SHARIK | 4 Травня 2012, о 14:32 |
---|---|
Модератор |
Привіт!!! Богдан дати конкретну відповідь важкувато. В загальному багато факторів впливають на добуття верхніх звуків на саксі. Мундштук, тростини, отвір та зазор відкриття октавного клапану. Порада - поробувати мунди різних фірм, верх краще звучит на металевому мунді, тростини брати Вандорен джуді, вони більш крикливі, Барі ще звучніші, але знайти їх важко. Не поможе тестування - значить до майстра на калібровку отвору. І на останок ссилка на мунди та роги ( якщо щось поможе) http://www.ritter-sax.ru/mouthpiece/mouthpieces |
SHARIK | 4 Травня 2012, о 14:41 |
Модератор |
Мундштук для тенор-саксофона Berg Larsen 115/2 M металлический РЕКОМЕНДУЮ ПОПРОБУВАТИ. |
Sax_expert | 9 Травня 2012, о 00:35 |
Користувач |
Не рахунок Vito-під даним брендом спочатку випускали сакси французи . Десь до 80-х років, зараз випускають японці. Не знаю,чи це філіал ямахи,просто для виробництва використовують трафарет ямахи yas 23.Так робили і роблять багато саксфірм. Трафарет не завжди означає оригінал,як по якості так і за звучанням. Наприклад ямаха YAS-62 є трафаретом сельмера марк 6 але навіть близько так не звучить. А ще віто виробляли в Штатах. А також в Тайвані- по сьгоднішній день. З якої моделі здерли віто тенор не знаю, можливо ямаха yts-23. Але думаю,що всі сучасні Віто-- це студенти . Професійних віто не зустрічав і не бачив на форумах. |
SHARIK | 18 Травня 2012, о 13:08 |
Модератор |
|
Назарій Волянюк | 20 Травня 2012, о 16:21 |
Користувач |
Я хочу купити саксофон і мундштук но незнаю який ,зараз на 4 курсі граю на класіку менштук сельмер с 90-190,хочу шось купити до 12000 грн можна і мунштук якийсь для гри джазу та халтур |
Smart | 21 Травня 2012, о 10:27 |
Користувач |
Nazarr за таку суму ви можете собі купити Yamaha Yas-62 в непоганому стані. Або як варіант, в нас на форумі продається професійний срібний сакс Buescher True Tone, який по звучанню набагато цікавіший за YAS-62, притому, що значно дешевший за неї. І також слід відмітити що Buescher має дуже яскравий джазовий тембр, порівняно з Yamaha. На сторінці нижче можете прослухати як на ньому грають джаз і зробити висновки. http://minus.lviv.ua/blurb/saksofon/S/5319. Саме відео можна прослухати тут: http://www.youtube.com/watch?v=MmexBYQWh9U На одному з найбільших саксофонних форумів порівнюють бушер і ямаху http://forum.saxontheweb.net/showthread.php?161063-Buescher-true-tone-or-Professional-alto&s=b82a1737ab2a435142c774f917aa7fbc?s=b82a1737ab2a435142c774f917aa7fbc. Там пишуть так:
(Якщо ви хочете звучати як всі інші купляйте ямаху, але якщо ви хочете звучати прекрасним вінтажним тоном, то True Tone для вас.) Доречі також тут продається джазовий мунд. |
ДІМА гурт"Дивограй" | 21 Травня 2012, о 21:17 |
Користувач |
Підтримую!Рік тому мав в руках ТРУТОН.Дуже гарний звук.Особливо для джазу.Продали за 500дол.Був з ним напевно рідний білий мунд з великою пащею і розкривом.Подавав дуже неповторний звук... |
ДІМА гурт"Дивограй" | 21 Травня 2012, о 21:21 |
Користувач |
А взагалі,півтора штуки-це не мало.Я би пішуковував якогось МАРКА. |
Smart | 22 Травня 2012, о 10:36 |
Користувач |
За півтори тисячі ви знайдете хіба-що "вбитого" Марка, в америці ціни на них починаються з 2000$. Щодо ямахи, то ціни на неї відверто кажучи завищені, за 600-800 доларів студ. модель - це забагато, як на мене. Я краще буду грати на Bueshcer True Tone, який можна купити за 600$ і хоч буду знати, що граю на дуже серйозному професійному інструменті. Бо коли техніка саксофоніста досить висока, то основним обмежуючим фактором до вдосконалення стає сам інструмент. |
SHARIK | 23 Травня 2012, о 09:20 |
Модератор |
Колєги Ви всі даєте розумні поради, але nazzarr поперше вказав лиш ціну на яку розраховує ( хоч на щось можна орієтуватись), і більше ніякої конкретики по інструменту ( альт, тенор, сопрано.....). Можливо йому треба спочатку самому визначитись, потім домовлятись з продавцем і пробувати іструмент самому. Підбирати мунд, пристосовуватись до аплікатури ( по зручності не кожному підходить тим паче людина грала на класіку). А порівняльні ціни на студенські Ямахи і їх якість - в точку. Хоча 32 і 33 не погані студенти і ціна на них 600 - 700 зел. |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти