Роман Одемчук | 27 Січня 2013, о 00:28 |
---|---|
Користувач |
SHARIK Всі ази а голові так тримаються, що здається візьму інструмент і буду грати.
Тільки не знаю чи получиться на тенорі відразу??? |
Віталій Коваль | 27 Січня 2013, о 04:27 |
Користувач |
Аплікатура таж сама що на альті,що на тенорі,що на сопрано,тільки є невелика різниця в звуковидобутті-інструменти по величині різняться і мундштуки також.Дуже важливо в заняттях мати терпіння,бо все приходить з часом.Важливо не розчаруватись коли щось неполучається,а ставитись до цього з гумором і терпінням.Успіхів вам!!! |
Роман Одемчук | 27 Січня 2013, о 09:58 |
Користувач |
дякую-дякую а з чого варто розпочати безпосередньо саму гру? (гами...) |
SHARIK | 27 Січня 2013, о 10:54 |
Модератор |
Роман, та тільки з гам починати. Спочатку довгими нотами, щоб стабілізувалось дихання і звук почав подобатись Тобі самому. Бажано працювати з метрономом, бо організм після тривалої перерви буде замучуватись при грі - і сам собі буде встановлювати тривалість нот. Ця заучена неуважність потім вилазить боком, при роботі в ансамблі ( колективі). Проконсунтуйся з викладачем муз. школи по місцю проживання, бо ще буде багато питань в процесі занять.Успіхів!! |
Роман Одемчук | 27 Січня 2013, о 11:23 |
Користувач |
Так приємно спілкуватися з розумними, вічливими людьми. Дуже вам дякую Буду сьогодні пробувати |
Віталій Коваль | 30 Січня 2013, о 21:38 |
Користувач |
В тому-то і справа,що нудно грати гами-вправи,Але це те саме що для спортсмена тренування,боксери годинами,днями,місяцями тренують удари,прийоми,але застосовують тільки там де цього потрібно.Так само і в музиці треба мати навики(ази,основу) і тоді находити де їх застосувати.Свої заняття я зажди(якщо є час) починаю з довгих звуків,хоча граю вже понад 20 років.І вам цього раджу-Гарний звук це основа всього. |
Borys | 5 Лютого 2013, о 21:06 |
Користувач |
підскажіть хтось де можна у львові записатись на уроки гри на саксофоні,і які в середньому ціни??наперед вдячний))))
і чи важко взагалі навчитись......(на клавішних інструментах швидко навчився) |
Юрій Бульбах | 5 Лютого 2013, о 22:14 |
Модератор |
yamaha21 qwerty, як людина, яка вчилась і на клавішних і на духових (щоправда труба) скажу, що це не до порівняння. Якщо клавою користуватись можна і ведмедя навчити, то для духових потрібне дихання, "абажур"... Хоча при наявності сили волі і часу все можливо. Але при самонавчанні, кажуть, є ризик зіпсувати здоров'я, тому ваше бажання знайти уроки є правильним. А знання клавішних пригодиться. |
Віталій Коваль | 6 Лютого 2013, о 09:23 |
Користувач |
Мій колега,ще року немає як почав займатися на саксі,досить непогано виходить,якщо врахувати що йому під 50.Але насамперед треба мати: добрий інструмент,мундштук,правильне дихання,постановка.Бажано щоб займатися під наглядом,порадами досвідченого музиканта(не лабуха).Приділяти багато часу грі та мати ВЕЛИКУ СИЛУ ВОЛІ! Успіхів. |
Lev | 6 Лютого 2013, о 14:00 |
Користувач |
Доброго дня. З дитинства мав мрію навчитися грі на саксофоні. Перечитавши та проаналізувавши дану тему вирішив здійснити свою мрію. Наскільки я зрозумів для початківця бажано починати з альта. Але перед пошуком інструмента, мундштука і т.д. хочу дещо запитати: 1. що мається на увазі "зіпсувати собі здоров"я" при самонавчанні ? 2. ну і стандартне прохання підсказати хто знає хорошого викладача для цієї справи у Львові. І ще одне, напевно питання до саксафоністів-практиків, наскільки це правда, що після гри на саксофоні відчувається біль зубів? чи це буває тільки при використанні певних мундштуків? Наперед вдячний за відповіді. |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти