Кнопка "Function" - розділ Kb set - Далі потрібно шукати параметр - FSW (витяг з мануалу на "собачій" даруйте) (Назначения напольного переключателя) (Установка по умолчанию: Sustain) После подсоедине- ния опционального DP-2, DP-6 или BOSS FS-5U к гнез- ду FOOTSWITCH на задней панели, вы можете исполь- зовать этот параметр для назначения функций на на- польный переключатель. Sustain: Иногда эта функция называется как "Hold" или "Damper", поскольку позволяет удерживать зву- чание сыгранных нот по аналогии с педаль демпфера на акустическом пианино. Sostenut: В этом случае, переключатель действует как педаль Sostenuto (другая педаль концертного форте- пиано или цифрового пианино, которая позволяет удерживать звучание нот на период действия нажатия на педаль). Note: Эта функция используется только с частями, назначаемыми на клавиатуру. Soft: В этом случае, переключатель работает как пе- даль Soft (Педаль используемая для приглушения громкости на концертных и цифровых фортепиано). Note: Эта функция используется только с частями, назначаемыми на клавиатуру. Rotary S/F: Позволяет выбрать скорость slow или fast для эффекта Rotary. Данная функция работает при ус- ловии, что тип эффекта "Rotary" назначен на мульти- эффекты MFX (см. стр. 71). UsrPrgUp: Осуществляет выбор следующей пользова- тельской программы (например, "10" программа, если текущая программа "9"). UsrPrgDw: Осуществляет выбор предыдущей пользо- вательской программы (например, "1" программа, ес- ли текущая программа "10"). Start/Stop: Осуществляет запуск и остановку вос- произведения автоаранжировщика или сонга. Работает как кнопка [START/STOP]. Bass Inv: Осуществляет включение и выключение

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти