Головна сторінка » Список форумів » Музичні інструменти та звукове обладнання » звукова карта, яку вибрати
звукова карта, яку вибрати

Джулька не унікальна. Вона просто перевірена часом. Чув роботи зроблені на ній. Сергій, тут результат залежить більше від "прокладки" і розуміння процесу ніж від обладнання.

Сергій, тут результат залежить більше від "прокладки" і розуміння процесу ніж від обладнання.

"прокладка" це я розумію користувач?

Yulianovich  не дарма запитав про монітори. Без хороших моніторів вся робота коту під хвіст. Хіба що за для свого задоволення. А на рахунок звукової, то я особисто (не буду навязувати свій вибір іншим) користуюсь Yamaha 01x, а монітори Yamaha HS80M. Не останню позицію займає мікрофон (якщо планується запис вокалу). Ну тут вибір величезний. А також АКУСТИКА ПРИМІЩЕННЯ. Вдалого вибору...

За 100-150 $ нічого вартого уваги не існує. Хіба БУ у нормальному стані. RME дорого, ала варте уваги. Приблизно стартувати треба десь від 300-350$, і то... І обов,язково хороші монітори, і "вуха". А ще мікрофон. В комплексі досить не дешеве задоволеня.Тема не проста.

Людині потрібна в першу чергу реалтайм робота з мінімальними затримками, а не якість ЦАП/АЦП чи додаткові прибамбаси.

Studio, а яка різниця між картою за 150$ і 350? Та, що в останній USB інтерфейс, ский додає затримки? Чи пара крутілок, що висипаються через півроку? Чи пара шумлячих преампів?

beringer, тут питання не в тому, хто чим користується. Я теж працюю з іншої картою. Та в Сергія нема 600$ на Steinberg UR28m.

Сергій Верига, ще подивись M-Audio Audiophile 24/96 та  Audiophile 192.

А на рахунок звукової, то я особисто (не буду навязувати свій вибір іншим) користуюсь Yamaha 01x,

посилання на сторынку де можна купити цю карту: http://www.musiclife.kiev.ua/shop/tsifrovoy-interfeys-yamaha-01x.html

ціна майже 20 тисяч гривень, за цю ціну я краще куплю робочу станцію-клавішу ібуду використовувати її як звукову карту...

За 100-150 $ нічого вартого уваги не існує. Хіба БУ у нормальному стані. RME дорого, ала варте уваги. Приблизно стартувати треба десь від 300-350$, і то... І обов,язково хороші монітори, і "вуха". А ще мікрофон. В комплексі досить не дешеве задоволеня.Тема не проста.

згоден, тема не проста, тому і запитую... я не планую відкривати студію звукозапису, мені потрібна звукова карта для створення в нормальній якості мінусів

Виникло декілька ключових питань. 

1. Монітори використовуватись не будуть (підключення на звичайні колонки)

2. Акустичного оформлення нема.

3. Відкриватись студія не планується.

Друг для чого тобі тоді заморочуватись на рахунок карти. Використай вбудовану карти та новий емулятор асіодрайвера. До речі в Кубейсі 7 (народному) можна використовувати і його вбудовані драйвера асіо (так як і в більшості хостів). Ну на худий кінець візьми щось із Креатіву. На тому етапі що зараз є ти - ти не відчуєш різниці при використанні карти вбудованої і купленої за 150 доларів. Ти ж не плануєш працювати на карті в режимі ЛАЙВУ. Повір я також проходив ці етапи поки не дійшов до певного рівня розуміння. Основна увага на твому сетапі буде покладена на  вуха. Як напишеш так і зведеш та відмастеруєш.

Отже нічого ти не відчуєш в покращенні  використовуючи вбудовану карту та карту за 100 доларів.

На даному етапі все покладеться на твій талант та власне відчуття. Карта всього навсього перетворює аналог в цифру і навпаки. Тому основа це слух того що ти робиш. Є приклади робіт коли на дорогих картах звучить як профанація і навпаки - домашній запис звучить на досить доброму рівні (але і це всього навсього демо).

Це моя думка (звукозаписом займаюсь близько 7 років - і розпочинав з карти вбудованої та Свенівських колонок - ох давно це було).

Володимир Куцик, 

1. Народного Кубейса 7 нема. Є лише нестабільна та обрізана версія.

2. Емуляція ASIO драйвера буде працювати відносно без затримок лише на невеликій кількості легких плагінів.

3. Карта всього навсього перетворює аналог в цифру і навпаки.

Неправда. АЦП/ЦАП - це лише частина карти. Швидка карта з підтримкою ASIO дозволить грати софтом в реалтаймі.

Сергій Верига,

я не планую відкривати студію звукозапису, мені потрібна звукова карта для створення в нормальній якості мінусів

мінуси в нормальній якості якраз і пишуть на студіях звукозапису. Студія - це не залізо і приміщення, а спеціаліст в першу чергу.

Yamaha 01x можна купити за 300$. Це старий апарат. Декому він зручний; дехто не може його продати і користується ним. У всякому разі, така штука на твоєму етапі тобі нічим не допоможе.

Так, як і клавіша-робоча станція. Можливості її завжди обмежені у порівнянні з DAW та сучасними софтовими інструментами.

на даний момент я користуюся:

• звуковою картою Creative SB Live! 5.1

з софту користуюся:

• Cakewalk home studio 2004 (для міді)
  • fruity loop studio 11 (ефекти, лупи, барабани, деколи повністю мінуси)
  • cubase 6 (частково міді, зведення міді з аудіо)

• також міді озвучуються (відтворюються) на ямасі пср 1000 і корзі па500
  1. запис вокалу не планується.
  2. моніторів професійних немає.
  3. мінуси створюються для себе (для халтур, ну і на обмін для сайту )

чи є резон міняти звукову карту чи її вистачить?

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти