Василь | 9 Квітня 2011, о 21:29 |
---|---|
Користувач |
Вітання,Ігоре! Добре спілкування-дає дійсно якийсь заряд"! Всього всім доброго!!! |
Yulianovich | 9 Квітня 2011, о 22:57 |
Користувач |
Gocan Ігор, якщо чесно, то коломийки для мене це дрімучий ліс, бо знаю що це танок який має безліч мелодій. На свій превеликий жаль я не орієнтуюсь і близько в цьому. Бо той "про-совдеповський" варіант, що всі грають, це лише маленька частинка коломийок. Чи я щось не так? |
Gocan | 9 Квітня 2011, о 23:35 |
Користувач |
Відійду від основної теми. Коломи́йки - традиційний жанр української фольк-музики і хореографії. Час виникнення цього жанру невідомий. Його назва вказує на місце виникнення: місто Коломия Івано-Франківської області. Залишаючись на перших порах місцевим, танець набув особливої популярності серед міського населення прилеглих областей у середині XIX-го сторіччя. Коломийки — також коротенькі пісеньки, що можуть виступати як приспівки до танцю або існувати незалежно від нього. Часто вони об'єднуються у в'язанки, які не мають, проте, сталого змісту, а залежать від уподобання співака та обставин виконання. Активний процес творення і функціонування коломийок свідчить про життєвість цього жанру. Більше тут - http://uk.wikipedia.org/wiki/Коломийка Від себе: безліч мелодій називаються колінами, (так само як тональності у нас називають ще мірами). Кожне село, а тим більше район мають свій варіант, тому Верховинська буде сильно відрізнятися наприклад, від Богородчанської. Складність також різна, є досить простенькі варіанти а є дуже складні, які вимагають віртуозного володіння інструментом. Для прикладу багато колін використовує В.Попадюк в своїх виступах. Варіант який грають всі у нас називають "Ленінградська коломийка". Після найближчої халтури постараюся записати і добавити відео нашого варіанту. |
Yulianovich | 10 Квітня 2011, о 00:32 |
Користувач |
Респект за лікнеп!!! А от що "Лєнінградська...", то капєц... В мене колєги мають їхати в Косів грати, то попередив що то справа тонка і треба підготуватись. |
bodja bear | 10 Квітня 2011, о 10:22 |
Користувач |
Раз на весіллі замовили коломийку , то в турці було, так як в моїх краях коломийки нейдуть то тексту ніякого небуло )))) але кажу замовнику ,безпроблем заграю але без слів .на тому і зійшли.Ну граю я "ленінградку" як каже п. Ігор , граю .граю , і шота заскучаврішив поімпровізувати ,..., ну і в кінці танцю підходить до мене та компашка що в мене коломийку замовляли і питають . а що то ви за таку коломийку грали, ми ше такої нечулиНу а я в свою чергу кажу, та то в мене родичі в ,,Коломиї є ,старі музиканти. то вони мене навчили , кажу вони казали що ту коломийку ще для Данила Галицького грали коли він в коломию приїжджав.Люди з розумінням покивали головами і пішли..... і ту коломийку потім ще чотири рази в мене замовляли |
Roman_Zyvograj | 13 Квітня 2011, о 12:38 |
Користувач |
Чому вчепилися в польки та коломийки, багато чого іншого теж можна заграти і естради і трохи року. Не треба боятися, всього ніхто не вміє і прагнути все вміти - це ідіотизм. |
SHARIK | 13 Квітня 2011, о 14:16 |
Модератор |
А шо лиш на " естраді і року " музикант може себе проявити як віртуоз, а на коломийці і польці ні ????? |
bodja bear | 13 Квітня 2011, о 23:41 |
Користувач |
Ні звмчайно клас музиканта не визначається напрямом музики , в якому віг працює , але поготьтесь чомусь так склалось що наші музики, які працюють по весіллях , тут маються наувазі люди які ще памятають , як то ГРАТИ , готові ціле весілля тарабанити вжуву польки . вальси, коломийки і чардаші , проте панічно бояться заграти "ШОТА ДЛЯ БАСОТИ" .Хоч на мій погляд працювати в вище зазначеному стилі аніскілечки не важче аніж заграти причом якісно туж польку чи коломийку...... |
Gocan | 13 Квітня 2011, о 23:52 |
Користувач |
До bodja lykovskij. Богдан, був такий випадок, грали у нас музиканти, заїзджі. Замовили їм коломийку, ну вони з імпровізували як могли. Підходять знов ті ж самі, кажуть - ну класно, а тепер заграйте коломийку:) В горах є села, де навіть не та послідовність колін вже насторожує людей. І ще - коли ранком приходять музиканти на подвір'я, то під вікном - грають "на добрий день", коли ведуть слона і зустрічають інше весілля з музиками - грають "привіт музикантам"... І ці речі у нас не з імпровізуєш - канон. |
bodja bear | 14 Квітня 2011, о 00:12 |
Користувач |
До пана Gocan Ігор , хто би спорив я небуду |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти