kozak - ... | 8 Травня 2011, о 19:09 |
---|---|
Користувач |
Вчора, на весіллі, був свідком прикрого випадку: підходить брат нареченої до музикантів, і замовляє якусь пісню - йому у відповідь: "що треба купити білет", тобто - плати. По словах того ж брата нареченої, йому виставили рахунок в 50 грн. Реакція брата нареченої була адекватна - ВАМ ЗАПЛАТИЛИ. Ну а далі почалося - щось неймовірне ....... тобто музиканти "козли", мама з татом плачуть, гості теж, ну і решта вражень про музикантів не в їхню сторону. (я до музики маю пряме відношення, но я не музикант, - я відео оператор) Запитаня просте: ЯК У ВАС СТОЇТЬ ПИТАННЯ З ТАКИМИ РЕЧАМИ ??? |
romamuz | 8 Травня 2011, о 20:34 |
Користувач |
Дуже просто- молодий за все заплатив. Я вважаю, що це наглість- ще й брати гроші у цьому випадку. Інша справа, коли самі люди платять не питаючи. Але в основному за все весілля максимум 5 разів щось замовлять. То невже це так страшно? |
Назар Рибак | 8 Травня 2011, о 22:27 |
Модератор |
Цілком підтримую Романа, ніби з вуст вирвав відповідь! |
Yulianovich | 8 Травня 2011, о 23:27 |
Користувач |
Питання багатогранне і неоднозначне.Одна справа музиканти в ресторані, де парнус був завжди основною частиною заробітку. І всі знали що підійти і попросити музикантів зробити привітання піснею - платне. На селі цього і близько не було. Тепер все перемішалося і не все однаково. Давайте розглядати питання з різних сторін. Одне, коли замовник знає що це справа платна, а старається привітати "на халяву". Інша справа коли до музикантів підходить гість і хоче замовити привітання "так як інші", а йому пропонують купити "квиточок" чи "квитанцію", а гість може перший раз в ресторані. Якщо хто хоче привітати піснею, то повинен за це платити. Інша справа що музиканти не повинні вимагати за це грошей. Нас вчора так "подіставали" нетверезі гості, що я вже був готовий їм платити, лиш би не смолили. Хоча за всі замовлення платили без натяків з нашої сторони. Дуже вже люблять остатньо "подіставати". Таке враження що в виконання пісні включено і вислуховування поучань, що "в вас це має бути...", "наші музиканти цю пісню знають..." і т.д. Згідний, що замовляють мало, дивідентів на цьому не заробиш, бо "в вас це МАЄ БУТИ", та і озвучуванням суми авторитет можеш підірвати. А з іншого боку це додаткові послуги, то чому вони повинні бути безкоштовними. Тепер і марші платять неохоче. Хоча вчора один пан, для гонору і заплатив за марш коли ми заграли "на дорогу" додому. Років зо двадцять тому грали весілля в Винниках, то стояла черга на запис поздоровлень. Добра частина була в стилі: "Заграйте гарну пісню!". Гостям важливо було щоб всі бачили що вони гонорово стояли в черзі з грошима в руках, бо дві години привітання майже перед кожною піснею звісно ніхто й не слухав. Заробили ми тоді ну дуже багато, але це було лише раз за існування того складу гурту. |
Roman | 9 Травня 2011, о 01:19 |
Користувач |
З такими речами в нас просто,- на весіллі ніхто з гостей не забов,язаний додатково платити за музичні послуги! Попросять,- по можливості граєм!!!Якщо платять,не відмовляємось! |
KORGI3 | 9 Травня 2011, о 02:02 |
Користувач |
Просять-грай,дають-бери.
Зайвий конфлікт нікому в такому випадку непотрібний. |
SHARIK | 9 Травня 2011, о 21:35 |
Модератор |
Не буду багато описувати, бо п. Ігор на писав досить зрозуміло. Але не завжди треба спішити виконювати замовлення, тим паче за рахунок молодят або газдів. Якщо поздоровлення ( пісню) замовляють для молодих, батьків, старостів, хресних ІТД.... це одне питання. А якщо хлопець - дівку, цьотка - вуйка бо вони ся знають - то нехай платять. І порада п. Ігорові... якщо смолять заказами попробуйте Сказати " .. подаруйте пісню молодим, а потім виконаєм ваше замовлення, або давайте запитаєм молодят, чи вони не бажають іншого танцю..." Відстають моментом !!!! |
Yulianovich | 9 Травня 2011, о 23:22 |
Користувач |
SHARIK, дякую за варіант відшивання "смоли"! Переважно йдеться про тих кому вже за столом нема кого "подіставати", от і чимчикують до нас. І всі знаєм що не про привітання йдеться, а про "Достоєвского". Я в подібних випадках питаю:"Не знаєте часом скільки коштує КРАз смоли?" Якщо щось відповість, то маю резервне питання: "А скільки тепер коштує фіра гною?" Ну тут люблять розказати розцінки, деколи цим процесом вже так захоплюються, що забувають про те з чого починалась розмова. Процес замовлень на весіллі мені чомусь нагадує гру в "котика й мишки". Гості норовлять "надурняк" привітати, музиканти ж тонко (а подеколи й грубо, що явно не припустимо) хочуть "поцеркати" ще на додаткових пару гривень. |
Богдан Іванишин | 10 Травня 2011, о 09:52 |
Адміністратор |
Чомусь в нас у Винниках вже склклася така статистика : Якщо клієнт платить гроші за пісню - то платить, а якщо йому нагадуєш сам то вже починається невеликий "скандал" (всі починають "дурачка" включати) маю на увазі на робочих вечорах. На весіллі я вважаю в будь якому випадку не варто спеціально нагадувати за "білет". І ще, особисто ми з Сєрим вже навчилися видіти хто може заплатити а кого ліпше не чіпати! (не чіпай ..імна не буде смердіти!) |
SHARIK | 10 Травня 2011, о 10:29 |
Модератор |
Бензю все воно так - на рахунок останього, але хоть вже були супутні теми і про смолів і про лабухів і про відношення клієнт - музикант, але результати і висновки приходять з практикою. Питання виникають переважно в недуже старих лабухів ( може і старших), яким від таких ситуацій мало того що не зручно, грати хочеться лишати. Тому тут досить доречні бодай би короткі підказки всіх хто був в такому становищі. |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти