Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Bluetooth - передача аудіо. Чи можлива пердача сигналу без затримки?
Bluetooth - передача аудіо. Чи можлива пердача сигналу без затримки?

Привіт всім. Сам гітарист, люблю займатись вдома в навушниках, знаю, що шнурові - це якість, але все ж таки, коли немає шнура - зручніше. З пульта вихід даю на блютус трансмітер (із протоколом aptx). Приєднав звичайні bluetooth навушники - відчутна затримка, для занять не підійде. Чи хтось мав досвід занять по блютус - з'єднанні? Чи всюди є затримка сигналу? Чи звязка  "передавач aptx - навушники aptx"  вирішує проблему? Чи все рівно затримує сигнал? Чи забити і користуватись радіо - навушниками?  Але там все ж таки шум великий... Що порадите? Дякую.

Буде затримка. Сам по собі протокол повільний (недорогі контроллери) і розроблявся не для швидкості, а для надійсності. Блютуз протокол досить надійний і по сьогодні. Його неможливо просто перехопити, щоб прослухати на відстані чужу телефонну розмову. Блютуз ще виявився  енергоефективним. Швидкодія позбавила б його цієї переваги.

Я так зрозумів, що під час з'єднання по блютуз в любому випадку буде затримка? НЕВАЖЛИВО , ЧИ APTX ЧИ НІ?

aptX - це вторинний протокол, який знаходиться в оболонці первинного протоколу bluetooth. Первинний щоб зробити цілісну доставку повинен зробити купу перевірок + шифрування/дешифрування Це не просто прийом, це повноцінний складний діалог, ще й на динамічних частотах. Тисячі процедур, щоб тільки доставку даних здійснити. Дані у нас наприклад закодовані по протоколу aptX. Наступний етап - декодування aptX та перетворення в стрім wav, який можна вже використовувати як звук.

Ось цитата з вікіпедії: В Bluetooth применяется метод расширения спектра со скачкообразной перестройкой частоты... несущая частота сигнала скачкообразно меняется 1600 раз в секунду

Bluetooth створений для безпеки приватної інформації, а не для швидкості.

Не знаю якої швидкості там треба проц вставити, щоб затримка була зовсім непомітною. В основному це здешевлений тех.процес, який коштує копійки на китайському радіоринку. На Алі продаються платки приймачі за безцінь.

На компі все це діло синхронізується, драйвер має пребуферизацію, здається ніби затримок нема при перегляді відео. На іграх зразу відчуваються затримки, нема синхронності.

Може щось ще новіше придумали або придумають - не в курсі. В мене протокол 5,1 - звук відстає.

Зрозумів. Дякую за інформацію. Одним словом, для занять музикою блютуз не підходить...

До речі, хочете без затримки чути звук - ставте In-Ear систему, яка підтримує стерео передачу сигналу. Наприклад -  Sennheiser EW 300 IEM G2

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти