Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Музиканти в ресторанах.
Музиканти в ресторанах.

Ігор Гарвас, я вас розумію, з цим  я згідний.

SHARIK

...Хороший апарат для МУЗИКАНТІВ, як і машина для кожного пересічного українця - це не РОЗКІШ, а НЕОБХІДНІСТЬ!!!! 

Все правильно, але його мають одиниці-десятки, а сотні мають аби-що. І великі міста тут не показник. 

Ігор Гарвас ,,,Спів під фонограму і не вартує більше 1000 грн...

Так давайте це скажимо-виразив усім фанерним зіркам сучасної поп-естради. Нехай беруть за свої фанерні концерти 1000гр і все. А чесно граючі весільні лабухи нехай беруть їхні гонорари...

Виконавці співають під свої фонограми, які їм коштували немалих грошей. Лабухи мають їх надурняк. Правда де будуть брати їх через кілька років невідомо. Я не слідкую за цим в останній час, але маю враження що за останній рік-два в "вільний обіг" нічого з нових речей не потрапляє. Можна перерахувати виконавців чиїх оригінальних фонограм в обігу взагалі нема. Тема про ресторанних музик. які повинні виконувати фонову, чи танцювальну музику. Дехто правда думає що приходять відвідувачі слухати їхній спів, але це вже таке...  "Фонограмні" танці тривалістю 3хв. часто виглядають жалюгідно, особливо під час весілля, коли розпалЕна публіка хоче "погоцкати". Та і фонограми з жіночими беками ... баян. А те що на обладнання тиснуть бабло... Повірте, так було завжди. Принаймі я це спостерігаю вже 40 років.

Тут погоджуюсь, бо так воно є - !!!  Так-так, а свіжачка не густо, особливо українського... 

Мені розказували ситуацію, коли на забаву замовили одного з більш-менш відомих виконавців по західній Україні, і виявили йом у претензії щодо співу під фонограму. На що він дав відповідь, що співає свої авторські речі, не чужі, і під свої фонограми...

Не хочу виглядати адвокатом "зірок", але оплатити нефонограмний супровід можуть одиниці. Сесійні музиканти (маю серед них друзів і колег) "за голубці" не працюють. Звісно я не про безголосих "звйозд і звіздунів". Прикро що музиканти перетворюються з носіїв духовності в споживачів чужих фонограм.

Проблема ще на певно в самих людях! Не раз спостерігав таку сцену, (Ще на початках нашої карєри), люди підходять і кажуть -  в "НИХ ЗВУЧИТЬ яК В ОРИГІНАЛІ, А У ВАС ЯКОСЬ НЕ ТАК!" - Постійно ті докори для нас, були спонуканням купити мінідиск... - ОО  і люди задоволені бо звучть як на кашєті, і в нас репертуару зразу море... А я, не про нас - а про "сірі маси"... Як їх прочистити, як їхні мізги прополоскати, від тої "стерильної", закомпресованої, закомплексованої, фонограмної музики! ???  Хто мені скаже! ?? 90 відсотків люду у нас гуляє, трясе дупами і тішиться шо голосно і так як на "кашеті" ! О Файна забава! Витанцювалися... Супер всі довольні! Та йм ПЛЄВАТЬ на то шо ви там "вживу" чи " вмертву"... Отут проблема зарита! Це 90 %;  -  а 10% стане - глянет кайфане від саксу від гітари, від той самої клавіші...  Але то на жаль 10 %...  Чи може хто гадає що є більше ???.....................Отут проблема в першу чергу зарита!

Так Бедзю, є таке...І співвідношення я думаю наведені правельно. Може нормальним музикантам і не вкайф фонограмщина, а людям навпаки, бо як на касеті. Сам з цим стикався НЕОДНОРАЗОВО. І їм до дупи чи ви хлопці живі чи мертві, і чи ваші гітари і клавіші включені і грають, чи просто так висять-балямкаються (ну треба шось повісити, лопату не повісиш же, столярний станок не поставиш замість клавіш)

Та блін, то нашо тоді ходити поза столи і тягнути баяна, скрипку,гепати у бубон. Беремо плеєра та вйо поза столи. Треба буде так зробити, в смислі розіграшу-приколу. Цікаво, як зреагує публіка - ???А шо, як фанера, то фанера а не ДСП 

Колеги, трішки не так, на мою думку. На треба йти "на всю котушку" за забаганками публіки. Якщо триматися з гідністю і нав'язувати свій репертуар, то ситуація буде краща. Музиканти КРАЩЕ ЗНАЮТЬ - оце повинно бути і девізом, і позицією. Не потрібно перетворюватись на "музичні автомати"   http://blogs.privet.ru/user/u5ridwnquoalcrzoklw2qzs4761zj5md/62832186  (в 70-80х. р.р. була спроба їх впровадити, але музиканти тоді перемогли, тепер виглядає що капітулювали). Ніхто ж не поучає шеф-кухарів, як приготувати відбивну, чи що інше. Хоча праця в кабаку це великий компроміс з совістю (музичною). В свій час (1977р.) я не пішов працювати на постійно в кабак у Трускавці через тодішній попсовий репертуар. "Попса" того часу пісні типу "Травы, травы..." (таке саме як зараз, ніц не змінилось). А просили багато разів, бо граю на слух відразу. Заробіток в день тоді був найменше 10руб. в найгірших (башльово) ресторанах, а в кращих 20-30 і більше. Пішов в "клуб" за 70руб. в місяць грати "фірму". І тоді музиканти мали різні проблеми, може й смішні, як на наш час: купити добрі інструменти, апаратуру, скул по музиці, грошах.

Музиканти КРАЩЕ ЗНАЮТЬ - оце повинно бути і девізом, і позицією. 

Згоден на всі100.  Але експеремент провести можна (по приколу). Але якщо потім то візьмуть до роботи, і почнуть в серйоз ходити по за столи з ноутами та фанерами..

Всім привіт,якраз прийшов з халтури перечитав.Всі праві ,то є так... . І шось мені визріває така ще версія,що можливо всьому винуватий стрімкий,шалений,розвиток цифрових технологій.  Але ж за кордоном це не прижилось??? А,чому в нас прижилось??? Що,--  причина в злиднях?,  чи в тупості???  Хоча на той час воно було файно.  Зато тепер  дешево !

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти