Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Музиканти в ресторанах.
Музиканти в ресторанах.

Талант від бога, тому потрібно терпиміше відноситись до тих, кому менше його вділено.

Пане Ігоре. цілком з Вами згоден. Просто різні випадки бувають: хтось талановитий від природи і йому все легко дається, хтось має менеше таланту.але компенсує усе це серйозною працею.Я взагалі вважаю,що рівень таланту(так би мовити, планка) у всіх є різним,тобто хтось використовує свій талант на 30%,а хтось на 80. Платіні про футболістів казав "..класний футболіст-це 10% таланту і 90% роботи." ; у чомусь це стосується й музикантів.

В мене самого два роки тому був дуже хороший урок від життя:грали ми весілля в Ориніні(село недалеко від Кам'янця-Подыльського), батько нареченого підходить і каже,що до них в гості приїжджає друг із Закарпаття, теж дуже хороший музикант,зі своєю клавішею, ну і щоб ми дали йому зіграти.Кажемо батькові: "добре",а сам думаб-бачив я таких "музикантів" (я там колись вчився в музичній школі,три роки на баяні,можна я заграю). Ну й справді-підходить до нас нічим не примітний чоловічок,вітається.говорить.що його звати Йосип, і він і є тим гостем-музикантом.Дивлюся на нього і нічого надзвичайного не бачу. і тут роблю помилку-"понтуюся" як можу, граю на клавішах все що найскладніше та найкраще можу зіграти. він подивився.усміхнувся та й каже:а можна мені зіграти? Я йому кажу що можна-він як зіграв!!!!В мене як то кажуть "щелепа впала" ,грав дядько все-починаючи з угорських чардашів і закінчуючи блюзом та симфо-роком. Взув мене конкретно!) Я після цього ще три дні відходив! а далі як вияснилось-він самоучка. в музичну школу ніколи не ходив,основам гармонії його навчав якийсь старий єврей і внього абсолютний слух. а ще він двоюрідний брат Етелли Чуприк(викладач львівської консерваторії по класу фортепіано). Після цього випадку задумався-що ж я вмію,можу і чи можу краще?Ця зустріч спочатку була для мене як сніг на голову,мене поставили на місце.але пізніше переварюючи все це я стараюся самовдосконалюватись.І ще-здебільшого великий талант-це великий лінтюх, а от людина,яка цілеспрямовано працює,може швидше досягнути успіху навіть з меншим талантом.

Галичанин,а яким чином самовдосконалюєшся,чим користуєшся?Я не підколюю,серйозно,тільки не кажи,що з ранку до ночі ганяєш гами:-).Чого питаю?Сам над тим замислююся.Так що там в тебе-самовчителі,відеоуроки,приватний викладач?

Прикол в тому.що я закінчив кам'янець подільський музпед,тобто музикант за освітою.На даний час працюю в дитячій школі мистецтв, тому грати мушу.Якщо брати можливості самовдосконаленя то їх багато-ті що ти перерахував дійсно дієві.Просто мене більше цікавить фортепіанний акомпанемент(як грою на фортепіано замінити ансамбль чи оркестр) в різних стилях,розвиваю читку нот з листа,а на рахунок халтур-потрібно напрацювати програму із саксофоністом,а також як варіант-з вокалісткою чи вокалістом,також цікавить звукорижесура і все що біля неї,пробую писати фонограми,ала сьогоднішня якість їх мене не задовльняє,працювати мені ще гей-гей)))

pete fedyshyn - Gerika! А ви пробували наживо виступати і вас освистали, бо не так як по радіо? Чи ви просто так думаєте?

Та не то що пробувала, а все життя "наживо" і працювала поки прогрес не почав розганяти до дідька наші "живі" команди, от і прийшлося зараз "іти в ногу з часом". Хоч і тепер бувають іноді "світлі моменти ", давні друзі бува запрошують попрацювати з командою, правда не в Україні, так що  освистувати комусь мене забракне повітря.  А щодо "так як по радіо чи ТВ", то так сказала бо гуляла на одному поважному ювілеї і була свідком такої розмови серед "продвінутих" гостей.

Roman_Zyvograj - А яке "ідентично натуральне" - те, яке по радіо, чи на живому концерті?

Ромцю, це ви так себе тішите чи мене підколюєте?? Ну ви ж доросла і розумна людина та розумієте ж що у мене в пості моднєйший вислів сьогодення -   "ідентично натуральному",  вжитий так сказать образно. Ну звичайно малося на увазі варіант до якого звикли вуха теперішньої клієнтури (а то ж і радейко і ТВ і той же концерт, хоч і тут завжди є своя різниця) . :))))  

Gerika, а де набрати на всіх сіромах-лабухів тих "пристойних закладів"? Про кадри (які вирішують все (с) я вже промовчу. Маю проблему - в нашому 30-ти тисячному місті нема жодного духовика. Не престижно... Ще перевірю школу мистецтв, може які "піонери" знайдуться. Дуже вже хочеться духову пачку в бенд. Галичанин, напрямок вибраний вірний і перспективний. Якраз за солістами, інструментальними дуетами, тріо перспектива. Люди при "жуванні" потребують ненав'язливу фонову музику.

Ігор Гарвас,  так  так, друже ви праві, дійсно може б і гралось би музиками трохи більше "наживо" - так обмаль тих що могли б щось путнього заграти на справжньому інструменті (гітара, бас-гітара, ударні, духові). Тай пристойних ресторанів не густо, а як є то в більшості хазяїн жлобиться і економить на сцені не розуміючи що це не те на чому слід було би економити, що хороший зіграний та зіспіваний ансамбль в ресторані - круто і це теж свого роду імідж високого рівня. Зате на різні прибамбаси, (типа водопадів з басейнами з замученою тюлькою , куди в результаті п'яна публіка кидає нелопалки щоб не сказати гірше) та різних нікому не потрібних опудал сотню, то кошти тринькаються не задумуючись... Несмак скрізь повний...

///Тай пристойних ресторанів не густо, а як є то в більшості хазяїн жлобиться і економить на сцені не розуміючи що це не те на чому слід було би економити, що хороший зіграний та зіспіваний ансамбль в ресторані - круто і це теж свого роду імідж високого рівня. Зате на різні прибамбаси, (типа водопадів з басейнами з замученою тюлькою , куди в результаті п'яна публіка кидає нелопалки щоб не сказати гірше) та різних нікому не потрібних опудал сотню, то кошти тринькаються не задумуючись... Несмак скрізь повний... 

Чиста правда - !!!  

Галичанин - Ти сильно не засмучуйся. Отой дядько Йосип - талант від Бога. Він один раз послухає пісню і заграє її з словами в любій тональності. Це не кожному дано. Я особисто знаю тільки двох таких музикантів на Закарпатті. З йосипом ми знайомі з ним років 30 і дотепер він мене дивує. Але як і в багатьох талановитих людей у нього є одна велика проблема - алкоголь(бухає по чорному)

Gerika - молодець!  Дійсно : понаставляють власники ті опудала, зроблять водопади з басейнами з" доходящою "тюлькою,попричеплюють засохлі гербарії. А музика - в останню чергу! Несмак повний!!!

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти