Головна сторінка » Список форумів » Музичні інструменти та звукове обладнання » Підсилювач класа АВ.
Підсилювач класа АВ.
Підсилювач QSC pl серії АВ класа. Чим він відрізняється від класу D. Плюси та мінуси. Дякую.
AB клас відрізняється від D тим що він як то кажуть аналоговий в ньому стоїть трансформатор на відміну від D класу. В D класі стоїть імпульсний блок живлення. В AB класі буде мінімум спотворень, в D класі будуть спотворення але людське вухо їх не почує, синус класу D складається з маленьких синусів які ці спотворення дають, але в D класі буде максимальний ККД. Також перевага класу D у вазі, досить потужний підсилювач буде дуже легким. Мінус цього класу рекомендовано використовувати стабілізатор напруги. Якщо щось переплутав виправляйте)))
Дякую.
Клас Д це коли вихідні транзистори повністю закриті .Він економічний але великий рівень спотворень і для професійної музики взагалі негодятьсятому і використовують в активних пластикових моніторах.
Клас АБ це транзистори вже мають незначну підпитку-струм спокою, клас А з великим струмом спокою,висока якість та мала економічність, використовують аудіофіли.
Щодо класу АБ то підсилювачі можуть бути як із звичайними трансформаторами так і з імпульсними блоками живлення. За своє життя сконструював власноруч не один десяток підсилювачів.
"Клас Д це коли вихідні транзистори повністю закриті .Він економічний але великий рівень спотворень і для професійної музики" - уточніть термін "професійна музика" щось недозрозумів...
Прокат майже вже весь на D класах усілках, а от в студійній роботі звісно підсилювач клас АВ лібше буде. (Доречі ті спотворення які показує осилограф на усілках класу D на вухо взагалі не чутні, і то ці спотворення це специфіка складання сінусоїди з фрагментів у цілу) доречі якщо переглянути історії на форумах, то раніше всі писали що D клас на саби не годиться, а лише на топи. Так ось погляди всіх змінились, і зараз всі пишуть що D клас лібше на саби, а не на топи. Я особисто вже років 10 качаю ним саби, і довольний!
Так от і про це, що такі "нещасні" фірми як QSC , Powersoft, і тому подібних грандів, давно працюють в класі "D", рідше в "H" (що теж балансує між "D" та "АВ), і якось живуть бідні виконавці з тими прокатами))) В студії звісно АВ має перевагу...

Маю я такий нещасный QSC PLX 3402. Так проти парка S 2 то треба чути. Звук відрізняється я вам скажу зразу. Він класа Н. Дякую всім хко відгукнувся.

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти