Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Використання ефектів
Використання ефектів

Послухав Адель, Кокера та трохи Стінга.

По Адель-в неї дійсно короткий рум(ледь чутний), в деяких місцях фальшивить. Хотілося б , щоб голос був більше "спереду" (ІМНО)

В Кокера, зважаючи на стилістику матеріалу, особливо "глибокого" використання ефектів не потрібно(ІМНО)

В Стінга симфонічно-акустичний варіант концерту, тому таке використання ефектів є виправданим. (ІМНО)

А з чого ви взяли що власне так звучало в залі, як є на цьому відео?

Це комерційне відео концертів. Тобто його приготували для продажу. З мікшера беруться потрекові сигнали на рекрдинг. Потім все перезводиться і обробляється, І ПРОДАЄТЬСЯ.  Це не означає  що в залі звучало гірше. Звучало по-иншому.

Слухати потрібно живе виконання, а не робити висновки по лайв-відеоверсіям виступів зірок.  Це те саме що дивитися футбол по ТБ, а що дивитися на стадіоні.

А з чого ви взяли що власне так звучало в залі, як є на цьому відео?

А звідки Ви взяли, що я з чогось брав))) Я просто послухав те відео, посилання на яке виклав пан Пете, і висловив свою думку. А Ваш комент, як на мене, плавно переводить топік в міркування типу "якби в роті росли гриби".

Гурт "Дивограй", я не звертався до когось персонально.

Панове, не сваріться. Питання не в тому чи так саме воно звучало на концерті, бо звичайно є ще акустика залу і т.д., питання в тому що Потім все перезводиться і обробляється, І ПРОДАЄТЬСЯ, але обробляється відповідно до розуміння ЯК повинно звучати, зокрема щодо використання ефектів.

А це розуміння ЯК повинно звучати, в "постсовку" суттєво інше ніж в решта світі. А причина проста в суспільстві де брехня частина життя, привикли ефектами маскувати лажу.

P.S. приклад зловживання ефектами:

https://www.youtube.com/watch?v=ezNFQUgvZm8

Пете, не буде в нас звучати "як в них". Не тому що ми гірші, чи "кривовухіші", а тому що ми "музично" інші. Треба грати і відчувати саунд зсередини, а не копіювати. В 1989р. я почув від Зеника Левковського думку: "Ми ніколи так не заграємо як фірмачі". Тоді я думав що він помиляється, тепер погоджуюся. Зеньо тоді вже награвся був на Родесі, Хонер клавінеті і Роданді Юпітері 8-му. На той час це були найкрутіші інструменти. І грати він вміє і конса за плечима, але він тоді зрозумів що щоб грати "так" потібно вирости і виховатися музично "там". Це все стосується і звучання. Тому моя думка така - менше заморочуватися, а грати і співати як відчуваєш і вмієш.

Первинне це музика. З цього потрібно починати.

P.S. тс за тему респект.

І не треба щоб "так як в них", мова про використання ефектів так, щоб звучав голос, а не ревер, чи ви теж любите щоб "жирно" ?

чи ви теж любите щоб "жирно" ?

Для мене обробка це прибирання сухості і мінімальне "прикрашання" співу.

щоб звучав голос, а не ревер

Так простіше купити рєвер з "набитимипрєсєтаминавсівипадкижиття" ніж вчитися співати.

Юліанович 1000% прав ІМХО 

Так простіше купити рєвер з "набитимипрєсєтаминавсівипадкижиття" ніж вчитися співати

....нє, то тре "прописати" шоб "жєрно" ........

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти