Motulyok | 30 Березня 2011, о 20:47 |
---|---|
Користувач |
Шановні знавці українських традицій!!! Нещодавно прийшла до мене молода дівчина з дивним питанням!!! Я справді не знала що відповісти на це. У дівчини і її нареченого померли батьки, але залишились матері, чи можна вдовам давати благословення дітям, чи це повинні на весіллі зробити хресні батьки??? |
Віктор Крутей | 30 Березня 2011, о 22:58 |
Користувач |
На мою думку, найкраще тих двох мам на час весілля закрити до льоху чи до стодоли , щоб не заважали урочистості події. ....!?....)))))). Дівчата, та ви що, та це ж -- МАМА ! В нас , якщо із батьків когось немає в живих, то молоді йдуть обовязково поклонитися на цвинтар. Батьки є батьки. P.S А взагалі-то, зверніться до когось із старших із своєї родини і робіть як вони скажуть /як у вас заведено/ .
|
Віктор Крутей | 30 Березня 2011, о 23:46 |
Користувач |
.... Оксанко, давайте змоделюємо ситуацію. Прийшла молода , щоб кланяючись просити благословення, мамі неможна благословляти бо тато помер, бабця не сідають до поклону , бо ж теж вдовиця , так як діда давно немає в живих, уявімо що і в хресного жінки вже немає ... То хто ж сяде до поклону ? Напевно треба бігти по голову сільради./ це я вже жартуючи/ . Очевидно, що це щось надумане ... |
SHARIK | 31 Березня 2011, о 12:07 |
Модератор |
Крутей Віктор - до ЛЬОХУ це круто!!!! Сміявся до сліз!!!! |
Злий | 31 Березня 2011, о 14:03 |
Модератор |
Хто, крім матері, є найближчою людиною? Все решта - забобони та різноманітна всячина на букву "х", що є дуже популярна в нашому народі. Якщо далі сумніваєтесь - ідіть до священника... |
Motulyok | 31 Березня 2011, о 19:39 |
Користувач |
Спасибі всім=))) До речі у нас теж такі традиції як немаго з батьків, то ідуть на цвинтар, але я ще молода і можливо чого не знаю, тому і звернулась по допомогу=)) Я тепер буду знати що відповісти, особливо про льох=))) |
Василь | 2 Квітня 2011, о 02:57 |
Користувач |
Дорога п.Оксано!Вибачте, думаю, тут без жартів! Я згоден з п.Ростиславом -потрібно піти до священника!Він людина-розумна,розкаже як потрібно вчинити.У кожного свої звичаї-ми поважаємо і не забуваємо! |
Олег Гаврилюк ... | 3 Листопада 2011, о 14:07 |
Користувач |
Оксанко мама повинна благословити свою дитину, а якщо вона ще виховувалв її сама, то це благословення буде мати подвійну силу, мати ніколи не побажає зла дитині. В нас В мельнице-Подільському кусті, та й загалом по Борщівському районі, якщо хтось із молодих є напівсирота, їх благословить один із батьків, хто є, а на місце померлих беруть когось із старших близьких родичів, чи брата тата, чи мами, ту людину, яка найбільше причинилася до виховання, і та людини стає весільним татом (мамою), і обовязково після шлюбу відвідують цвинтар. Моя відповідь, матері повинні благословити своїх дітей. |
Natalchyk | 9 Лютого 2012, о 09:02 |
Користувач |
На скільки я знаю батьки повинні благословляти дітей незалежно від того розлученні вони чи вдівці. А "пару" їм складають хрещенні батьки (батько чи мати - залежно від того кого не вистачає). Адже хрещенні батьки і є для того щоби у разі відсутності рідніх батьків піклуватися про хрещеників. А до померлих батьків на цвинтар поклонитись обов'язково потрібно піти. |
Vadim76 | 28 Січня 2020, о 11:56 |
Користувач |
Маячня якакась, це ж мама! |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти