Головна сторінка » Список форумів » Відділ духових інструментів » Сторінка саксофоністів
Сторінка саксофоністів

Lev  що мається на увазі "зіпсувати собі здоров"я" при самонавчанні ? Практично НІЧОГО, якщо Ви слідкуєте за своїм здоровям , (  маю на увазі алькоголь, цигарки зась) . Я маю багато друзів саксофоністів, як профі, так звичайних, спілкуюсь, раджусь, вчуся, ділюсь практичним досвідом. І так по по поличкам і поетапно:

-  відчувається біль зубів, - практично НІ, ( хоч маю вже деякі зуби " за гроші", які не болять) ні мої знайомі ( які ще мають свої)  - не жалувались на біль зубів. Хіба що є вроджений не правельний прикус, чи як там його стоматологи називають, тоді можливо якісь зуби ( чи верхні чи нижні) несуть надлишкове навантаження.  Може Хтось і поділиться такою інформацією, я не відчував колись і не відчуваю зараз якогось дискофорту.

- Дихання.  Практично, те що мені поставив ще в муз. школі вчитель Сегін Дарій Федорович ( дай йому Бог Здоровя. ще  надовгі роки) в сімндесятих роках, не загубилось до сьогодні. Хоч з збивася з колії, пробував "комбіноване дихання" - не получилось. Правельне дихання практично впливає на ВСЕ: ЗВУК - тривалість, стабільність ( почав на форте, ледве закінчив на піано) і Т,Д. А потім в процесі і окраска самого звуку. На здоровя, ну не знаю -  може і впливає.

- Мундштук і тростина ( два в одному). Не знаю як хто( може хтось щось мудріше порадить по цьому питанні) я практично підбирав мудштук по принципу, щоб не губився ( не залазив в рот, і не висовувася з рота). Якщо мунд на протязі 1 -2 год. гри не совається сюди - туди - значить він мені підходить. Але це моє практичне, особисте дослідження. Так що Успіхів  і Натхнення!!!!!

Зіпсувати здоров'я- думаю що неможливо.Це так само,як в старому анегдоті, приблизно так: "приходить пацієнт до лікаря і каже- лікаре ,я зможу на фортепіано грати,бо поранив палець?Лікар йому- щей як будете!пацієнт- дивно я ж перед тим ніколи не грав....." 

Хоча мій колега кларнетист (музикант з вищою освітою,маючи великий досвід гри на інструменті),перед поїздкою на гастролі в Корею неправильно взяв дихання- трісла в нього легеня.Його зразу підлікували і він все таки поїхав.До чого веду- Все має бути природньо!!!Хоча є свої особливості .

Про здоров"я.Можливо ,з глобальної точки зору здоров'я псується навіть в професіоналів-музикантів,пенсійний вік в духовика становив 20 пропрацьованих років(зараз здається- 25,взнаю напишу точно скільки мені ще грати).З чим це звязано не знаю,можливо саме через дихання,адже  духовик набирає повітря,а коли видуває через інструмент-получається свого роду затримка,а це впливає на частоту стукання сердця.Можливо хтось більше в цьому знається ,прошу викласти.

Та в нашому повсякденному житті є багато серйозніших факторів які впливають на наше здоров'я........правда?

Всім вдячний за відгуки та поради !!!

Вітаю Колеги Музиканти.

З Вашого дозволу, залишаю  номер телефону

067 664 1 664

Саксофоніст (сопрано,альт,тенор) - викладач.

ЛЬВІВ.

Всім привіт!На днях придбав   професійну  "дудку"  -ЯМА 62 ,дуже задоволений нею.

Мої вітання, прекрасний інструмент.Хай приносить Вам задоволення від ігри :)))

дякую!!!

Шановні колеги, є можливість замовляти інструменти, чехли і аксесуари для духових інструментів і не тільки .Ось сcилка на сайт www.gewamusic.com. За цінами і наявністю пишіть вмені особисто сюда або на oberetsk@gmail.com

Всім привіт!У мене питання до саксофоністів-- скільки може коштувати мундштук Yanagisava n5 металевий?

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти