romamuz | 6 Березня 2011, о 11:37 |
---|---|
Користувач |
Всім привіт, надумав таку тему, щоб усі музиканти могли поділитися про особливості своєї роботи. У мене в Рівненській обл. за день весілля беруть від 1000грн до 2000грн. при кількості 2музиканти, апарат, і друг асус. Репертуар різний, від блатних до народних пісень та зарубіжної фірми. За все весілля граю максимум 5-6 польок та 3 вальси. Хітові пісні- марджанджа, белие рози, букет из белих роз, весь ТІК, а калина не верба, детство, шізгаде, один раз в год, горобина ніч, лілія, хуторянка. Так, забув сказати, що у Рівненській обл. весілля починаються з 13:00 по 03:00 год максимум. Реальног часу гри максимум 8год. останній час йде на обряди. В основному в кабаку початок о 14:00 по 12:00. два заходи по 2год гри + обряди. Маршові також присутні, можна зібрати нормальну суму.
Дякую пане Ігор. У нас також іноді тягнуть слона, і походи за стіл з гітарою та баяном і трубою теж є, тільки це не обов"язково. Більшість весілль проходить в кабаках. Що до репертуару, то я назвав ті пісні, які підривають весь народ одразу. (Граю весілля з дружиною, вона вокаліст та іноді бере гітару та тамбурін, на аватарі видно. сам граю на трубі та мому любимому корг па500+ друг асус.) На даний час ми берем 2000грн. Іноді попадаються жирні клієнти, і тоді підключаю саксофоніста та баяніста, то вже ціна зростає вдвічі. Що до дотримки такси, то у нас мало хто дотримується її. Є такі кадри що беруть 600грн. І після закінчення весілля з такими "музиками" замовники розуміють що безкоштовний сир тільки в мишеловці.
Мотивація при створенні теми- мене іноді запрошують у різні регіони грати, і щоб бути готовими до цього хочу знати особливості тої чи іншої місцевості |
romamuz | 6 Березня 2011, о 11:44 |
Користувач |
Тамадів теж цікаво почути. |
Yulianovich | 7 Березня 2011, о 16:57 |
Користувач |
В нас (м.Новий Розділ, Львівської обл.) "такса" 2800грн. (350$). Як її дотримують, важко сказати. По питанню репертуару, то кожен собі обирає за потрібне. Російськомовні пісні якщо і виконуємо, то хіба на замовлення. Польок і вальсів граєм... мабудь дуже мало. В відсотковому відношенні десь 10-25%. Замовлення на весіллі переважно безкоштовні. Хоча і деколи "башляють". Пояснювати що це має бути за плату невигідно, бо не стільки виграєш на грошах, як втратиш по іміджу і репутації. "Марші", практично відсутні. Але це в нас таке, "міське явище". Весілля виключно по закладах. Я забув що таке "шалаш"))). В навколишніх селах теж та ситуація. Нема такого села щоб не було бару, а то і два. Походи музик "за столи" вітаються, хоч і не є обов'язковими. "Тягнути слона" було відійшло, але якщо робота в селі, то для піару дехто йде. Починається весілля в зележності о котрій годині молодята беруть шлюб в церкві. "Заходи" десь по 2год. , ну деколи там на 2, 5год., але рідко. Закінчуємо вночі 2-га-4-та година. Останні роки відеооператори\фотографи (в нас майже завжди в одній особі) беруть молоду пару і дружок та дружбів на початку першого заходу на ФОТОСЕСІЮ. Деколи цей маразм затягується до години. Гості без молодят танцюють неохоче, а іноді і ігнорують танці. То згадуєм "камериста" (відеооператора\фотографа) незлим, тихим словом. Десь так. Було б незле якби колеги відписали кожен яка в них в регіонах картина в цьому питанні. Думаю всім це було б надзвичайно цікаво. Так що закликаю розповідати де, за скільки $$$ і як. Бажано без коментарів! Як є, так є! Кожен робить свої висновки. Тема, я вважаю (хоч вона й не моя) більше для інформації, ніж для обговорення. Мій особистий досвід і стаж по весіллях з 1973р. (клавіші, гітара, бас, скрипка, "Асус"). |
Юрій Цьосенко | 7 Березня 2011, о 20:33 |
Користувач |
В нас (Кіровоградська обл.Голованівський р-н.центр України) "такса" 3000грн. два дні. Вище підняти не можемо. Репертуар більше російськомовний "тут такі потреби в замовників".Польки та вальси - це початок другого дня.Замовлення пісень платне.Марші присутні.Іноді "раз п'ять на рік попадаємо в шалаші.Слони бувають по три км.Щодо слонів ,то за 15 років стажу, може холтур 10-20 відіграли без них , постійно ходимо.Грали в чотирьох -клавіші,гітара,труба,тромбон,"Асус"теж присутній.Але місяць назад помер трубач,зараз шукаємо заміну.За столом майже не граємо,дуже рідко таке буває.Заміси в де яких селах бувають по шість годин між столами.Десь приблизно так...Всім успіху!!! |
Gocan | 7 Березня 2011, о 21:52 |
Користувач |
Цікава тема. Підтримую! Івано-франківська обл. Богородчанський р-н. Ціна за день 3500-4000 гр., це з 11 год. дня до 7-9 ранку. Слон присутній, походи поміж столи також. Маршові є непогані, можна зібрати від 300 до 700 гр., був рекорд - 850 гр., залежно від кількості гостей і щедрості. Багато обрядів (в різних селах різні), тому треба бути готовим зіграти щось едаке, тому вміння грати вітається. Кількість людей в команді 3-5 чоловік. Репертуар переважно народний, що виправдовує кількість народу в колективі і зменшує потребу в другові АСУСІ. Звичайно грають і естраду але це десь 20-30 %. Перераховувати репертуар не буду, бо у всіх він різний, особисто ми стараємося обходитися без російського, весілля то не кабак, тому колорит повинен бути присутнім (маю на увазі Бутирку і тп.), це моя особиста думка. Ще одне: з ноутами у нас не працює ніхто, тому будете в наших краях - не рекомендую. Дехто використовує MDдеку, але на показ не виставляють, тому, що замовник наймає музикантів і хоче бачити як ви відпрацьовуєте гроші. Знаю один випадок, коли господар в розпал танців відсунув від рота "музиканта" мікрофон - а з колонок беки Сердючки в натурі валят. Тому особисто використовую MIDI, та й то, духова група програші грає в живу. Це про села. А в місті.., ну місто є місто :-) |
Віктор Крутей | 8 Березня 2011, о 02:09 |
Користувач |
Тернопільшина. Пишу за себе, Останнім часом весілля переважно в один день, хоча минулого і позаминулого було по два дні по разу в рік. І скажу чесно прийшлося напрягтися, бо якось відвиклося від такого навантаження. Грати приходиться більше по школах, кафешках, буває і шалаш. За ціну , стараюсь по телефону не домовлятись, В першу чергу питаю звідки про нас знають , де чули і яким складом. Більшість клієнтів влаштовує "програма МІНІМУМ" якщо в гривнях 2000 + 100 на транспорт , якщо в $ то 300 /щоб звучало/ це : два музиканти, дві клавіші, і дві деки. Весілля починається з першої дня, Ну як, це вже треба бути, граєш потрошки час -від- часу для горобців і для тих що вже приїхали але до шлюбу не встигли, Коло четвертої-- п'ятої приїзджають молоді і всі як монголотатари пруть за стіл. На маршові в теперішній час особливо нема що розраховувати, хоча як де і яка родина , / в кафе як правило-нема, в шалаші-є/ Репертуар на 80% україномовний, є й російські куда ж без "класіки" : "Елєктричка" , " Манджанжа" , " Роза чайная" ...окремі перли современних звьозд,))) ... взагалі то репертуар за роки назбирався на кілька зошитів, але в основному весілля -- це українська забава. "Блатняка" стараюсь не використовувати, бо вважаю шо на весіллі він не доречний. Недавно мав курьоз: Окремі села Козівського району на Тернопіллі , мають таку традицію танцювати по два танці підряд. Закінчився танець і всі стоять в парах, чекаючи , як вони кажуть "добавки". Та ніби ми і в курсі були... хоча тепер все осучаснилося та зрештою Репертуар в нас розбитий на своєрідні блоки, ну коротше після польки йде вальс, Ну от вийшли після першого столу , ніби забава- все нормально, та десь за годину починають викрикувати після вальса : "ще польку" ну думаєм СМОЛА , пробували не звертати увагу, чим далі тим більші незадоволення і викрики. Виявляється, тут принято запрошувати на вальс ,а полька є добавкою. Ніби і першу танцювали , але та перша не рахується. прийшлося перебудувати послідовність. |
Василь | 8 Березня 2011, о 02:28 |
Користувач |
Радий,що тема пішла.Вітання до земляків-дуету"Співаків"(вірші!).Раніше створив вужчу тему(на рахунок цін в регіонах),люди мовчали - подумав,що не коректно,тому просив модератора видалити.Тепер більш до теми...Колись була "біржа",музиканти збирались-домовлялись про ціну на сезон і крапка.Якось" розбирались",якщо хтось візьме менше.Тепер цього нема,тому і розвелось караокерів,які в руках жодного інструмента не тримали.Зрозуміло,що в кожному регіоні різна"такса",на Заході при "совєтах" музиканти мали більшу платню за роботу.Суть в чому? Зараз виживає,хто як може.п.Роман повідомляв вище на рахунок "горе-музикантів".Збивають ціну! Не кажу,що солідний замовник не вибере солідну музику,але ця "шантрапа"заважає-і то ще й як.Маємо "дикий" капіталізм,де кожен бореться за місце під сонцем.Пробачте за вдходження від теми. |
Василь | 8 Березня 2011, о 02:58 |
Користувач |
До п.Романа Співака! Колись друзі запросили "на шару"(ще був студентом) поїхати на весілля на Волинь.Якось вийшов за шалаш-чую музиканти грають похоронний марш(?!!!).Виявляється при ділінні короваю,згадують померлих(дідуся,бабусю...) да і в мене колись в кафе таке було.Чи не відкриваю чогось нового? |
bodja bear | 8 Березня 2011, о 12:44 |
Користувач |
Привіт працюю в основному в БУСЬКИЙ рн. ЛЬВІВСЬКА обл. АЛЕ і ДО ЛЬВОВа часто заїжджаю, ціна за день роботи ( з 12:00 до 3:00) 2000 грн., якщо вимогливий замовник і хоче щоб весілля було з ізюменкою то 3000грн. Репертуар 90% український, польки і вальси 30-45%, маршів практично нема , заказів також, радує що гості в основному цивілізовані( смоли мало трапляється) .Працюєм здебільшого в двох ,два синта, акустична гітара і акордеон ,ну і ноутбук само собою))))Ціну в нас особливо ніхто незбиває ,оскільки музик в районі мало і всі друзі ))) Незнаю як в інших колективів а в моєму виконанні народ найкраще заводиться під хіти Модерн Токінг і під Тік , а от блатняк в наших краях позиції здав і то солідно))) я мурки на весіллі вже років вісім нечув |
Yulianovich | 8 Березня 2011, о 18:40 |
Користувач |
Закликав би колег конкретизувати місцезнаходження своїх особливостей праці. А то виходить трохи неконкретно і складається таке враження що так однаково по всій вашій області. В нас на Львівщині, наприклад, досить таки різниться по районах, чи містах. То ж в своїх повідомленнях вказуйте точніше свій ореол праці, а то мабудь мало користі буде в орієнтуванні про особливості праці в різних регіонах та містах при некокретному викладі місцерозташування. Та і можливість редагування я на цьому порталі. Повідомлення можна доповнювати і переписувати. А то наразі 15 повідомлень. В 5-ти по темі топіку, а решта про що? |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти