Головна сторінка » Список форумів » Музичні інструменти та звукове обладнання » Начинка з пластику в деревяний корпус
Начинка з пластику в деревяний корпус

Привіт, хотів запитати, чи пробував хтось перемістити начинку (динамік, драйвер, підсилювач) з пластику в деревяний корпус?

Якщо так, то чи був позитивний ефект?

А яку пластикову колонку маєте на увазі?

dB Technologies Opera 15 або RCF 715

Може взагалі не вийти. Бо літраж колонки потрібно правильно вирахувати а це не просто так. Промахнетеся на 1-2 сантиметри і взагалі може бути лажа. І не розумію для чого придумувати велосипед коли вже давно придумали. Є інші різні моделі колонок в дереві і той же Rcf чи DB. Просто потрібно визначитися з моделлю.
І не вийде! Ця тема давно вже заїзжена!)Тут чітко потрібно розуміти: 1.АС. Заводського виробництва. 2. Майстрова робота АС. 3. Самопал! Так ось, ви заводський виріб хочете перетворити в самопал, а з вашого запитання зрозуміло, що ваші знання в побудові АС. близькі "0", то це однозначно крок в гіршу сторону!Якщо за цю справу візьметься кваліфікований майстер (який зніме ПРАВИЛЬНО дані з комлектуючих, зробить ПРАВИЛЬНІ розразунки корпусу), то тут можна отримати полібшення звуку! (но як правило ці полібшеня, зокрема по незьких, на басах, за рахунок збільшення розмірів корпусу), А це вас влаштує!?
Тай ціна таких маніпуляцій буде не малою. Взагалі не бачу смислу щось комбінувати. Якщо хочете в дереві то купляйте оригінал і буде Вам щастя.

dB Technologies Opera 15 або RCF 715 Дійсно ,друже.Хлопці правду пишуть.Внутрянка цих колонок не варта,щоб одягати їх в дерев'яний макінтош))))На свою ціну-це самодостатні колонки.Не морочи собі голову.

Хочете покращити звучання пластмасового корпуса? Всередині проклейте автомобільною шумкою. На власному досвіді знаю що звук зміниться в кращу сторону. А якщо таки хочете цим серйозно зайнятися то можна заміряти параметри Тиля-Смола і зробити навіть кращу систему оскільки в теперішні колонки розробляють не тільки інженери а ще й маркетологи. Для прикладу в тих же самих Операх дуже низько налаштований порт фазоінвектора, так колонка починає грати низько але заради цього пожертвували декількома децибелами. Або взяти для прикладу колонки EV компоненти майже одні й ті самі, лише змінили корпус і налаштування dcp проца, а ціни космічні. Також і трьохполосні системи не завжди правильно зібрані, ті ж самі "жаби" перчики в яких інтерференція між СЧ і ВЧ. Можна багато прикладів наводити)
Анрюха привіт, За шумовку можна по спорити, но не буду))), (багато писати, та й це не потемі)! А все інше що ти написав, це більш проф звукачам, а не аматору, (а це зрозуміло з суті поставленого ззапитання автором теми) Ну не вийде тут нічого хорошого, так що не ризикуйте і не тратьте часу! Навіть якщо й припустити, що ви витягнете начиння, і вам майстер зробить якісні корпуса, то яка взагальному ціна вийде!?? За ці кошти ви можете купити готові колонки, при чому ви їх послухаєте і зрозумієте, чи вони вам підходять!
Олександр якщо подумати то так це вже більше для проф звукачів, але в мене думка що до всього треба мати професійний підхід, бо побачив що деякі лабухи взагалі не хочуть розвиватись як колись купили якісь колонки самопальні у Вуйка Петра так і їздять до тепер бо по їхніх словах хто там почує різницю, або вивчивши пару конкурсів і анекдотів і так 10-20 років ганяють по накатаній схемі. А деякі вкладають тисячі вічно зелених в апарат спецефекти костюми. Тому зразу питання до перших: звідки будуть замовлення коли немає нічого зробленого щоб ці замовлення були? Декілька місяців тому я планував змінювати колонки, зразу напишу працюємо на Db technologies Opera 15. Так от за ту ціну досить суперові колонки які спокійно можуть переплюнути більш дорожчі колонки і при чому в дереві. Наприклад лоб лоб зрівнював з EV ELX 115p так Войси програли і по якості і по тиску, а ціна якщо не помиляюсь 100$ різниці. Далі що я слухав то це славнозвісні ЖЕБЕЕЛЬ та ще й ПеРеІкс. Чого так написав бо багато хто ці колонки хвалив і казали щоб я купляв і тоді забуду що таке поганий звук. Не в образу власників цих колонок Ви що серйозно? Це хороший звук? Попрацювавши вечір на 500 й серії я зрозумів що ті Опери ще огого як грають. В жабах драйвер валить з спотвореннями певно ще на 10% гучності і це дуже відчутно ну Тай ще до того інтерференція між Вч і Сч.

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти