Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Музиканти в ресторанах.
Музиканти в ресторанах.

І теє і другеє (на жаль)... З китайців сміємось, а себе не бачим. На себе подивімось.. В нас багато чого не так як у людей, там. І не тільки у музиці... !

Ну то якщо, за висновками вище наведеними,в першу чергу, нейтралізувати низьку цінову політику можна, ,,живим,, колективом,то хотілось би почути аналіз ,,живих,,.Сотворити колектив,накупувати,гітар і барабанів, відпрацювати репертуар,поставити достойну ціну (хоча особисто я згідний лабати за ту,що зараз) і...      ...  заробити на протязі року стільки,як завжди,меньше,чи більше? Бо,щоб хто не казав, а все впирається в гроші .       Слухаємо  ,,ЖИВИХ,,...

Гроші??????????!!!!!!!! А совість???????? А повага до колег по цеху????? Коли ми починали,а це 80-90 роки,то навіть подумати не міг брати дешевше.Робили репетиції,працювали безплатно щоб показати себе на вечірках,на весіллях  у своїх знайомих щоб нас люди побачили і почули. Потім танці грали в клубах,тобто поступово виходили на люди,але менше взяти від "стариків" не позволив би собі ніхто. Як на мене працюй  собі  хоть з  касетним магнітофоном,але за відповідну ціну,не нижчу як колективу.А тоді нехай замовник вибирає. Якщо він вибере тебе,то супер,значить маєш якусь родзинку,але якщо ти хочеш  виїзжати за  рахунок  дешевизни,бо для тебе і пляцки гроші,ну  то  брате  зрозумій  що  плюєш  в  душу  своїм  колегам. Як  нам  бракує  Львівської  Біржі. Тоді  один  одного  знали  і  всі питання вирішувались. Ми коли виходили на ринок Львова перш за все представили львіській тусовці,щоб  знали нас,а ми всіх,хто працює у Львові.Тільки тісна співпраця між нами дасть добрі плоди. І ми разом всилі навести порядок в "нашій хаті".

Немаю ніц проти,але в мене,це єдиний вид доходу. І,якщо грати для тих 10% ,а їх більше не набереться,то шо ставити відповідно пропорційно ціну? (Хоч я.ЗА живу лабу руками і ногами і за ті самі гроші).  Ми тут в низах,цю проблєму обговорюємо вже давно. І гарцуємо на місці ,спільної думки не находимо. Хіба пробувати методом тика? Через то хотілось почути думку  практиків ... 

Я вже проснулась!!!  Усім привіт!!!  Темочка бачу тут цікавенька намалювалась, почитала то всьо тай вирішила закинути  від себе 5коп. Не заперечуєте? :))   

Ігор Габа --...Останнім часом все більше і більше зустрічаємось з ситуаціями,при яких музикант в ресторані чуть не жебрак на вулиці. Скоро в ресторані будемо працювати за "ГОЛУБЦІ ". До чого ми хлопці скотилися,що вже вечір коштує 300 грн. Нормального рівня колектив сидить без роботи,а " НЕЛІКВІДИ З НОУТБУКАМИ " по-одинці продаються за копійки. Ти вкладуєш,стараєшся щоб звук був нормальним,щоб програма цікава,а " ВОНИ " продаються за копійки. Пропоную підняти те питання і відновити систему конкурсів для роботи в ресторанах,і загалом піднімимо звання музиканта,а не безголосого неліквіда. Хлопці давайте цінити свою роботу.

Ключова фраза в топікстартера в його пості аж світиться:

Нормального рівня колектив сидить без роботи,а " НЕЛІКВІДИ З НОУТБУКАМИ " по-одинці продаються за копійки...

прикрашена чемним поетичним вступом та закінченням з малоздійсненими пропозиціями широкого розмаху:

Пропоную підняти те питання і відновити систему конкурсів для роботи в ресторанах,і загалом піднімимо звання музиканта,а не безголосого неліквіда.

