Стань на захист українською мови! - minus.lviv.ua — Українські мінусовки
Допомогти порталу
Архів конкурсів
Конкурс вокалістів

Результати

Учасників: 58
Shure SM58SE
Міkpoфoh RODE BROADCASTER
Кoндeнcaтopний mіkpoфoн FZONE BM-800 KIT
YAMAHA P-125 (WH)
CORT CR300 (Aged Vintage Burst)
Елekтpoгітapa CORT CR100
Цифpoвe піaнінo YAMAHA ARIUS YDP-145
Стyдійhий kohдehcaтophий mіkpoфoh RODE NT1 KIT
SHURE SM7B

Стань на захист українською мови!

Друзі, вкотре наші народні обранці на чолі з Президентом України показали своє справжнє обличчя і своє ставлення до української культури, мови, традицій та історії. Вкотре нам, звичайним людям потрібно відстоювати свої права бути українцем.
І ми - культурна музична еліта нашої держави, стаємо на захист нашої мови!
Від нині оголошується безстрокова (до повної відміни антиукраїнського закону) акція "Я співаю українською"


Кожен з нас на своєму робочому місці починає виконувати пісні українською мовою. На Західній Україні це зробити простіше, а там, де це зробити дуже важко - пропонується максимально наситити програму україномовним репертуаром! Давайте разом відстоїмо нашу мову! Долучайтеся до акції!
Додати в Twitter

Коментарі:

СЛАВА УКРАЇНІ!!!!!!


Героям слава! Дуже гарна ідея!!! Цілком підтримую пана Романа.


Пропоную за прикладом українців, які голодують за відміну антиукраїнського закону, надіти пов'язки з написом " Я СПІВАЮ УКРАЇНСЬКОЮ" і нехай хтось попробує їх зірвати.


P/S Вибачте за орфографічну помилку. Модератори, якщо можна виправте


Дійсно дістало!!! Завжди хтось повчає не правильно, живеш, не ту музику слухаєш, тепер уже і не на тій мові говориш!!! Підтримую Вас пане Роман, що розпочали таку дискусію бо думаю досить вже принижуватись!!!


Спасибі жителям Донбаса за президента ........ Вже задрали по саме горло ці регіонали! Ми українці, а вони хто, і не українці, і не росіяни, - а мутанти ! А мутантів треба винищувати!!!!


пр


Акція потрібна і на часі, однак, будьмо реалістами, українцям зараз їхня музика (як і мова) до одного місця. Минулої п'ятниці був на одній вечірці із живою музикою. Гості або замовляли, або ж і самі виконували блатной шансон, або ж трошки культурнішу Ваєнгу. Зважте, живу в україномовному середовищі, а не десь в Донецькому басейні. Не буде цієї країни, бо ми того не варті!


Та ні ми того якраз і не вартуємо, що з нами поводились як бидлом.Це не шовінізм, а простий націоналізм. P.S. Мало бути по національності ( по паспорту) УКРАЇНЦЕМ - треба бути ще в душі.


Співав і буду співати УКРАЇНСЬКОЮ, до прийняття закону після прийняття замість прийняття.Хай бики співають марджанжу і решта москальської куйні!


Сайту респект не вчора він це придумав!


Правильно, підтримую! А ще відмовитись від оплати за виконання україномовних пісень, а виконувати їх заради задоволення, в-кайф вдячним слухачам, а за російськомовні пісні підняти таксу в п,ять разів тоді й співати їх не прийдеться взагалі!!


P.S. Хоча взагалі то у нас на сайті за прийнятими усіма правилами "...Заборонені теми і повідомлення в яких є: нецензурна лексика, релігійні питання, питання військових, міжнаціональних конфліктів, політичні питання, образа честі і гідності інших осіб..." То це ми суперечимо самі собі чи як...


А ми,як завжди,зараз почнем спорити і ділитися. Там БИДЛО у верховній раді взагалі порушує всі правила і закони. А тут - ВСЕ ПРАВИЛЬНО!!! Підтримую п.Метельського.


Підтримую! Я з вами щирі українці.


Підтримую, впроваджую, всіх закликаю!!! БАНДУ ГЕТЬ!!!


Весілля вже давно виконую на 95% українською, щоправда в нас народ не завжди цьому радий... Нажаль в нас той музикант крутий, котрий знає "Мурку", "Одесу", Марджанджу" і "Дольче Габану", і, напевно, не кожний ризикне так змінити свій репертуар... Але це буде стимулом для всіх -- в нас теж є дуже багато чудових українських пісень!!! Тему підтримую однозначно!!!!


Вже 2 роки як ми перейшли на репертуар без "РАШІ".Скажу Вам що менше роботи не стало,навпаки,люди чим далі більше хочуть весілля без російськомовного репертуару.Ми ще колись питали,а тепер говоримо всім,наше весілля без РАШІ!Я також підтримую! Покажімо хто ми дійсно є! Геть москалів!!!


"Народ не имеющий своего национального самосознания, есть навоз на котором будут произростать другие народы."(Столыпин) --------ОТ І ДУМАЙ !!!


Цікаво,чому цю тему не піднімали раніше,лише тоді,коли вже всім не байдужим "лопнув терпець"?Сайт створювався,думаю,для підтримки Української пісні.І це чітко описано в правилах.Але адміністрація сайту ігнорувала порушення і навіть сприяла в деякій мірі цьому.Я не одноразово піднімав ці питання і давав пропозиції,що до їх вирішення,але все це залишилось,як написав один користувач,"голосом волаючого в пустелі"Отож маємо те що маємо...


Підтримую!


Співаймо українською,розмовляймо українською!Слава Україні!


"ПІДТРИМАЄМО" Українську Мову - російською та російськомовною рекламою.


Потрібно кожному почати з себе-повидаляти весь"бруд",який суперечить правилам,а тих хто не захоче-банити.Але тоді модераторам прийдеться попрацювати :)


СЛАВА УКРАЇНІ !
Дякуєм колегам за підтримку української пісні ! Стараймося співати більше нашого ,рідного !
БУДЬМО ПАТРІОТАМИ !


Звичайно москалям нас не зрозуміти,тому ,що їм цьго мабуть не дано зрозуміти,як вони не коректно виглядають втому випадку коли ми можемо москальською весілля співати,а вони нашою не то,що співати ай вдають ,що розуміти не можуть.Так тут питання вони що тупі?


Слава Україні


Україна в ПЕРЕД!!!!! СЛАВА УКРАЇНІ!


Мово рідна,слово рідне
Хто вас забуває
Той у грудях не серденько
А лиш камінь має.........


Німцям - німецьку, французам - французьку, а Україні - рідну мову!


Мене аж розпирає від гордості, що стільки свідомих українців висловили свою думку, але, панове, думається мені, що більшість із вас представляють західний або ж центральний регіон нашої держави. А от би почути когось зі сходу України...


Так... Писати ми всі вміємо!!! А от чи дотримаємося вищесказаного...


>>Так... Писати ми всі вміємо!!!
Ми навіть писати без помилок не можемо. Деякі коментарі в цій темі тому доказ...


Головне бажання, бачу що потроху у нас воно просипається, не тільки любити своє, а й просувати його та берегти у світовій спільноті. Давно пора більшості громадян України стати УКРАЇНСЬКИМИ ГРОМАДЯНАМИ. Якщо ми пережили татаромонголське іго, сталіна, леніна, гітлера, катьку другу, то і цих пацюків на десерт захряпаєм!
Слава УКРАЇНІ!


Тут як по-Станіславському.Нє вєрю.Хоча ідея дуже класна.


Мав час і пройшовся по "закладах" де співають, думаєте хоч хтось збільшив процент україномовних пісень в своєму репертуарі? Абсолютно НІ! Хоча знаю що на сайті сидять мало не щодня і про запропоновану акцію знають 100%. Продажний народець - невигідно, бо башляють за "рашу", і не відмовиться він один з другим від зайвої зкошеної гривні, зате тут можна бити себе патріотично в груди і вимахувати штанами на всі сторони - за моніторами всеодно не видно. Не потрібно ні про що голосно кричати та кидати гасла бо то нічого крім напрягу не дасть. Просто кожен хто усвідомлює нависшу загрозу сам на своєму місці собі повинен вирішити хто він є насправді і не продати те святе що ідентифікує нас усіх як український народ. Хоча б з поваги до загиблих за країну батьків та дідів-прадідів. Слава Україні!!!


На мою думку потрібно бути українцем душею, а не в паспорті(як про це вже було сказано!). Мати свідоме бажання знати мову (граматика, стилістика) спілкуватись та безперечно співати пісень українською мовою. Лише тоді мова буде жити, коли зокрема кожен з нас буде любити свою мову, навчати буде своїх дітей, онуків. Ось тоді ми зможемо протистояти всіляким януковичам, колісниченкам, ківаловим(пишу свідомо прізвища тих НЕДОУКІВ-ПОВІЙ політичних, бо вони НЕ можуть бути людьми з великої букви, хоч і мають дипломи вищої освіти та очолюють виші України). А співати в знак пртесту українські пісні - хороша ідея!!! МОЛОДЦІ!!!


Шановні колеги натепер пахани-шапко-кради винищують все українське тож гуртуймось навколо свого УКРАЇНСЬКОГО не дозволимо ганьбити ні себе ні родину ні свою ДЕРЖАВУ! СМЕРТЬ БАНДИТАМ-МОСКАЛЯМ....УКРАЇНІ СЛАВА!!!


Цікаво,чому росіян не не хочуть ввести 2 українську,а ми маємо???


За шмат гнилої ковбаси (російської реклами) у вас хоч Рідну Матір попроси - то віддасте.
Т.Г. Шевченко


Пропозиція. Багато хто з нас бачив сюжет під назвою: "Мені плювати на всіх, паркуюсь, де хочу". Аналогічні наліпки, нариклад, з балалайкою, можна ліпити на кабаки, де без неї (балалайки), ну, ніяк не можуть. А заразом і на маршрутки, та, і на приватні авто...


О, РІДНА МОВО

О, рідна мово, словом пломениста,
Що залишила знак слідів невтомних літ,
Ти світишся веселкою, барвиста,
І милозвучністю дивуєш Божий світ.

Тебе морили голодом, вбивали,
Томили в карцерах і заганяли в кут,
Ломили руки, рота затуляли,
Нащадки Каїна - манкуртський крові
бруд.
Століттями сльозами ти вмивалась
І розпинав тебе чужий і свій тиран,
А ти з весною знову воскресала
І вкотре знов ти на вівтар кладеш талан.

Запроданцям була і є чужою
І неукам не досягти твої ази,
Їм не збагнути того, що горою
За тебе, мово, покоління полягли.

О, рідна мово, кована із криці,
Гартована життям - несешся до висот,
Ти, як відлуння вічне громовиці
Кричиш нам із небес, що є такий народ.

Якого живить віщий прах коріння,
Якого сповиває, врізаний ланцюг,
В якого воля - то лиш сновидіння,
В якому закодовано незламний дух.


ЯКЩО МИ - СПРАВЖНІ УКРАЇНЦІ

Якщо ти - справжній українець і дорога тобі земля,
Й ти не забув отой окраєць, що мати рідная дала,
То стань на захист, рідний сину, під українськй Тризуб й Стяг
І піднеси її невинну, - вона ж дала тобі життя.

Якщо ти - справжня українка, де б не була і не жила,
Тяжка історії оцінка торкнулась і твого плеча,
Ставай в ряди за правду й волю, за сонце ясне й неба синь,
За Україну, її долю! Ти недругу цей клич свій кинь!

Якщо ми - справжні українці - не кинем матір у біді,
І Україні - рідній неньці, не впасти в бруд при цій сльоті!
За Україну, браття й сестри! За мир і щастя на землі!
Ми мусимо її піднести й на захист стати всі - усі!


Чудова пропозиція. Але цього принципу я дотримуюсь завжди (а якщо чесно, то зі здобуття Україною Незалежності). Проте, цього, на мою думку, замало. Потрібно щось більш публічне, таке щоб про це заговорило суспільство (звичайно, якщо не брати до уваги класичний варіант 2004 року зі всіма витікаючими наслідками)...


Підтримую цілком!!! Посадив гуцул смереку, а виросла туя, ще не мала Україна президента і такого ...


З якого дива на музичному сайті обговорюють політику? Чи не суперечить це внутрішнім правилам?


Володимир, уважно подивіться ким поставлена тема... Раз Тато позволив - значить можна!


Сердечно вдячний вам друзі за ваші позиції аж душа радіє є ще в україні люди (не розтоптані КАТАМИ "масковскімі").....я завжди звами... УКРАЇНІ СЛАВА!!!


Підтриммую.Питання дуже важливе. Мені здається, що і з цього теж починається Батьківщина. А що до питання політики на сайті, моя думка що треба використовувати всі наявні можливості аби Україна була українською, а не російською чи румунською. Важко собі уявити аби у Німечині чи то звичайний громадянин, чи то
високопосадовиць розмовляли на публіку китайською мовою. Хочу додати ще лиш одне. Шановні Українці!!! Задайте собі питання:"Чому питання мови виникло саме в цей період, тепер, а не раніш? Можливо нас хотять відволікти від не меньш серьозних питань? Мій знайомий за кордону каже що них задаються питанням нової хвили кризи, яка не минуче торкнеться всіх, а у Вас головне питання мови. Хай там як, але я підтримую!!!!!!!!!!!!!!!!!


Пане Володимир, де саме Ви побачили політику? В захисті української пісні? Я не пропоную кривдити чи зневажати пісні інших народів - пропоную захистити те, що ми маємо - нашу пісню! Захистити співаючи її. Де тут кримінал чи політика? Чи може я чогось не розумію і не правий? Якщо так - вкажіть мені на мою неправоту і я привселюдно вибачусь.
З повагою,
Роман Метельський


УКРАЇНСЬКУ МОВУ І ПІСНЮ ТРЕБА ОДНОЗНАЧНО ВІДСТОЮВАТИ АЛЕ В МУЗИЧНОМУ СВІТІ КОЖНА МОВА В ПІСНІ Є ДОСТОЙНА ДЛЯ ТОГО ЩОБ ЇЇ ВИКОНУВАТИ А ПОЛІТИКУ ПРИВЯЗУВАТИ ТУТ НЕМА ЧОГО.ШАНОВНІ МУЗИКАНТИ УКРАЇНА СИЛЬНА І ТАКОГО НЕ ДОЗВОЛИТЬ.


сьогодні граємо на хмельниччині. Буду старатись співати тільки українські.


Це правда на Мелітопольщині співати також важкувато лише українською... Але я останній місяць тільки це і роблю.
Я за українську мову, пісню та культуру!!!


Підтримую п.Романа та всіх однодумців.
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!


Я за украінську мову,за украінську пісню!Не одноразово буваючи з концертами за кордоном,бачив як люди,навіть не знаючи перекладу украінськоі ліричноі пісні,слухали а на очах були сльози,але до цього часу не можу зрозуміти пародокс із моєі практики.У 80-х,тобто часи СССр,ми створили гурт,вибрали жанр украінськоі народноі жартівливоі пісні,були майже у всіх куточках Украіни,Рівне,Сарни,Донецьк,Одеса...Всі концерти проходили на Ура.Ніхто нам не підсказував ,що потрібно співати,чи які гуморески розсказувати,нам пошили 2 комплекти костюмів,в Чернівецькі обл. зробили комплект інсрументів,до речі першу 12 струнну кобзу майстер зробив по нашому заказу,а потім оголосили незалежність.Почалась дільожка,комунякам не до концертів,рухівцям ,крім як вереску "Ганьба",украінська пісня теж,чомусь була не потрібна,висновок був один всі рвуться до корита і до бабла.Прийшлось іти в кабак співати "Привокзальную".Пізніше,видно дійшло ,з"явилось багато колективів на телебаченні.Але не можу зрозуміти,як оголосивши незалежну Украіну,було не підтримівати те ,що вже є,навіщо було кричати про украінську культуру,а самим іі руйнувати.Я думаю,що теперішня ситуація повторюю те що вже було,тільку у новому аранжуванні,не секрет ,що більша маса "Ганьбістів" проплачена.Сумно,що у нашій краіні діюча влада і ті хто до неі рветься,тіпа Грігян-Капітельман "Тімошенко" думають тільки за себе.Але я знаю ,що украінська пісня була,є і буде! Я за украінську мову ,за украінську пісню!!!


А в славному місті Лева процвітає "русскає радіо"!!!WTF???Приплили,піз...ц повний!Днями пожерся з одним козлом в маршрутці 183.Козел сидів за кермом,і годував пасажирів отим гімном з радіоприймача.Я зробив йому зауваження-є ж нормальні радіостанції.Козел зразу почав пускати бульки,прийшлося сказати йому декілька "ісконно русскіх" слів і вийти з маршрутки.А знаєте,що тут найцікавіше???Так от-всім пасажирам було глибоко пох...Напрошується питання:про що ми говорим?


Не тільки в "славному місті Лева" процвітає русскає радіо! Довкола така ж ситуація! Зайдіть в будь-яке кафе, кав"ярню, тощо. Є 100% українського репертуару в піснях, які транслюються на зал? Я таке чув хіба в мережі"Фест" і ще кількох закладах (вже й і назви не згадаю). Але, на мою думку, проблема не в цьому. Спробую обгрунтувати: 1. Щоб відразу зняти закиди - я не є "пропихачем" РОСІЙСЬКОЇ,польської, угорської, румунської тощо пісні
2. Попри все, з творчості вищезгаданих етносів, трапляються взірці пісень, які мають за честь виконувати , даруйте за тафтологію, виконавці світового рівня;
3. Не бачу нічого поганого в тому, щоб музикант у ресторані (кафе, барі тощо) виконав на замовлення пісню на російській, польській, угорській і т.д. мові;
4. Дуже просто писати дефірамби про те, що "я, такий свідомий українець, тут зараз Вам розкажу, як треба любити свою Батьківщину, захищати її незалежність, суверенітет, народ, мову ....". Про це, звичайно, говорити і писати треба. ІМХО . Але, я так вважаю, роби свою справу, і це принесе більше користі, ніж бла-бла-бла на різноманітних форумах!
5. Кожна людина, безперечно, має право на висловлення своєї думки. І я солідарний з тими, хто вважає, що коїться наруга над державною, українською мовою. Також всіх закликаю всебічно популяризувати нашу пісню, нашу мову. Незважаючи на обставини, у які нас "загнала" теперішня влада, ми ЗОБОВ"ЯЗАНІ це побороти.
6. Не люблю писати коментарі до постів, але вже мене так дістали пустопорожні балачки, що ось як воно вилилось....


P. S. Перепрошую за зайву емоційність, можливо, щось не так висловився, не в повній мірі розкрив свою думку. Готовий до конструктивної дискусії і не тільки "в лічку" )))


Я на суто Українському репертуарі сиджу вже роками.Хоча маю громадний архів мурок,марджанж і т.п.Це все виконую лиш по замовленню,за окрему плату.Кожен з нас є частиною України.Тому завжди треба почувати і вести себе по-Українськи,а не лише тоді,коли починають вбивати мову.Я про нормальне спілкування в житті,і написати треба грамотно вміти.А читаючи ваші коментарі-де кожне третє москальське слово.А словом-ДА....Мда ви самі майже вбили слово ТАК.А тепер рвете на собі сорочки один наперед другого,як ви переживаєте за Українську мову.Вибачте,але у вашу щирість я НЄ ВЄРЮ!


Я теж перший раз повірив,коли Україна здобула незалежність,другий раз повірив майдану,але зараз я вже не вірю нікому.Тому ,що не бачу бажання українців щось змінити на свою користь.Прикладом є даний сайт,на якому я собі нажив більше недоброзичливців.Але я буду боротися з такими "виродками",які ганьблять нашу націю і культуру до кінця.Це не піар,бо я міг вибрати собі інше громадянство,але я вибрав Україну.


Jurij Reipashi,дуже цікаво.З цього місця детальніше,якщо можна,звичайно?!


Oleh:Якщо є питання-пишіть у "приват"-я обовязково відповім.


Прочитав відгуки,та хотів залишити свій коментар.Я старша людина прожив у м.Львові 50 років,де кому треба нагадати що Україна є багато національна Велика держава (Це спадшина ще від колишнього Союзу)Тому немає поганої нації /Москалі/,а є погані люди, треба бути патріотом своєї держави,а не націоналістом,і не плутати містецтво з політікою,так само шансон і блатняк це два різних жанра.Треба бути мудрими людьми, творити і нести в маси добро і щирість щоб про нас складалися легенди,а не анегдоти.Тому кожен повинен починати з себе і не лукавити як у Верховній Раді. Бажаю всім творчих успіхів та процвітання.Підтримую проект п Романа.
P.S. Шкода що на телепроектах "Голос Країни" та "Х-фактор" де брав участь не підтримується українські пісні,факт.
Хочу звернутися до користувачів цьго чудового сайта.Шановні Люди заповніть чи вставте своє фото в свій профіль,бо сплошна галерея


слава Україні.Банду геть


michaelplatini,це Ви кому?,попередньому дописувачу?..


Юра Рубай.Росія більш багатонаціональна країна,але ні Гагаузька ні Лезгінська мова не претендують на статус державної.А націоналістом треба бути.І патріотом свого села,міста,держави...інакше кажучи своєї Землі.Бо земля без нації-це гній на якому проростають інші нації,що в нас власне і твориться.Я не хочу щоб на моїй землі до мене і моїх дітей говорили не моєю мовою(і люди,і радіо,і телевізор).Треба брати приклад з дідів.Збирати зброю і хлопців.Створювати НЕО-УПА армію,і товкти то бидло і тих мутантів.


І тоді про нас будуть складати легенди,а не анекдоти...


Діма Привіт! Я цілком поважаю Вашу думку. Бачите що получається я був правий, Росія багатонаціональна таму це питання остро не стоїть /Мовного характеру/.Більшісь людей керує мудрість,а не заздрість.Візмать таку саму Амеріку англомовну де немає цого питання.Не треба бути ігаістом "Я не хочу,а мені неподобається".Є школи українські на Україні будь ласео віддавайте своїх дітей. А що робити старшим Українцям нашим батькам які жили при Союзі на Україні,де расійська мова преобладала над Українською.Старшому віку тяжко дається навчання це всі чудово знають,давайте їх депортуєм в Росію назвем "Москалями" хотя кожен знає що "Москаль" це є воєнослужбовець при Єкатерині,де взаємозвязок це просто не освідченість.Ну а на рахунок націоналізма треба спитати Гітлера він знає чим це закінчилося.Дякую за увагу.


Дмитре ВЛУЧНО !


Мовне питання в Україні не має стояти на першому місці.При радянському союзі мовного питання не було,тому що був"єдиний і могучий рускій язик":)І всі повинні були його знати.В Україні так само має бути українська мова,яку повинні всі знати.Інакше всі національні меньшини будуть змушені вивчати три мови-рідну,на якій спілкуються,українську та російську,щоб спілкуватися вільно у регіонах,слухати радіо,дивитися фільми і т.д.Не легше російськомовним вивчити українську?Думаю проблем нема.Чому на закарпатті люди знають пять мов і більше?Невже російськомовне населення таке,вибачте,тупе,що не може вивчити одну мову?Тим депутатам,які хотять ввести цей закон,потрібно згадати іпро інші нац.меньшини,які будуть ще більше некомфортно почуватися.Тому мова має бути одна-УКРАЇНСЬКА!


шановні колеги сердечні вітання вам від з міста Корця гурт СВОЯКИ ми вже оз 2 місяці відмовлялись від замовлень (змінювали репертуар) і ось в суботу 21.12 в нас перший цілковито український висптуп ми дякуємо панові Роману за підняття такого важивого для справжніх українців питання з повагою гурт СВОЯКИ (Бондар Максим)


Народ розслабтеся!!!! Нічого вони незроблять з мовою українською.
По перше, грошей на це требе "тьма -тьмуща", а їх в державі НЕМАЄ!!!
По друге, "вони" завжди бгато говорять, обітцяють, а толку, як з бика молока...
По третє, парадокс в тому, що люди із східної україни набагато гарніше і без діалекту розмовляють українською (принаймі мої знайомі із Одеси, Донецька, Луганська,Харкова) Правильно якось моя подруга із Донецька сказала: " Та я люблю і хочу українською розмовляти, а ским мені розмовляти, якщо на роботі - російська, на вулиці - російська..."
Пам'ятаю, за союзу вертепи теж забороняли, то так всі і дорослі, і малі колядували... А тепер--- три колядок неможуть назвати, нете що б вертеп поставити...
І якщо лише в такий спосіб народ нарешті схаменеться..... то напевне так їм і треба.
Українці дуже специфічні люди, вони тільки в біді згуртовуються, та й то незавжди!


Я не був на сході покищо,але коли моя тітка возила брата інваліда з дитинства у санаторій то українською ніхто навіть дороги розказати не хотів,а дивилися,як на вигнанців ніби й не в своїй державі.


http://www.youtube.com/watch?v=ds7q1SzyuJY&feature=plcp Дивитись до кінця і робити висновки!!!!!!!


По третє, парадокс в тому, що люди із східної україни набагато гарніше і без діалекту розмовляють українською (принаймі мої знайомі із Одеси, Донецька, Луганська,Харкова) - Розмовляють одиниці і терплять знущання за Українську мову в Україні.


Шановний Jurij Reipashi.Треба уважніше читати коментари,а не викладати історію СРСР.З Ваших висновків получається старшим людям та іншим національностям яким мова дається тяжко це /населення тупе/.Я думаю що ваша не вихованість і не знання говооить само за себе.Шкода що такими "людьми" рухає злоба та безграмотність тіпа "Моя хата з краю" Та ні якої альтернативи та порозуміння.НАЖАЛЬ?


Юрій Рубай:Ви мене зовсім не розумієте,тому що треба бути на моєму місці,щоб мене зрозуміти.Українська та російська мови споріднені їх навіть не потрібно вивчати ,щоб порозумітися.А венграм,румунам,та іншим нац меньшинам потрібно вивчати мову досконально.Якщо будуть дві державні мови,тоді прийдеться вивчати обидві.Російськомовне населення просто вважає себе вищою расою і тому принципово не хоче вивчати українську.І тому як їх тоді назвати?У себе вдома я розмовляю рідною мовою,на роботі українською,та російською.Чому тоді російськомовна людина в державі Україна не може вивчити українську?Чому я до українця звертаюся українською,до росіянина російською,а вони ігнорують всіх!У кого тут,вибачте,невихованість?Якраз я стараюся Вам довести,що тим національностям,яким мова дається важко,стане ще важче.(російськомовного населення це не стосується,тому що мови споріднені)І це Ви неуважно читаєте коментарі,або не думаєте що пишете.Де Ви бачите в моїх коментарях"моя хата скраю"?Я за те,щоб в Україні була єдина державна українська мова і крапка.А між собою хай розмовляє хто як собі бажає.


Почитав я ці коменти... Ну безглузда ж дискусія, з пустого в порожнє переливаєте... Народ в нас тямущий аж занадто, усі все знають (і маю надію що розуміють як в такій ситуації бути) та кожен окремо старається довести для всіх що розуміється в даному питанні найкраще. Де сенс того всього?? Наш нарід так завше, всіх повчає як потрібно жити, скиглить, бурчить, здіймає крик і вимахує руками, а з помийної ями історії вилізти ніяк не хоче: бо звик до неї, добре йому там, "подачки" падають, можна весь час жалітися на життя, хлюпати носом, що все навкруги погано і всі погані лишень ми хороші, а чомусь вірити нам ніхто нехоче. Так не хочуть другі країни уже нам вірити, що в нас усе так погано і що ми потребуємо всілякої допомоги. Так не хочуть, і правильно роблять, а чому тут вірити. В бідних країнах немає такої кількості останніх найдорожчих (одиничних екземплярів!!) марок авто, немає таких цін на житло та нерухомість, та міст що входять до десятки найдорожчих у світі. А ми все плачемо що нам дуже погано жити. В головах наших щось видно не так раз ми так живемо і всіляка непотріб та "бандюки" над народом насміхаються. Значить поки що усім так добре, усім як то кажуть "кава". Адже сиділи, мовчали і ждали що буде, поки закон не прийняли, а як прийняли то усі навколо відразу заволали. А де ж вони всі раніше були? Ждали "бабла за голос", а як не прийшлоло "бабло" так відразу - "Відстоїмо!", "Боротися!", "Знущання над мовою!". Продажний народець, саме такого до себе хамського відношення і заслуговує. Хочеш розмовляти українською - розмовляй, не розумієш її - вивчи будеш грамотнішим, хочеш співти українською - співай, співай щодня на радість собі та іншим... Тільки роби то все від душі, я тебе прошу... І не кричи про те за будь якої вдалої нагоди, виставляючи на показ свій "псевдопатріотизм" бо в такому разі тобі ніхто всеодно не повірить...


ZZ! Ні забрати, ні добавити. Респект.


ZZ200 - Згоден на 1000%


ZZ2000-Дякую за чудовий коментар.Я завжди казав що мудрість,терпіння і все буде добре. Ми мусимо пройти цей нелехкий шлях.


ZZ2000 - підтримую повністю.


Підтримую,я за українську мову!


ПОВНІСТЮ ПІДТРИМУЮ!!!СЛАВА УКРАЇНІ!!!


Додам, до коментара: І,якщо Ти проголосуєш на наступних виборах за того, хто там вже був, або за того, хто роздає подарунки куплені з украдених у Вас грошей - то також буде означати, що Тобі, так добре ! Підтримую ZZ2000 ! БУДЬМО ПИЛЬНИМИ !


Підтримую українську пісню.(якісну)


Все це дуже гарно "Україньську-якісну",але де ж її взяти?Мені наприклад подобається заспівати "Пальма де Майорка",але на Заході це як серпом по яйцях...


Дякую, колеги, що знайшлися однодумці... Ну, а для музики, а для хорошої музики особливо, кордонів же не існує і ми з вами як лабухи це знаємо як ніхто. Хороша музика та пісня, зрозуміла більшості навіть без знання тої мови на якій вона виконується. І навіть неважлива національність чи громадянство того виконавця, головне що він нормальна і творча особистість і його творчість високого класу та до душі слухачам. Але ж звичайно у своїй країні потрібно більше виконувати репертуару на рідній мові бо ж ми тут усі живемо в кінці то кінців. Не думаю що фіни чи німці, чи словаки з угорцями та французами у себе співають таку кількість російського галімого блатняка чи \їхнього так званого шансону, тому що люди горді з того що живуть у СВОЇЙ країні і співають СВОЇ пісні. А наші люди своєї країни мати не хочуть що неодноразово доказувалося у різний час, коли цей рабський народ уже схаменеться незнаю. Та дуже на то надіюсь, може хоч якесь просвітлення в головах настане бо не можна ж себе вже до такого ступеня не поважати, щоб про...рати все хороше що є в нас самих. ІМХО.


Я х центральної України. Люблю рідну мову, намагаюся співати більше українською. Та якщо пісня на російській, хай навіть і гарна, то її не виконувати? Не перегинайте палку, панове. А деякі пісні я й сама намагаюся перекласти на українську, що й Вам, шановні, раджу.


Шановні колеги-музиканти,навіть на сайті є розділення думок так як і в Україні.Але ніхто не отямить що ми люди мистецтва,а не брудні продажні політики,та своєю творчистью будувати Україну хто як вміє,тому що в різних регіонах країни життя протікає трохі інакше як має бути.Укріїна єдина та не ділима тут не живуть сорняки та москалі вони такі самі люди як і ви. І я би потиснув руку тому музиканту-лабуху який на сході сміло співає українськи пісні без перегібання палок. Повірте все стане на свої місця з часом. /Насильно мил не будешь/Як що кожен буде робити свою справу то все вийде,та загояться ці рани,та не буде таких проблем. "Любить Україну в собі,а не себе в Україні"


tamadairina, "якщо пісня на російській, хай навіть і гарна, то її не виконувати?". Скажу вам як тамада тамаді: не виконувати. Як ви тамада, то тамадуйте, а не "виконуйте". Бо як почнуть фотографи і повари тамадувати, то лишитесь без роботи. І не "перегинайте палку", пані, почитайте пост Романа, в якому не міститься закликів щось НЕ ВИКОНУВАТИ, а лище заклик що ВИКОНУВАТИ. Як кажуть в Одесі, "почувствуйтє разніцу". Не берусь судити заочно, але "домашніх" перекладів російських хітів українською - хоч греблю гати. Перефразовуючи Омара Хайяма, краще не перекладати взагалі, аніж як попало.

Юрій Рубай, не знаю чи знайдеться кому тиснути руку, може пакуєм апарати і їдем на гастролі? ;)

ZZ2000, як завжди, вичерпно і влучно:)


Дякую Юрку. Прочитав ваше "...Бо як почнуть фотографи і повари тамадувати, то лишитесь без роботи..." і пригадав неповіриш, весілля з поваром-тамадою. Обслуговував якось з колегом весілля в одному з рівненських банкетних залів так у нас обох був повний ступор, коли для зустрічі молодят з кухні вибігла головна повариха в фартусі з криком "встрінемо ж кровиночки наші", а в нашу сторону "я тут хлопчики між видачею страв ще попідтамадьовую(мова оригіналу) трохи за пару гривень доплати" :))) У нас німа сцена була хвилин зо пьять... Ну то давайте вже "попідтамадьовуйте трохи" ледь видавив з себе мій колега душачись від сміху... Так що ваші Юрку опасіння потихеньку подекуди стають реальністю :))) Жадобі українській немає меж...


Тьозка /Бульбах/ти знаєш хороша ідея,тільки ще б спонсора? А як би ми всі у центрі Львова зробили сцену і виступили,тобто дати концерт лабухів наживо такій собі фестіваль.Повірте народ получив би масу задоволення бо в нас є що показати,тай ще авторські роботи.Всім вже набридло слухати заїджені хіти під плюс добре проплаченіх наших зірок,це не в обіду їм,бо само телебаченя в шоці.Як би до цього поставився пан Роман Метельський. Га?


Да не питання. Від спонсорів всього лиш штук 10 зелених паперів на організацію та проведення виклянчити і будь ласка фестивалимо, виступаємо, співаємо хто скільки захоче, аж до посиніння. От тільки який в цьому сенс? Чергове шоу народних співаків? Так таких варіантів повен телек... А щось подібне п.Метельським вже організоване і вже раз з успіхом пройшло минулого грудня під назвою "Зимові Зустрічі", правда учасників, як прийшло до діла, так в реалі виявилося мало вкрай...


слово за словом і тему забули


jktu:
-Співав і буду співати УКРАЇНСЬКОЮ, до прийняття закону після прийняття замість прийняття.Хай бики співають марджанжу і решта москальської куйні!
Чоловіче!!!!!! Ти образив не тільки мене, (в мене стажу в цій сфері 32 роки) але і таких як я!!!!! Ти не Українець, ти ПРИДУРОК!!!!!! ТАК ЖЛДЕН, СЕБЕ ПОВАЖАЮЧИЙ ЛАБУХ НЕ СКАЖЕ І НЕ ПОВЕДЕ!!!! Лабухи співають те, за що платять, а не те що хочуть!!!!!! Якщо ти такий розумний, то приїдь до нас і попробуй попрацювати хоч 1 вечір, тебе виженуть після 1-го відділення!!!!! Співай пісні тими мовами, які розумієш, а не на зло комусь - ПРипиндам!!!!!! Люди не винні, шо музики - свині!!!!! Так в нас скажуть!!!!! А після цих слів, що ти написав, ти дійсно - ПРИДУРОК!!!!!!!!


ЩЕ ХОЧУ ДОБАВИТИ - ТОДІ ВІДМОВСЯ І ВІД ВСІХ ІНШОМОВНИХ ПІСЕНЬ!!! ЖОДНОЇ ІНШОМОВНОЇ ПІСНІ І РОЗМОВЛЯЙ ЛІТЕРАТУРНОЮ МОВОЮ, А НЕ МІСЦЕВИМ ДІАЛЕКТОМ!!!!!!!!!


labux69 - Це лиш Ваші особисті емоції і ностальгія за тим часом коли МУЗИКАНТИ (не включателі) були в пошані.Мені приходилось працювати на Хмельниччині і нічого ні після першого ні другого відділення по шиї ніхто не дістав. Віпрацювали на 95 відсотків українським репертуаром. По замовленю виконували пісні різні від американсько - єврейських, до російсько - блатнякових, але наголошую тільки по замовленю гостей, а не пяних биків за плоту. І не треба нікого обзивати пидурком, бо можна не нароком опинитись на його місці. "Співай пісні тими мовами, які розумієш, а не на зло комусь" - а за ці слова РЕСПЕКТ!!!!


Підтримую!!! Хочу поділитися своїми віршами. Даруйте непрофесійність.
Що для народу значить мова?
Для нього мова - чисте слово
І пісня мами колвискова.
Душа його, - це рідна мова.

Що для народу значить воля?
Для нього воля - чисте поле,
Де море й гори є навколо
І ніякого частоколу.

Що для народу значить горе?
Для нього горе - крові море,
Кісток і трупів чорні гори
Й чужа у рідній хаті мова.

МОЛИТВА ЗА ВКРАЇНУ

Великий Боже! Чи це Україна? А чи руїна?
Роздерта, пошматована на шмаття,
Що хочуть кинути у чвар багаття...
Давно палаючого аду світу.
А більшість, як маленькі діти,
Ідуть у безвість з лжеповодирем.
Спитаєш: "Хто гріха не мав?"
Чи той, до нас засланий хам,
Що так "молився" за Вкраїну?
Купив собі він віллу й сину...
Тепер він "любить" Батьківщину
Яку зганьбив і обікрав...

І справді, всі ми люди грішні:
Одні радіють, інші - безутішні.
Та час задуматись над тим,
Що лишим ми дітям своїм.

СЛАВА ЄДИНІЙ НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ.

P.S. А москалі, то не росіяни, але наші українські запроданці, які здатні за безцінь продати неоціненне - нашу рідну мову! Нашу спадщину!


Не все так однозначно в нашому житті, вбивство - беззаперечний гріх у всіх світових релігіях, в окремих випадках є героїзмом...
Працюю професійно з 79-го року, перше повністю україномовне весілля (на вимогу родини молодої)відпрацював ще 90-го року на Рівненщині, зізнаюсь, не певні були з колегою, що вистачить репертуару... Вистачило!
Про фонограми, міді-файли в ті часи не йшлося. Працювали вдвох, що в ті роки викликало величезне здивування (вправлявся на двох "електроніках" та ритм-машинці, в напарника руки були повністю завантажені бас-гітарою, а голова вокалом.
Останні років десять співаю на весіллях виключно українською, в кабаку російською на замовлення, англійською,італійською,іспанською в задоволення. Отож, хто в змозі працювати рідною мовою, щоб не виникало нарікань на непрофесіоналізм - честь вам і доземний уклін, хто не вміє, на кшталт нашого прем"єра, або бракує репертуару - хоча б намагайтесь. І хай Бог нам усім допоможе!


Прості та зрозумілі слова.Без образ і нарікань один на одного.
Отож, хто в змозі працювати рідною мовою, щоб не виникало нарікань на непрофесіоналізм - честь вам і доземний уклін, хто не вміє, на кшталт нашого прем"єра, або бракує репертуару - хоча б намагайтесь. І хай Бог нам усім допоможе!


Козаки!!!!! Якщо говорити на відвертість, то чому мало хто з вас не виставить свою фотку в аватар!?!?!?? Ви боїтеся показатися людям!?!?!? То бабцю з саксом, то якогось гобліна на аватар виставляєте!?!?!? То-ж побійтеся Бога!!!!!! Коли пишете про мої особисті емоції!!!!!! Не тьак давно і я відпрацював 2 години тільки Українського репертуару, але це лише одиниці!!!!! А так як в Хмельницьку дуже мало пісень крутять і по радіо і в ефірах нашою мовою, то-й і люди хотять слухати те, що їм із радіо пропонубть!


Ну от .... Всі грамотні як завжди і як завжді найправильніші та найрозумніші... Колеги так про що тоді мова тут?? І головне питання для чого це все, ці дописи та емоції, кого і в чому переконуємо... Самі себе?


Навіть, якщо хоч одна людина прочитає наш діалог і він зможе її переконати, то наша віртуальна розмова не даремна.


Один відомий історик в розмові колись сказав-У венах українців тече рабська кров.Колись це мене дуже здивувало.Але чим далі в ліс,тим більше переконуюся в правдивості його слів.Недавнє весілля під Львовом-гарний ресторан,розмовляють купками по 5-10чоловік.Лише підійде хтось і вклиниться російською,як всі перейшли на російську.В Франківську такого не бачив.
Навіть тут в деяких коментарях віє якимось рабським страхом.


Та ні !?! Мені сі здає, шо треба мати бажаннє... Правда ВУЙКУ?


Не кожного героя Соловки ламали... А тут чужинське, кремлівське, запроданське радіо хлопа може повалити ! Дивина ? Правда ВУЙКУ?


Підтримую всіх патріотів, які співають українською! Слава Україні!!! Треба нести в маси українські пісні, виконуючи їх на належному рівні, і все з часом буде О.К.


Якби різниця між українською та російською мовами була реально така як між латвійською та російською то росіяни б вивчали українську добре, (так як вони в Латвії всі вчать і знають латвійську)тому що їм усім тут проживаючим потрібно було би якось спілкуватись. А поскільки укр. та рос. мови споріднені то бідних москаликів ви навіть довбнею по плечах не заставите вчити нашу мову, " а зачем, мы же всё понимаем вот только говорить не умеем". Думаю таке питання має бути вирішене так як у інших країнах - вивчив мову, отримуй посвідчення особи та вид на проживання. Ну чогось же їдучи в Швецію, Італію, Іспанію чи в ту ж Америку на проживання росіяни вчать мову тих країн в яких оселяються. Тому що там є певні вимоги. Значить можуть вивчити і українську мову(ну хоча б розмовну) для спілкування проживання в нашій країні.


Все просто - знаєш мову країни отримуй паспорт і живи, не знаєш паспорт не отримаєш - вперед на швидкі та полегшені курси вивчення української мови. Це стосується і всіх посадовців без виключення. От тоді буде толк, інакше ніяк бо всі ми бачимо до чого наша лояльність вже довела... Забагато тої лояльності бо дехто живучи в Україні забуває що це не "Раша", а зовсім інша країна а від того і скульож про федерацію та розділ по Дніпру, ви ж розумієте що все це не просто так...


Підтримую!Ця акція дуже потрібна на даний момент.Ви дивіться яка активність і якщо кожен з нас внесе хоча б невеличку свою частку на захист україньської мови, впевнений- це марно не пройде.СЛАВА УКРАЇНІ!


В суботу за моєї присутності форумчанин Роман Співак (http://www.minus.lviv.ua/users/romamuz/) підтримав акцію - все весілля відпрацював на українському репертуарі. Половина гостей приїхала з Києва (частина з них родом з Миколаєва (обласного))- натішитись не могли українськими піснями. А шо вже набавились коли під час танцювального конкурсу я їх вчив танцювати коломийку...:)


Шановні колеги треба на коментарях ставити вже крапку,бо так потріпали цей сайт що остивати буде довго.А висновок? Кожен залишится зі своєю думкою це факт.Та не треба комусь пояснювати історію, чи когось вчити жити на Україні. "П'яний проспиться,а дурень ніколи" Прочитай та підтримай цю чудову ідею спавай Українською,бо це є наша компітенція не більш. Були би в мене можливості я б організував тур по Українським місцям з патріотичною назвою.


Підтримую!


Підтримую!!!


Підтримую!


Підтримою!


Хлопці!!! Якщо не ми,то хто!!! Покажемо хто ми є насправді!


Підтримою!


Підтримую!


Те, що ми не завжди чисто розмовляєто українською є наслідком панування Польщі в україні і тривалого комунізму. Але ми і тоді і сьогодні і завжди будемо УКРАЇНЦЯМИ. Слава Україні!!!


Колись Литвин для піару
Видоїв корову,
Тепер - розчерком пера
Відібрав в нас мову!

Є така тварина, зоветься ГІЄНА,
Дуже вона схожа на пана литвИна!



Іван Пустовий:

Колись Литвин для піару
Видоїв корову,
Тепер - розчерком пера
Відібрав в нас мову!

Є така тварина, зоветься ГІЄНА,
Дуже вона схожа на пана литвИна!
Написати коментар

Олександр Тимошук

Профіль
Повідомлення
Файли
Фото

ГЕРОЯМ СЛАВА!!!!! Але будьмо реалістами на сьогодні!!!! Я спілкуюся українською мовою на замовленнях і забавах, а дружина моя є росіянкою на половину, вчилася в російській школі і всю свою навчальну школу по училищам і вузам проходила теж російською, спілкується із замовниками російською, але коли треба, переходить вільно на українську мову!!!!! Але-ж вона всерівно думає російською мовою і перекладає в голові на українську.... То хіба можна рахувати що вона - бичка!?!?!?! Так висловився один наш форумчанин!!!!!!! Це мене дуже збурило!!!!!!!!!!!


Іван ПУСТОВИЙ - мій гарний товариш і земляк!!!!!!!

Олександр Тимошук:
Те, що ми не завжди чисто розмовляєто українською є наслідком панування Польщі в україні і тривалого комунізму. Але ми і тоді і сьогодні і завжди будемо УКРАЇНЦЯМИ. Слава Україні!!!
Героям СЛАВА!!!
попередній комент відносився до цих слів.... але я сподобав і Іванові слова!!!!


Потратив час - прочитав!!!
Якщо ви так співаєте як пишете, то слухати як і читати нема що. Вас запросили приєднатися до акції співати українські пісьні, а не жалітися на "москалів": - Не дають жити і співати. Співайте!!!! Можливо Вас почують і зрозуміють! Світ великий і українців за межами неньки України ой як багато. Пісенне мистецтво не повинно нести націоналізм, якщо воно дійсне, то зрозуміле на любій мові. З задоволенням слухаю музику різних жанрів і народів (по настрої). В Хабаровску як і в інших містах РФ є українська діаспора, котра живе українською спадщиною: мовою, пісьнями. Що Ви знаете про цих людей?

ЦИТАТА: "Слава Україні!!!"
- А за що? - як казав мій тато. - Поясніть мені, 50-ти літнйому дурневі!!!


Миколо Євгеновичу - ще не пізно, додумайтесь самі.


Ukrajina je najważlywisha!


Передбачаючи подальшу полеміку, попереджаю, почнеться флейм - буду чистити і банити.


За що "Слава Україні"? Та хоча би за тих людей, які підтримують українську мову :)
Щодо критикування інших націй - це правда не повинно переходити межі. Якщо людина хоче говорити українською тільки тому, щоб відділитися від "москалів", а не тому, що вона любить цю мову, то таке бажання нічого не варте.
Але пропозиція співати українською класна, і найкраще те, що особисто мені здається, що в нас Є ЩО співати =) Акцію підтримую і буду реалізовувати


Усе особливо відчувається,коли із різних обставин знаходишся в еміграції.Зі стогони особливо сумно що творять наші можновладці.Ми у Мілані співаємо УКРАЇНСЬКОЮ !


Я розмовляю на тій мові, на якій мені зручно! В Росії на російській, в Україні на українській, в Англії на англійській, а в китаї на китайській. Живу в Росії співаю в українському хорі на українській мові українські пісні, наш хор має звання "Укаїнський народний хор Ханті - Мансійського округу" Як би всі українці піклувалися за чистоту української мові, а не за політічні вигоди було б дуже чудово! Хай живе Укаїна!


Мені дуже не подобається мовний закон, дуже. Але я не зовсім розумію ідею співати українською в знак протесту, точніше зовсім не розумію.А після відміни закону вже не потрібно буде співати українською? Потрібно творити високоякісний пісенний україномовний матеріал, його поширювати, ділитися професійними мінусовками до ньго і люди будуть співати українською без всяких акцій.


Пропоную написати меленький транспорант на робочому місці, на кшталт;
-Я не розумію російської мови, тому і не співаю російські пісні!!!
А на запитання: - Чому Ви співаєте Польські, Італійські, чи Англійські пісні - відповідати: - Я підтримую мови національних меншин. ;)


ПІдтримую ,давно пора.


"Співати Українською" це відгук із усіх куточків світу і про те, що кожна поважаюча себе країна має єдину національну мову.,Так ми діти інтерhету але коріння повинно бути бо без нього,неіснує нічого !


Регіональна - то мова регіоналів, а наша мова - українська, бо й ми українці. Слава нації!


ПІдтримую!!! Слава нації!!!Слава Україні!!!


Це що, форум і сайт націоналістів?**********


Ага. "Українських бужуазних".


чудова ідея) без пробем) я завжди тільки так і роблю)))


Бачите як сайт віддзеркалює життя в Україні,а значить ми йдемо правильним шляхом!


ООО ! А,чийжеш на Україні,повинен бути сайт ? ! ??? Німецьких НАЦІ, Чеченських ДЖИҐІТІВ,Іспанських БАСКІВ, Тай той маскаль в лаптях і у куфайці,патріот своєї землі,рокаже тобі,про тебе, хто ти для нього є! Так-так,сказав кулемет! Одні йдуть шляхом,а,другі,ще йдуть ,,вєрним путьом,, Охх. ... Так-так-так...


edeljveys.Де ти надибав цю нациську фотографію,що розміщена на твоєму профілі,в розділ фотографія. У Гітлера в бункері лежала? Що це за "БАНКЕТ"?


бережіть свою рідну мову, бо як не ми їїзбережемо, то наша вища влада її знищить!!!!!!!!


Справжні герої України! Які свого часу стояли на захисті своєї Батьківщини, Боївка УНС 1943р., с.Тяпче,Підбереж Долинського р-н. По середині ком.загону Іван Долішній (мій дід). Ох,як їх зараз бракує !


Я також підтримую!!! Гарна ідея!!! Мене до глибини душі обурює
цей закон!!! Так і хочуть винищити українську мову! А всім відомо - немає мови - немає нації!
Живи, Україно!
Живи для краси,
Для сили, для правди, для волі
Співай, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі!


edeljveys, Класне фото, ексклюзивчик!!! Люди дійсно були тоді героями, що воювали за СВОЮ КРАЇНУ та землю. У мене глибока повага до них усіх. Слава героям!!!


Добра ідея звичайно,та мені особисто нагадує "війну з вітряками".Для довідки просто згадуємо частину нашої трагічної історії,в 33тіх роках совіти влаштовують голодомор в східних областях,винищивши майже весь етнічний потенціал,натомість НКВД завозить етапами майже всю "начинку" тодішніх тюрем і спецтаборів із тайги,належні нам землі заселяють уркаганами,виходцями азії,росії,бурятами,комі-пермяками,та іншим збродом.Західна Україна знаходячись під юриздикцією Польщі,так сяк зберігає свій етнос,одночасно оминаючи голодомор,завдякуючи лояльному на той час ставленню польської влади до місцевого населення.І що ми українці тепер маємо? А маємо більшу частину території нашої держави заселену "чужими",і оцим манкуртам глибоко плювати на наш етнос і на мову,і взагалі на все українське!Тому з такою радістю більшість східних областей приймають кацабську мову за регіональну.Єдине що можна зробити це піти на вибори,і там показати своє відношення до "чужих",які на жаль тепер при владі.Хоча бувші "наперсточники" і
"рекетири" без вагань вкрадуть наші голоси,та це вже буде інша історія...До зустрічі друзі!(на Майдані!!!)


Дивно,який терплячий народ.Іспанці,Німці чи Англійці за такого відношення до себе давно би зробили якусь революцію.Ви мене осудите,але я прихильник силових методів.Ще колись мій дід казав-Тут сто років не буде ладу,поки не проллється кров.Щоб був толк-треба докорінно міняти всю систему.А це може зробити лиш народ,що збунтувався.Хто має купу грошей-ніколи ними не ризикне заради своїх поглядів чи ідей і нічого доброго для України не зробить.Обирати ми не маємо кого.
Мрію організувати хоча б таку акцію-Всі,кому не байдужа доля мови і України,дружно йдемо на вибори,але замість проголосувати,на бюлетні пишемо одну і ту саму фразу(наприклад-янек-зек,сховай язик).Це було б у новинах у всьому світі.Ми тут з хлопцями так зробимо.
ПРОСИМО ВАС НАС ПІДТРИМАТИ !!!!!!!!!!!!!!!


Ставити галочки не має сенсу.Там вже все вирішено.


Підтримую і співаю Рідною мовою!


Крім мови я би ще став на захист українських радіостанцій.Ще в 2001 році працюючи на радіо "Незалежність" я запропонував проект "Пісенні Перлини України",проте цей проект не був підтриманий.В архівах телебачення і радіо є багато музичних творів є золотим запасом всієї України, але там вони припадають пилом.На ринку бракує якісних весільних музичних творів.А навколо тільки ворожки і циганки.У кожного музичного колективу Галичини і не тільки є їхні родзинки пісні які йдуть на ура.Пісня це єдине що не можна забрати у нас.Ми є патріоти свого рідного!!!


Хлопці будьте реалістами! "чужі" забрали в нас більшу територію держави,етнічні українці якраз і є національною меншиною,як це не сумно та правда!Осередком націоналізму та етносу є лише захід держави,але на жаль західний регіон це лише крихта на карті держави,одна лише Донецька обл. по населенню в кілька раз перекриває наш регіон з головою!І що би ми там не писали на бюлетенях,їм "чужим" це по "фені".А якщо бути тверезим реалістом,то справа виглядає так,поки привладні бандюки недістануть злиднями отих самих "безродних русскоукрайонских",котрих колись в 33 роках завезли до нас,щоб ота сама "чорна маса" котра за них голосувала,сама жже їх і порвала.І якщо після такого тлуму до влади прийдуть патріоти,можна надіятись на відродження української нації,яка ще раз нагадаю,не є домінуючою на свой власній землі!(Риба гниє з голови! До того ще й голова у неї "чужа")...


Українці живуть і на Заході і на Сході. Наша "кохана" влада хоче розділити всіх на "нас" і "них". А ви зараз їм й цьому допомагаєте. Так тримати!


Схаменіться, браття!!!! співайте, хоч китайською, але залишайтесь українцями-людьми!!!!Вітання з півночі країни!!!


У нас мова та країна одна - Українська!!!Тяжко нам на півдні Одееської області. Треба триматися, 28 жовтня Ми ПЕРЕМОЖЕМО!!!


Пане Романе Метельський,після Вашого коментарію я починаю поважати та любити "чужих",котрі плюють на нашу мову і культуру,і кому це я допомагаю-? Я ненавиджу отих псюків,котрі живуть все життя на моїй землі і при тому ненавчилися говорити по українськи,щей при тому сидять в регіональних парламентах і голосують за прийняття російської мови,зніміть рожеві окуляри!Ми давно розділені,просто зараз це стало надто явним і наглядним.Так на сході ще є козаки,але їх одиниці!Я особисто виховую своїх дітей ненавидіти все
"чуже",все те що відторгає душа,я нехочу і небуду терпіти ніколи все те що наступає на мою свободу і культуру! І якщо привладне кодло яничарів і манкуртів є так само як я громадянами моєї держави,то це ще повід їх поважати,для мене вони "чужі",і я свідомо відрікаюся від такого сусідства,я буду завжди на іншому боці!Я все життя говорю та співаю на своїй мові,скажіть як це вплине на східні регіони-? А ніяк! Бо їм на нас плювати!Я просто про те що співом своє не відвоюєш,читайте Шевченка...(і вражою,злою кровю,волю окропіте!)


Я ненавиджу кацапів, Слава Україні. Працював колись у Росії так вони нас за людей не вважають навіть, вони гниди. Давити їх потрібно


Шановні Друзі,ну просто вже не стримався.Де хто не хоче зрозуміти що немає,а ні кацапів,а ні хохлов,є цивілізовані нації українці та росіяне. Та як що одна людина бидло то уся нація погана "І в сім'ї не без урода" є такий вислів.Українці теж вихована нація. Я жив і був в різних куточках України і було богато друзів і татар і росіян і т.д. не чим вони не відрізнялися від інших. Наший владі чомусь вигідно так сваритити людей, а Ви всі їм підиграєте.Шановні де Ваш розум та серце? Не треба бути биками та бидлом показувати свій гнів та образу на інших, це саме просте дітяче рішення, а треба для цього щось робити, і це рішення що запропоноване іє цивілізоване та правільне.Я також пропонував робити концертні тури по Україні щоб ще було одним рухом за українську мову.Є багато інших варіантів, тільки як це зробити.Вот над чим треба працювати.Подавайте розумні ідеі та пропозиції, а не брут свій виливати. З повагою до Всіх хто живе на Україні. Підтримую проект. Слава Україні! Ми переможемо! Всім тарпіння і стриманості та чистого розуму.


Повністю розділяю сиавлення Надвірнінського до того чужого бидла і руско-чурканбеко-тунгузьких мутантів.Маю багато друзів на сході і півдні.І та темна маса без культурної і національної орієнтації,яку колись москаль вбрав у куфайку,дав горівки і балалайку не дає їм по-людськи жити.Душити ту саранчу


До них треба відноситись так як вони відносяться до нас.Вони закривають товариство українців Росії - мо товариство росіян в Україні.таких прикладів може бути безліч.Зуб за зуб, глаз за глаз.Вистачить згинатись перед теранами.А своїх які гнуть спину під Москву,безкоштовна путівка в Росію без права поаернення.Тоді вони зрозуміють хто вони.А то нонсенс, коли проживаючи на Україні не поважають ні мову,ні герб,ні культуру.ні історію.Ганьба!!!Концерти погоди не зроблять там приходять бритоголові в яких в голові нічого немає вони привикли вирішувати все при допомозі кулаків.Зло треба карати.А мовою вони прикриваються,бо стільки скільки вони накрали вже вкрасти неможливо.Як одна розумна людина сказала залишилось вкрасти ще 10% і тоді між собою піде відстріл.Українці чи на Сході чи на Заході рахують за бидло яке можна принижувати.Але тут є ефект бумерангу.Чим сильніше буде тиск тим сильніше буде протидія.


Хочеться відповісти Юрію Рубаю,та його однодумцям хто є хто: росіяни живуть в Росії,євреї в Ізраїлі і т.д.А москалі,жиди,хохли і т.п.це такі люди,що живуть в Україні і заважають українцям розбудовувати і збагачувати свою Державу :) Хочете підтримати акцію - залийте на сайт декілька хороших українських мінусовок - хай народ співає УКРАЇНСЬКОЮ.


От якби ж то всі з таким рвінням співали українською...


Пане Романе,якщо буде багато хороших українських пісень,то чому не будуть? Інша справа,що таких,нажаль,поки що не дуже багато(порівняно з російськомовними)і політика тут ні до чого.


Буковина за українську мову, за українську пісню! Слава Україні!


Юрій Рубай почитав ваше повідомлення,ну сказано прямо губами Віктора Федоровича! Все своє свідоме життя тільки і чую-Треба терпіти,треба змиритися,треба нагнутися,треба..треба..треба..,та може досить вже!!!В мене особисто складається враження щоя,етнічний українець,без перестану маю кланятись та угоджати "чужим",щоб вони недай бог на мене незагнівались...або то шо буде-???,а може щоб угодити оцим "пасажирам" почнем усі мінусівки дублювати російською? може вже так угодимо "старшим братам"!Юрій Рубай-для початку навчіться хочаб писати по українськи,слова "вот" у нас нема!А взагалі то нетреба забувати що всі сайти,а особливо як кужуть в СБ "националистически озабоченные",завжди під пильним наглядом "чужих",ну і відповідно є наглядачі(типу Юрій Рубай),роль яких направляти суспільну думку "в нужном напрвлении".З повагою до земляків Nadvirnjnskiu,живу на СВОїйБОгомДАній землі.


За матеріалами цього блогу можна уже концерт до Дня Незалежності провести) Хлопці,все правильно! Співайом українською! Хто сказав, що нема пісень? Ви не там шукаєте.

А Юрій Рубан порадував тут усіх. Слово "брут" в мене викликало неймовірне захоплення, а в його виконанні "де хто" в контексті особи - просто цирк. І сміх, і гріх як кажуть.а з Російською мовою - це біда! Тому давайте берегти свою рідненьку - українську!


Шановний Nadvirnjnskiu та йоиу подібні.Справа не як людина пише, а як вона думає та співає. Ніколи зло не перемагало добро. Я не друг Януковача і не слідкую за його діяльностью як Ви, тому і до вас будуть де яки запитання. Я бачу писати ти мастак давайте будем всіх вбивати, ганьбити що ми і робимо, бо це так просто та все, і я вже Українець, дідовською методікою яка вже довно ефекту не дає, ще вила визьми та на танк кидайся.Зразу видно СЕЛО! А як на рахунок Української культури,Біблії 10 заповідів це для кого написано твої батьки тебе чому навчили? Твоя боротьба їм до олного місця ти хіба це не бачиш. А що ти зробив для цого? От і похвалися, напиши на сайті. Бо де хто моє призвіще неможе правильно написати ото цирк, прада Саша Остаповець! Треба бути справжним Українцем,а не письменником в лапках.


Для особисто обдарованих слово прізвище було написано спецом це не помилка, в моєму коментарі.


Юрій Рубай, ви згодний з тим, що в Україні державна мова одна - українська? Чи вам, старшому поколінню, потрібно мати ще одну державну?


Держава одна - Україна, мова має бути одна - українська,і я також знаю укр.рос.та польску мову,співаю на англ. італ.та інших мовах,НО дуже люблю та поважаю свою українську мову і закликаю всіх іншомовних вивчати та співати,тому і підтримую цей проект. Та не хто не дає право ображати тих ЛЮДЕЙ які по якись причинам не можуть,або не мають можливості спілкуватись на укр.мові.І тут спрацьовує егоістичний сіндром у де яких апонентів він є бидло,москаль і.т.д.
Це просто хамство та не повага до інших людей, нациї які живуть, працюють на благо Україні,повірте ці люди багато що зробили для нашого народу,землі,а ви попераєте
їх мовним законом.Це не вони в цьому винні,а безграмотні наші політикі які розділюють країну,а Ви йдете у них на поводу бо є такі самі як вони.Навіть дітям і то зрозуміло.Робіть висновки,думайте,творіть на благо Українського народу.


Юра Рубай,мені Вас шкода... Ви напевно добра людина,але геть зіпсована совітською,космополітичною ідеологією,мене етнічного українця принижуєте висловом типу "село",ура!!! ви вгадали!! так я живу в селі,на моє щастя!!!бо в великих містах живуть в своїй більшості манкурти і космополіти,які "базарять" по "фені" та при тому щей вважають що вони чимось кращі від селян,от обідранці,живутьт на чужій землі,говорять на чужій мові,навіть незнають якої нації у їх жилах тече кров!!! щей при тому умудряються відкрито ображати людей які живуть в селі,працюють,годують отих самих манкуртів,і свідомо терплять отакі образи!!!Ой хлопці,схаменіться!!! наше терпіння не безмежне!!! Згадайте Боснію та Югославію!!! Там "чужих" живцем загрібали в ями бульдозерами!!! Я чудово розумію що за обставинвми на нашій землі опинилося купа чужих націй,але чорт заберай це означає що треба кожному зайді бити поклони,живеш тут,працюєш,у першу чергу на своє благо!!! отримуєш плоди з чужої землі,то май повагу до людей які тут живуть,та не претендуй на повагу лише за своє "чужеродие",наступаючи на чужу культуру до добра недойдеш!!!(знову згадуєм Боснію і Югославію).А тепер "браття" мої,"межівники", я би навіть сказав "співмешканці!:),дружно починаєм вчити нашу мову,інакше рано,чи пізно,вам прийдеться або вступитися,або змиритися!!!


Я співаю українською


Шановний "Nadvirnjnskiu:" це не мене,а Вас мені шкода.Нас роз'єднює то що я чудово знаю і цікавлюсь історією України та які зміни в ній відбуваються як кажуть тримаємо руку на пульсі.1)Щоб творити щось треба мати освіту відповідну хоча б для того щоб не було такого каламбуру в якому ми нажаль зараз з вами живемо.2)Слово СЕЛО було персонолізовано для данної особи, щоб ви зрозуміли застосовано як порівняння тому що при союзі була грань між містом та селом і ні в якому разі селянином якій працює короче /прогресом/думаю розібралися.3) На рахунок /чужеродного/.Ви навіть неотямуєте що історія,доля людська роспоряджується так що людина не по своїй волі змушена жити там де не хоче.А що ви скажите на рахунок кримських татар коріння яких лежать у Криму з іншою вірою,чи будете ви їм нав'язувати свою систему українизації я ще не брався за населеня Карпат бо це для Вас буде головною біллю.С повагою до Всіх.


Шановне панство! Тема дуже наболіла і , як видно по кількості коментарів, небайдужа тим, хто є на цьому сайті. Не буду сперечатись, ні з ким, з ким була незгідна, просто викладу свої думки, хоч їх тяжко упорядкувати. Я живу на сході, в переважно російськомовному Дніпродзержинську. Мій рід пережив всі етапи нищення українськості, в ньому були померлі від голодомору, репресовані, переселені... І просто залякані... Врешті вже я народилася в російськомовній сім`ї. Але мені пощастило трохи більше за моїх однолітків-земляків, доля закинула мене вчитися у Дрогобич, де я змогла вивчити мову в природному спілкуванні. Для тих, хто палає ненавистю до мокалів (тобто російськомовних українців), хочу сказати що знаю ДУЖЕ багато російськомовних українських патріотів, які з тих чи інших причин не говорять по- українські і я не маю права їх засуджувати, бо знаю, як тяжко переступати через себе. Ось це мій вірш, котрий написала десь років 10 тому:
Скажи мені, чи маю я коріння
Чи перекотиполем по землі
Славетних предків кочуся в пітьмі
Та доганяю вітер цей осінній?
Скажи мені, яка моя душа?
Байдужа чи порожня, чи зрадлива?
Чи може має ще бодай надію
В землі закорінитися, хоча
Це я перевертень, скажи, хіба не так?
Бо знову й знову кидатися мушу...
А як роздвоєну зцілити душу,
Коли загублено уже коріння знак?
Хочу закликати вас, небайдужих до України, не сваритися між собою!!!


Тепер, що стосується конструктивних пропозицій. Так, треба щось робити! Не знаю, чи поможуть концерти, не впевнена... На рахунок силових методів, деколи і сама думаю, що без цього не обійтись... Та тільки подумайте, що може пролитися кров саме ВАШОЇ дитини, і відразу остуджуєшся. А ось виховання молоді, оце діло!!! І виховання має відбуватися не тільки на словах, а і на власному прикладі. А ми самі буваємо продажні, вибачте, не хочу нікого образити, говорю про себе! Але вже переконалась, що принципова позиція змушує інших тебе поважати! Ось я працюю з дітьми. З малими простіше, для них ти авторитет майже беззаперечний. А ось у підлітків уже є авторитети на зразок напівголих панянок з телебачення, які поширюють зовсім не українську культуру. І російська пісня становить не просто конкуренцію українській а цілу загрозу! І для того, щоб молодь захотіла співати українську пісню, вона має бути не просто хороша, це має бути шедевр! І на цьому сайті МОЖНА знайти шедеври! хоча це і важко, бо в нього специфіка інша, і я це розумію. Справді так є (як хтось писав не пам`ятаю хто), що мало якісної української музики. МАЛО... Не можна ж співати одного Івасюка (геніального, але співаного-переспіваного). Тому я дуже вдячна тим, хто ділиться своїми надбаннями авторськими, оригінальними. Ще багато думок у мене, але ж неможливо буде це все перечитати... Дякую всім!


А ще забула, хоч це буде похвальба, я оголосила в своєму колективі акцію "Рік без російської пісні", хоч вона становила і невеликий відсоток нашого репертуару. І це не всім сподобалося! Але вже настала пора бути принциповими!


Не в образу присутнім, послухайте розумного чоловіка:

"Тепер натиснули на кнопку «мова» – і багато з нас кинулося нападати на російську мову і на російськомовних, вважаючи, що цим захищаємо своє. Цілком очевидно, що цим ми тільки тішимо фокусника, бо принцип «наступити на когось, щоб піднятися самому» – це принцип конфронтаційний. А в суті своїй – глибинно сатанинський.

Якщо ж приструнити емоції і включити розум, то зразу стає очевидно – російськомовні в Україні не моноліт. Між ними, вочевидь, є вороги українства, задля яких і руками яких влада робить свої чорні справи. Але є й ті, що стояли поряд із нами на Майдані і кого так само принижує цинізм влади. Як писав один молодий хлопець в Інтернеті, звертаючись до «регіоналів», – «не надо меня защищать». Так само приниженими почуваються й інші національні меншини. Раджу всім почитати заяву Конгресу національних громад України з цього приводу.

Отже, якщо ми хочемо бути державною нацією, не треба піддаватися на провокації, а виробляти спільний фронт із тими російськомовними українцями, росіянами та іншими нацменшинами, які так само, як і ми, хочуть жити в цивілізованій державі."

http://zik.ua/ua/news/2012/09/22/369722


Я думаю,що музикантів це не повинно турбувати!!!!Парадоксально,що тільки російська мова комусь заважає!!!Смішно!!!!Послухайте файну пісню з репертуару "Піснярів"-"Две мовы у мяне"...Може щось у туманних макітрах проясниться!!!!!


Нічого парадоксального, пане penchev! В моєму регіоні російська мас. культура становить загрозу культурі українській(повторююсь), як мене це може не турбувати? І тут не в тім справа музикант я чи лікар, чи чоботи латаю. А люблю я батьківщину чи мені по-барабану. Мариновича я шаную і погоджуюся з ним. Ви, пане Юрій, хочете сказати, що я зробила помилку, відмовившися від російських пісень... Але ж якось треба боротися на своєму маленькому місці. Ось просто проілюструю, в якому регіоні я живу: академічний хор музичного училища виконує пісню з репертуару групи "Любе", яка закінчується словами "Я влюблён в тебя Россия, влюблён",а на 9-те травня напрошується їхати в Севастополь і співати перед російським воєнно-морським флотом... Російська держава нашу опускає, а ми будемо їм дупи лизати. Вибачте за некультурність вислову. Якщо ми себе не будемо поважати, то хто ж нас буде поважати? І якщо ми не поважаємо себе, то і інших поважати не зможемо. "Люби ближнього, як себе самого". А ось цитата з тої ж таки статті Мариновича: " Я закликаю до духовної непокори, передусім, нинішній владі, але також непокори нашим хибним колективним стереотипам і нашим власним спокусам.

А це означає утвердження духовної альтернативи всьому, що руйнує наш духовний світ. Нас схиляють зраджувати – ми будемо вірними своїм ідеалам. Нас змушують продаватися – ми станемо непідкупними. Нас привчають брехати і халтурити – ми будемо відповідальними. Нас штовхають до ворожнечі – ми шукатимемо порозуміння." Згідна на всі 100%.


"Рассія заканчіваєтса там, гдє заканчіваєтса русскій язик" (Л.Путіна)- вкотре вже цитую! То будьмо толерантними, чи як?


P.S. Дуже приємно що в нас є такий чудовий сайт де пахне українським містецтвом.Та хочу підтримати О.Скрипку гурт "ВВ" який сказав в коментарях "Голос країни" що там немає підтримки українських пісень,а також і на проекті "Голос Країни" де був учасником робиться то саме.Хотів би сказати ГАНЬБА цім проектам.Тому я і робив акцент на концертні тури по Україні що об'єктивно характеризує наш укр.проект.


Олена Козак:."Ви, пане Юрій, хочете сказати, що я зробила помилку, відмовившися від російських пісень..."-Ні,Оленко,це п. Юрій вибрав не ту цитату.П.Роман Метельський пише: "Вкотре нам, звичайним людям потрібно відстоювати свої права бути українцем.
І ми - культурна музична еліта нашої держави, стаємо на захист нашої мови!
Від нині оголошується безстрокова (до повної відміни антиукраїнського закону) акція "Я співаю українською"
Кожен з нас на своєму робочому місці починає виконувати пісні українською мовою. Давайте разом відстоїмо нашу мову! Долучайтеся до акції!"- усім хто підтримує акцію-честь і хвала.


За нашу мову потрібно стояти! Бо де тоді буде наша Україна, її і так ....


Підтримую пана Романа! За Україну, за її волю та мову!!!!


Підтримую Юрія Бульбах, це також цивілізована та мудра думка. А Олені пораджу робити що підказує розум та серце і все буде чудово,та бути разом з нами на цьому сайті.Всім хорошої вдачі та халтур.


І навіть, коли відмінять цей ганебний закон, залишайтесь Українцями ! Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди.

Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов'їну.

Між братніх народів, мов садом рясним,
сіяє вона над віками…
Любіть Україну всім серцем своїм
і всіми своїми ділами.

Для нас вона в світі єдина, одна
в просторів солодкому чарі…
Вона у зірках, і у вербах вона,
і в кожному серця ударі,
..... Володимир Сосюра


ДО УКРАЇНЦІВ.
Українці! Зупиніться!
Навколо себе подивіться!
Як же треба зневажати
Самих себе?! Забувати
Дідів-прадідів. Продати
Їх здобутки. Все попрати.
На наших землях козаки
Колись єднались у полки.
За долю вільную свою
Безстрашно гинули в бою.
В віках живе козацька слава.
Брехню ворожую здолала.
Крізь шори літ милує слух-
Не згинув нації ще дух!
Сьогодні всім нам треба знати-
Країну маєм відстояти!
«Нєзалєжність» не про нас.
Хай світить сонце! В добрий час!


ВСЕ Українське повинно бути Кращим! Кращим за англійське і російське, і туркменське, і всіляке чужинське. Кращим і якіснішим. Саме тоді мова йтиме не про обмежженя, а про Вибір


А знаєте,люди нас підтримують! Недавно брав замовлення на весілля київлян,які вирішили весілля справляти у Львові.Коли розмова дійшла до репертуару,то я їм сказав що ми працюємо без раші,що ми оголосили акцію що до мови і вони спочатку відреагували негативно,навіть сказали що можливо передумають,але перезвонили через два дні і сказали що підтримують нас,навіть більше, весілля буде повністю в українському стилі зі всіма традиціями! Так що хлопці,добру справу робимо!!!! СЛАВА УКРАЇНІ!!!


Українську мову безперечно підтримую.Але до чого тут російськомовні пісні.Музика немає ні національності ні кордонів.Давайте будем ходити тільки в шароварах їсти сало і їздити на запорожцях бо ми українці.А що стосуеться репертуару і чуже знаемо і свого не цураемось.


Дмитрику! Озирнись навколо, ми жиємо в просторі, де весь ефір, засьано мовою, з якою прийшов на Україну окупант ! І тема топікстартера звучить троха інакше.(Ми, тут акцію проводим. Громада підтримує. Можеш не долучатись.


Вино,що в Кані Він створив

Приперло вовколуння в Україну….
Ніч розгойдала хвилі на Дніпрі,
Лакейно виє компартня незмінна
В незрозумілій для буття порі.

Не так і не туди народ крокує,
Не ті пісні співає за столом
І мова не така дзвінка, як всує…
Біда, брати-панове, над Дніпром.

Я йду, живу в громаді українців,
З народом рухаюсь, бо єсьм Народний Рух.
Вовки, щось в спину виють навздогінці,
Його не чує мій присталий слух.

Я ж чую тільки Мову солов’їну,
Я п’ю її, як діти воду п’ють.
Я стану біля Мови на коліна-
Торкнутися устами слова суть.

І Мова наша, як вино Христове,
Що в Кані на весіллі Він створив.
А мова наша-диво калинове,
В ній чую ізнебесся я мотив.

Хай скалить ікла вовколуння сіре-
Сконає ніч і завітрить Дніпро!
Тривожу серцем півзабуту ліру-
На Волю,Мову,Пісню, на Добро.


Віктор Вялих


Чому ж не долучатися. Я просто хочу щоб ви прислухались до самих себе.Всі користувачі волають про те що треба співати українське і тільки українське але чомусь всі говорять тільки про РАШУ а як бути з англійським італійським молдавським репертуаром.Ну невже ніхто з вас не виконує ці пісні.НЕ ВІРЮ.А взалі моя думка така ...наші політики просто кинули нам кістку ви хлопці гризіться сперечайтеся щодо мови а ми тим часом будем робити свої ДЄЛА.Просто у нас получається як в Швецарії все добре тільки зосталось вирішити питання про мову що саме по собі ДЕПУТАТСЬКИЙ МАРАЗМ.


Шановний EDELJVEJS невже ми прості лабухи винуваті в тому що наш УКРАЇНСЬКИЙ народ хоче тої мови окупантів хоче тих пісень. А чому. Ви вирішуйте самі.


Пане Дмитре 1977, ви мене дивуєте! Ну що ви порівнюєте російський репертуар і англійський та італійський з молдавським. По-перше російський скрізь і усюди лунає, з усіх радіостанцій, з телебачення, його просто засилля! по-друге рос. мова зрозуміла усім українцям на відміну від італійської, молдавської і англійської також (на загал). Тому, повторююсь втретє, становить справжню ЗАГРОЗУ українській пісні, культурі і врешті мові! І якщо сліпі українці цього не розуміють, то хто ж тоді їм лікар? Або ж просто не хочуть бачити та розуміти, бо тоді ж треба визнати, що щось треба робити, а робити не хочеться, простіше пливти за течією.


Оленко ! ! ! Бравіссімо ! ! ! Я, би ще, добавив, але, в мене, па ууу за ! (мене вже тут витирають...)


Небайдужих музик,та співаків,в ресторанах та шинках ! Пропоную, 14 жовтня, відлабати в націоналістично-патріотичному дусі ! Нагадати публіці про подвиги минулих поколінь ! СЛАВА УКРАЇНІ !


Пропоную відписатись,хто дійсно 14жовтня працював без раші.Цікаво,чи є такі.Бо є такі приклади,що людина ніби акцію підтримує,але як співала так і співає на псячій мові.


підтримую!!!!!!!!


Неспіваєм на псячій(рос.) мові вже чотири місяці. І сьогодні(14 жовтня)-також.


Читаю... І сміюсь, і плачу... Які ж ми в біса "москальофоби"!!! Та так вже вболіваємо за українську мову! Йой-йой!!! Приде злий Ванька-москаль і забере у Миколи чи Гната його мову!!! Облиште, ніколи цього не трапиться! СОЛОВ*ЇНА нікуди не пропаде, і вибачте, любі друзі, до великої дупи СОЛОВ*ЇНІЙ закони, написані найбільшими її вболівальниками (маю на увазі Верховну ЗРаду...). Так, 99,99% відсотків тих, хто брав участь у обговоренні цього "наболілого" питання кричить за СОЛОВ*ЇНУ, аж пупця рве. На-фі-га??? Хто тобі, брате, забороняє нею розмовляти чи співати??? Пишемо вірші, цитуємо класиків, але в одному напрямку "Україна - юбер аллес!!!". Звертаюсь до колєгів радянської закваски... А з чого ми починали??? Негайно червонійте і ставайте у куток!!! Я міг би продовжуваати й далі у тому ж дусі, але впріваю,бо ще живий. Я - офіцер запасу, навчався у прибалтійському Калінінграді ще за СРСР і отримав там перше офіцерське звання. У 1991-му прийняв присягу на вірність Україні і досі їй не зрадив. Вільно володію і українською, і російською мовами. Співав і буду співати українською та російською!!! Кому не подобається,хай не платить! Я за патріотизм без ідіотизму!!! Вибачте, якщо комусь наступив на мозолю!!! Дякую за увагу!!!


А чому,коли пів України-Українофоби.Я маю відмовляти собі?Вибачте,але ви не усвідомлюєте наслідків цього впливу на майбутнє.Для своїх дітей кожен повинен бажати найкращого,і боротися якось.Я не буду мати спокою і на тім світі,якщо мій син буде розмовляти мовою,якою гнобили його прабабусь.Вбивали і вивозили на сибір(сибір-спеціально пишу з малої букви,і нічого,що повязано з расеєю не напишу з великої)його рідних прадідусів.І повторюся,я маю повне право,щоб на моїй землі до мене говорили на моїй мові(і люди,і радіо,і телевізор).
Вчора (20.10.12)вкотре відпрацював без раші(хоча були 20гостей з росії).І дуже сумно,що нас з Талісманом лиш двоє.Маю велику надію,що це не так...


Друзі, тай я, ще є!


Дімі з гурту "Дивограй". Дмитре, у той час, коли Ганс з Мюнхена та Фріц з Дортмунда палив живцем наших бабусь і дідусів, розстрілював мам і татусів, гвалтував та піднімав на штики братиків та сестричок і РЕАЛЬНО !!!! душив Україну отой Сибірський мужик (завваж, пишу з великої букви) стріляв Ганса і Фріца і не думав, якою мовою говорять і співають ті, кого він встиг врятувати від ФІЗИЧНОГО ЗНИЩЕННЯ, ЯК НАЦІЇ. Чи мої погляди на історію вже так застаріли. Вибач, але історію я вчив не по книжках, де висвітлено Майдан і Помаранчеву революцію. Дякую за увагу.


Теж мені вибач,але мене вибавила моя покійна бабуся.І те,що пережила розказувала мені з дитинства.Два її брати були в червоній армії,одного вбили НКВД-исти в своїй хаті на очах у малих дітей,другого забрали вночі з хати за підозрою в звязках з УПА(пропав безвісті),напевно десь замучили.З Дідовою ріднею майже те саме.Запамяталась історія,яку розказував Дід-Вночі йшов красти з-під Церкви(з купи)труп старшого брата,щоб нормально поховати.Історії про Німців-Дуже Баба жаліла,що Німці забрали ЇЇ коня Бобика.Могли з хати позабирати кури,яйко,млЄко.Розстрілювали деяких.Але не забивали в рідній хаті при дітях,що аж кров по стелі і по стінах брискала.І не гвалтували по-пяні дівчат,як це робило то пяне москальське бидло.І ви хочете,щоб я їх ще й поважав? А ОСЬ ВАМ!
В цьому і ваша проблема,що ви знаєте історію лише з написаних тим бидлом підручників,і виписуєте тут хирню всяку......


І мене, колись, заставляли таку історію вчити... ??? Німця з москалем одною міркою міряти ?!? Европейця свідомого, освідченого, культурного і вихованого ?!? З голодним шміраком ?!? mcsanych, є вже багато літератури на цю тему , і не заангажованої-однобічної. Шож Ви, Укаїнської історії, тай не признаєте ? Та ні, Ви офіцер, Ви повинні знати правду... І, я , впевнений, що Ви її знаєте добре.


"...прийняв присягу на вірність Україні і досі їй не зрадив." Вже зрадив. mcsanych, співай далі дифірамби сибірському мужику, котрий в червонім кашкеті стояв в заградотряді і стріляв в спину бідному солдатові, котрий просто хотів жити.


Діма з "Дивограю". Історія - штука примхлива, як повія. Одні славлять УПА, інші - Радянське войсько. Хоча і ті, і інші заслуговують повагу, бо боронили свою Батьківщину. Війна, брате, брудна справа, але бачити її треба з двох сторін. А чи не розповідали тобі, як славні вояки - мельниківці у Здолбунівському районі гвалтували і топили у криницях молоденьких вчительок зі східної України? Так кого ж тут виправдовувати? А стосовно "загранотрядів", то почитай не тільки українських авторів. До речі, рекомендую пригадати шкільний курс української мови, особливо правопис, а то негоже такому патріотові писати з орфографічними помилками. Вибач, може щось не так...


Едельвейсу. Стосовно порівнянь німців і москалів. Так, нині ми вважаємо, що те, що за кордоном - однозначно освіченіше, ніж ми, українці, не кажучи вже про Ваньку-москаля. Любі друзі, в тому то й наша біда, що чомусь ми себе меншою міркою міряємо. Німець Ганс, вивчений і вихований, ПРАВИЛЬНО ЗРОБИВ, що пішов "вогнем і мечем" по Україні та Росії??? Він нам, гладь, культуру приніс
, в "нівірсітєт" запрошував...вагонами, гладь, навчав, як правильно будувати крематорії на прикладі Освенціма та Маутхаузена. Накультурилась ненька-Україна!!! На мільйонів 20....А Ванька-москаль... "ісключітєльноє бидло", бо дав Гансові ніска під дупу...


Віктору G. Не буду сперечатись стосовно "загранотрядів", бо літератури по цій темі - тьма тьмуща, і одна книжка може кардинально суперечити іншій. А дифірамби САМЕ ЗАГРАНОТРЯДІВЦЯМ я не співаю. А от біля братських могил прикладаю руку до козирка, знімаю головний убір, хрещусь і схиляю голову. І не задаюсь думкою : "А може там і москаль лежить???". Там лежать ті, хто кров*ю відвоював нам мирне небо! Маю честь, панове!!!


Восновному це діалектизми,а не помилки.
Є велика підозра,що це чергова легенда кдбістів.Одна баба говорила,друга баба чула.Де живі свідки? Що вчительки з східної України робили в воєнний час в Здолбунівському районі??? Іздили на курси підвищення кваліфікації?


Дімі з гурту "Дивограй":
Живих свідків лишилось мало, на жаль. А молодих вчительок присилали зі східної України, бо освічені Ганси наших, місцевих повбивали або вивезли до свого Фатерлянду. Їм, Гансам, не потрібні були вчителі української мови тут, в Україні.


Отже,реального підтвердження факту нема?Живого свідка ви не чули.Хтось колись вам таке сказав?Чи як це розуміти.Дмитро це знає від очевидців,а ви від кого?Від ПАРТОРГА?


Шановна Галка!!! Невже Вам потрібні ПІДТВЕРДЖЕННЯ ФАКТІВ??? Невже армія Гондурасу у 1941-му напала на нашу землю? Невже орди Батия тоді ж нищили український народ? Невже бійці Пол-Пота мільонами палили українців у власних домівках та печах концтаборів? Вам, Галино, потрібні докази???
До речі, про згвалтованих і потоплених вчительок розповів нам, маленьким дітям-піонерам, обхідник залізничних колій Здолбунівського депо, старенький ветеран-підпільник. Це вони, червоні партизани, колись навели шухеру на станції Здолбунів, коли на німецьких вагонах з написами "Дранг нах Остен"(Вперед на Схід!!!) написали крейдою "Дранг нах нах...й" (вибачте за ненормативчик).


Взагалі-то, пане mcsanych, це сторінка-заклик до однодумців, до тих хто не байдужий що до державності української мови в Україні. Підтримуєте - добре, не підтримуєте - то ця сторінка не для Вас.


Віктору Крутей:
Колись у Штатах на вході до приміщень писали "Only white". Я так розумію, що вже й до України дійшло. Вікторе, як людина, я маю право відстоювати свою точку зору. Я - за українську мову, але без оцього "Юбер аллес!!!". Інші мови також мають право на існування. Без сумніву, українська мова має бути державною і мовою діловодства. А балакають хай навіть десятьма мовами...і співають... Мене просто коробить оце "порву сорочку, але буду співати тільки українською". Якщо вже ми такі патріоти, то треба затаврувати Тараса Григоровича, бо він, зрадник такий, написав кілька творів "тією собачою". Ганьба Тарасу??? Задумайтесь, українці, може наш світовий класик, пам*ятники которому стоять по усьому світу - зрадник рідної мови??? Блінннн, навіть рука дрижить таке писати.....


Олександр Петрук:Без сумніву,кожен має право спілкуватися на будь-якій мові чи діалекті,лише не на рівні країни,а в своїх регіонах.Це не заборонено.Але,вибачте,чому вас коробить від цього.що хтось хоче співати виключно українською?Це право,а навіть і обовязок кожного українця.Мене,наприклад,коробить від того,коли якийсь чиновник виступає по радіо чи по телебаченню не на українській мові і робить це навмисно (бо знає українську)На кого він розраховує,знаючи,що його слухають українці різних нац.меньшин.Мене дратує,коли в передачі"Анегдоти по-українськи" розмовляють російською,а на сайт"Українські мінусовки"заливають не українські мінусовки.Вам ніхто не забороняє співати іншомовні пісні,а лише просять виконувати більше українського і тим самим підтримати акцію.Що би ви сказали,якщо я писав би коментарі венгерською мовою?А це мова нац.меньшин у нас,так само,як і російська на сході.


Я не хочу кривдити мову Росіян ,Це те саме що рівняти скрипку і баян ,так у них є своя мова й люди добрі є ,а нам наша найдорожча кожному своє .....Я ПІДТРИМУЮ , ЗАДУМ АКЦІЇ ЦЕ НОРМАЛЬНА РЕАКЦІЯ МОРАЛЬНО ЗДОРОВИХ УКРАЇНЦІВ ....R.D.


Х-х-х-у-у-у, зітхаю з полегшенням. Нарешті мене почали розуміти!!! Юрію і Роману "РЕСПЕКТ" за розуміння. Музика не повинна знати кордонів і мовних обмежень. Висміювати ж чи відверто гадити на іншомовних музиканів чи тих, хто хоче співати російською, на мою думку, все одно що плювати в дзеркало!!!
Слава Україні!!!


І з чого то ви взяли, Олександре,що йдеться про якісь обмеження чи заборони, все навпаки - ДОБРОВІЛЬНО. Робіть собі як вам підказує ваше серце, тай що то на когось оглядатися. Скажу навідь більше: я собі так міркую, що то навідь ніхто не буде перевіряти. Все залежить від власного сумління.


Бажаю щоб усі громадяни України були такими ввічливими, як цей іспектор. Хоч це може бути і рекламмний трюк, бо переважно там бидлота... Вибачте за відхилення від теми.


Дякую всім!!!


Ну, по перше німець ішов воювати проти імперії комуняцької, а не проти України! І, як то виглядало боронити москалеві свою, Батьківщину на території на ,яку його ніхто не кликав? Розстрілюючи, гвалтуючи, стріляючи в спину мирному населенню? Заставляючи під дулами, йти на вибори (Вам знайьомий цей почерк!).А, переодягнені в Українських вояків, що витворяли позорники! Ото витворяли, що, Ви пишете, то, що писаки кгбістські повикривляли в шкільній літературі, тай взагалі в Історії України! А що, вчительки-розвідники, заслані кгбістами, могли навчити дітей, ворожої до них нації? Вивідати про підпілля і настучати...(Знаю про тутешніх вчительок ,не з книжок, по прізвищно). Дальше. Не треба судити по собі всіх Українців. Не всі себе міряють меншою міркою (в тому то і Ваша біда). А ми, є народ Європейський, а не кацабський. Корені наші звідти, а не монгольські. І молодший брат в багнюці копирсався, коли Володимир похрестив Київску русь! І набудував церков! Ну, а Гітлер, ішов вогнем і мечем на Росію, ане на Україну! І, до відступу німаків 43-44 великої біди, тут небуло. А, здогадайтесь де, і від кого, Ганс навчився ,,нівірсітєти,, будувати , чи не від тих самих освободітєлєй і будівників щасливого майбутнього, що під Катинню Смоленської обл. в таборах приговорили до смертної кари 14.542 поляків, Чи не від тих, які набудували по всій велікой і не об,ятной сотні тисяч, таборів, які, вивозили ешелонами українців з 44, по 49 роки Галичан, Татар, а, Лемківщина, з карти України, взагалі зникла ! До 1987 років по таборах Українців мордував ,,брат,, за любов, за пісню, за вірші... Знаємо ми і про маршала ,,м,ясо,, котрий не вишколених, не озброєних разом з шрафбатовцями гнав, заградотрядами на віну смерть, і говорив ,що чим більше хохлов тут загине, тим меньше їх буде вивозити в Сибір. І з ветеранів залишились якраз ті виродки-анцихрести загадотрядовці штабісти смершовці і кладовщики.І, ще ті ,які Вам байки розказують про Здолбунів. Поцікавтеся тими подіями спогадами отамана ,,Поліської січі,,УПА, Генерал-хорунжого Тараса Бульби - Боровця. Правдивої версії, а не шкільного ветерана дезертира, який появився в 44 му з приходом совєтів. От така то моя історія Українського народу .І, я її люблю ! СЛАВА УКРАЇНІ ! ГЕРОЯМ СЛАВА !


Біда в тому,що цю правду знають лиш на Заході(такі,як ми з вами).І я впевнений,що Єдельвейс ніколи не переконає таких як Олександр.Якому з маленького піонера і до пенсії втовкмачували в голову,що Бандера-ворог народу,а кгб-іст -свята людина.Хоча Олександр-людина хороша,і,впевнений,заслуговує поваги.Все зробило виховання.Коли людині постійно говорити,що вона-верблюд,колись вона у це повірить...


Не один з тут присутніх носив в свій час піонерський галстук. В тому числі і я. Поки бабуся не розповіла що й до чого. Можливо, дехто не мав кого послухати, або слухав тих, хто до цих пір голосує за КПСС. Таких вже не переконаєш. Нехай співають, якої хочуть. Зрештою, нехай подивиться, як живе Ганс, і як живе Ваня.


Підтримую усі погляди та вподобання. Для когось Тарас Боровець - герой, а хтось кладе квіти на могили радянських солдат, хтось співає "Марджанджу", а хтось "Чоботи з бугая". Реально, нам один одного не переконати,хто правий у історії, а хто винен. Кожен залишиться при своїй думці та поглядах на світ. Тому закидаю пропозицію завершити обговорення цієї теми, бо відчуваю провину у тому, що я трохи кинув солі у кашу. Дякую усім за відвертість та ввічливість. Миру - мир, лабухам - парнас!!! Слава Україні!!!


Добридень,Панове! Я народилась в Одесі ,та живу у Маріуполі,і з задоволенням співаю українські народні та авторські пісні і з дорослим колективом і з дітьми, але я вважаю себе інтелігентною ,культурною людиною,тому добре знаю і російські народні пісні.Я керую народним ансамблем пісні Червона калина, ми співаєм і Україну і Росію та навіть грецькі пісні. В нас таке багато національне місто.Але ми всі -українці і ми дуже толерантні.Хай живе Україна! Щасти нам усім!



сьогодні на Львівській хвилі відбулася безпрецедентна акція-русский четверг.послухайте.є запис на сторінці львівській хвилі.


Слава Україні, та українській мові!!!


Полтавщина за рідну мову! Так тримати!!!


Та тут,мабудь,треба вже шмайсера брати.І спочатку наше телебачення ліквідувати,за їхні трансляції різних дибільних москальських передач і серіалів.


Не тільки слухати українське, а й користуватись українським і не краденим. Робочий стіл також українською. Не майкрософт, антивірус та інший софт крадені, а вільне програмне забезпечення. В мене, наприклад, лінукс мінт 14.


Цікаво читати, як для деяких дописувачів "українське питання" діє - як червоне полотнище на бика.... Не дивно, що нас повсюду давить російська попса. Тому що ми: "виховані", толерантні", "поважаєм іншу мову", і т.д. Все правильно, нам прямо в вічі говорять про телячу мову - а ми "толерантні", встановлюємо памятники Сталіну, КатериніII - нехай... Тепер про "шароварний патріотизм"... Цікаво, що ні в Росії, ні де інде такого поняття не їснує. В Росії будуть лаяти своїх президентів, нардепів, мерів, дороги, будь-що, але питання мови, історіїї, патріотизму навіть і не обговорюється, табу! Горло перегризуть, якщо писнеш про другу мову навіть в "українській" Тюмені. Ба, навіть наший брат українець ступивши на землю північного сусіда, стає патріотом Росії (знаю,що пишу). Зате в нас все по іншому. "Досить розмахувать шароварами" - кажуть. А я думаю - не досить. Кожен "розмахує" як уміє. Хтось укр. прапор на будинку вивісить, хтось співає тільки укр. репертуар, хтось не цурається одягнути вишиванку. Так для декого це є проявом націоналізму-фашизму. Авжеж, вдома Юрій Рейпаші розмовляє по-українськи, а на роботі - російською. Ось так. А що, на роботі слабо(наголос на О) говорить українською??? Рабський ген не дозволяє??? Значить ми такі... Все як в тій приказці: Нам на голову піс..ть, ми говорим. що то Божа роса. Нас в ж...у ї...ь, ми говорим , що то масаж.
П.С. Допис трішки виявивяся не по темі, але думки дописувачів, щодо української пісні, формуються якраз зі світогляду на роль і місце громадянина в своїй державі.


Героям СЛАВА! Повністю підтримую!Побільше українських пвсень і все буде добре.....


Анатолій Козленко:Мені трохи дивно,що серед всіх дописувачів я привернув до вас увагу.Але ви не уважно читаєте.Я писав:"Російськомовне населення просто вважає себе вищою расою і тому принципово не хоче вивчати українську.І тому як їх тоді назвати?У себе вдома я розмовляю рідною мовою,на роботі українською,та російською.Чому тоді російськомовна людина в державі Україна не може вивчити українську?Чому я до українця звертаюся українською,до росіянина російською,а вони ігнорують всіх!" Читайте уважно! Рідна мова для мене не українська.На Закарпатті більша частина корінного населення це русини,угорці,словаки,та румуни.Є ще поляки,шваби,цигани,євреї,росіяни,українці,але вони вже заселені сюди.Для мене як українська,так і російська мови є чужими.На роботі я спілкуюся як російською,так і українською,тому,що вся технічна документація,інструкції,та опис обладнання на російській,або англійській мові.Раніше навіть звіти були російською.Тому ніякий ген тут ні при чому.А відстоювати українську,як єдину державну мову,я буду і руками і ногами і ще чимось,тому що хочу,щоб хоча б мої діти та онуки почувалися тут трохи комфортніше ніж я в свій час.Коли служив у радянській армії,то був "чурка"тому що погано володів російською.Вивчив,але знову опинився в незручній ситуації,коли навчався у Львові.Тут я був"клоуном",всі чекали,коли я щось ляпну,що було поводом для сміху.Але і тут я встояв.Вивчив українську,з усіма діалектами людей,з якими приходилося спілкуватися.За невеликий проміжок часу я вливався у будь яку компанію і ніхто більше не глузував з мене.Але я не вимагаю,як росіяни,зробити мою мову державною,а дотримуюся законів і Конституції України,тому що є громадянином України.Чого бажаю і всім.