Мужчини, я вам скажу що то все звучить надто вже по-дитячому, якесь вийшло у вас скиглення ображеної дитинки... :)) Ніби хлопчик все життя бавився в пісочниці та й не вгледів що підріс, а прийшли інші малята та й виштовхнули його з тої пісочниці з його забавками то він сидить та й гірко плаче бо має ж гарні іграшки, хоче бавитись, а ніде. :)))  "Ми ж хороші, ми лабаєм вживу, ми все можемо, а нас не не беруть в ресторан. Тому всі хто не такий як ми - то є неліквіди!" Так по-вашому получається чи що??? Таке вже складається враження з прочитаного. Нічого особистого. Мужчини ну що це за "розмазування по столу сліз та  слини..." -  "80-90-ті... та знову 80-90ті...", да знаю я ті 80-90-ті дуже добре, сама звідти. Не заперечую зі своїми позитивами та негативами був час.  Команда грала крім фольку біля 30-50-ти естрадних пісень і вважалася мега популярною... Пережили то... Ви задумайтесь над ситуацією - раз колектив сидить без роботи, значить!! на даний час його робота, або нікому не потрібна (принаймі немає попиту тимчасово), або колектив, як кажуть сьогодні "неформат" уже. А казки про якість там конкури відбіркові для роботи в кабаках вже були і пройшли  ще за "совка" коли державні кабаки були і державні муз.спілки. Тепер інший час, все приватне. І ресторани і ті ж муз.спілки (які до речі за відповідну мзду плодять усіх теперішніх збочених "звьозд" та "звіздунів") .  Багато ви зараз знайдете власників закладів котрі підуть на заключення якихось там угод з сумнівного питу спілками?? Да найух вони їм здалися ті ваші організації.  А особливо коли власнику потрібно буде ще й внески деякі платити туди (бо куди ж без них спілка ж має існувати на щось, мати свій офіс, бухгалтерію та клерків хоч зо троє). Тому така пропозиція, особливо у невеликих містах виглядає дитячою казкою... ІМХО. Тема мені близька і сумна, але ж і час в який ми з вами живемо вже інший і заставляє усіх прилаштовуватись в ногу... 

Щось розігналась я, роздрукувалась як замість ранкової гімнастики... :)))) Піду но я снідати.  Не сумуйте усім сонечка та прекрасного настрою! Неділя ж!!

Моя думка така: штучно, примусом нав'язати ціну ні музикантам, ні замовникам не вийде. То що пропонуєте з приїжджими і зі своїми місцевими  "порозмовляти"? Подібну "розмову" при бажанні можна підвести під статтю ККУ. Про суспільний резонанс і говорити годі. Уявіть що люди дізнаються що музиканти захотіли підняти і так немалі ставки за послуги. В нас дуже люблять коли щось дорожчає . Еге ж?! Ціна формується ринковими чинниками. Працюють за низькими цінами - значить влаштовує. Ситуація така тому що величина інвестицій невелика, освоєння фаху миттєве, виконавців більше ніж замовників. Звісно це спраймати неприємно, але і рахуватись з цим нерозумно. Час тепер інший, прагматичний. Молодше покоління не виросло в дусі колективізму, вони нові, інші, вони в душі вже "капіталісти". Огляньтеся навколо - цінності міняються не тільки в музиці, в усьому. Не зловтішаюсь, не закликаю опускати руки і миритися з даною ситуацією, але закликаю реальніше дивитися на речі, робити висновки і кроки для виходу з цієї невтішної ситуації. Починати потрібно з себе. Оцінити свої можливості, наявні і перспективні. Почати кінець кінців займатися музикою, самовдосконаленням, вправами на музичних інструментах, репетиціями, а не зкачуванням фонограм. Повірте, я теж був під цією оманою. В певний час мав найбільше якісних фонограм в місті. Але потім зрозумів, що те, що так легко мені прийшло може бути доступним і іншим. Тому позаливав все що мав на ВКМ і на цьому заспокоївся. Слухачі давно проявляють невдоволення і насміхаються з фонограмних "зірок". Хто наступний? ...

Опа-а-а. Ну що 80-десятникти, отримали роздачу від дамочки...  Та доля правди в написаному мабуть тоже є..

,,,Ціна формується ринковими чинниками. Працюють за низькими цінами - значить влаштовує. Ситуація така тому що величина інвестицій невелика, освоєння фаху миттєве, виконавців більше ніж замовників. 

100% - !!!

Gerika - Вам 

edeljveys - Немаю ніц проти,але в мене,це єдиний вид доходу.

Так для вас є простий вихід - в поміч для себе та сім,ї підшукайте ще якусь роботу для заробляння грошей на прожиття. Адже музикою люди займаються кругом в житті для душі, в-кайф, і тільки коли від того назбирується матеріал котрого масси починають вимагати, тільки тоді підключається комерція. Закон. А у нас лабушня то все перевернула з ніг наголову і вивчивши(а може й ні) пару нот хоче на них заробляти гроші і щоб багато. 

edeljveys - (Хоч я.ЗА живу лабу руками і ногами і за ті самі гроші).

Так хто ж вам заважає грати наживо і за ті самі !!(самі ж то сказали) гроші? 

edeljveys - Ми тут в низах,цю проблєму обговорюємо вже давно. І гарцуємо на місці ,спільної думки не находимо. Хіба пробувати методом тика? 

Я вище писав вже торха за повагу лабухів до себе, а ви тут про якісь низи торочите, а де ж тоді по-вашому ті "верхи" - немає того всього  і не потрібно ділитись ні на верхи ні низи. Потрібно поважати себе і знати собі ціну. Все, то найкращий вихід.

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти