Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Музиканти в ресторанах.
Музиканти в ресторанах.

Говоримо про живий колектив з чотирьох чоловік?  Чи про 1--2 фанєрщиків ?

Пане Ігор,абсолютно поділяю Вашу точку зору:чого це раптом я ПОВИНЕН знати і виконувати якусь тупість,від якої в мене блювотний рефлекс???За якихось засалених пару гривень?Зараз хтось вискочить і скаже:-"Ти вон такий модний,а якщо 200грн пропонують?"Відповідь:не співаєм!!!Розмова коротка.Чому?А бо впадлу!Як правило "достоєвських" така відповідь віднаджує.На крайняк можу запропонувати що-небуть інше замість.Ну і нечасто в мене подібні непонятки виникають,бо принципово не сідаю в кабак.

Ви знаєте ,п. Ігоре Гарвас, я - ЗА!  За те, щоб "вживу" грали та співали. Сам з цього починав давно. В чому проблема? В так "званій державі". Не цінують і не будуть цінувати "живих" лабухів. "Хліба і видовищ"- ось сьогодні девіз . Впевнений - Ви не купляли собі вищу освіту,я собі не купляв - вчились чесно. Мені страшно робиться,що буде так завжди - дадуть Вам пенсіон ,мені - 1000 грн. і кода! Кому тут потрібні класні музиканти?

чого це раптом я ПОВИНЕН знати і виконувати якусь тупість,від якої в мене блювотний рефлекс???За якихось засалених пару гривень?

Така ситуація в  "порядку вещей", аякже!  Це смішно і гірко, реально, не можна всіх пісень знати, тим більш, якщо замовляють якусь"муть" !    Клієнт завжди прав!

Василь, я не зловтішаюсь, чи як там... Це справа тих хто співає під фонограми як виходити з ситуації. Мене це якось і не дуже цікавить. Звісно що розвиток якийсь буде, бо нічого не стоїть на місці. Я виклав свою точку бачення і себе якимось пророком абсолютно не вважаю. Раз ми в темі ресторанної музики, то висловлю свої спостереження. Коли я стартанув в кабаках (середина 70-х.), то йшла заміна акустичних інструментів електричними. Тобто в ресторани почали "в'їжджати" електрогітари, бас-гітари, електро-органи. І  знаєте, був спротив старих музикантів. Вони вважали що це тимчасово і так не має бути. (Геть чисто як зараз). Ба, більше, вміння співати тоді не цінилося! Бо тільки в той час спів "завітав" в кабаки. А грали перед тим переважно складом: фортепіано (акордеон), саксофон/труба та барабани. Зрідка контрабас. Це в клубах вже на всю котушку шпарили на електрогітарах,  кабаки були консервативні в тому відношенні. Тобто нікому зміни не були потрібні. Якби в той час (70-80-і р.р.) хтось прорікував секвенсори, самограї, MD, ноутбуки, то такому "пророку" б покрутили вказівним пальцем біля скроні. Так що гіпотеза що "караокєри" це вже назавжди... Хм... Побачимо. Може дійсно так...

Ваші слова б та й до Бога (про відмирання караокерів).Краще менше (колективів),але краще(якість),правда?

1) 500$; 300$

2)1000$;600$

3)200грн;

4) 500-600грн.  Ігор Габа ви дорогий музикант! Правильно Вам сказали!  Це Ваша справа і Ваша ціна!  Ми за дешевіші гроші на 5 тьох, живим складом грали і з проведенням забави, (зара скажете - "так ви просто грали" - То відповідь зразу даю що ні! Грали достойно повірте! Всі профіки і роботу свою робили на рівні), не в тому справа! Люди не готові були нам платити ту суму бо казали нам задорого...) І шефова наша сказала - хочете далі грати мінімізуйте склад і грайте по старій ціні... - так і зробили! І граємо! І ми задоволені і люди! І музикою слава Господу, і ціною! Все дуже відносне! Ви себе так ціните то Ваша справа, моніторити ціну треба перш за все, від спроможності Ваших клієнтів, і тд!

Ігоре Гарвас,хлопці! Я запропонував просте опитування і давайте тут не будемо вирізняти чи це живий колектив,чи це "фанерщики".просто виложіть своє бачення. Це покаже те,як хто на сьогодні бачить цінову політику. А на рахунок ведення,то скажу Вам,що ми практикуємо таке,але не для того щоб забрати роботу ведучим,а тому,що надивилися на роботи різних "тамадів" і спитали самі себе- ащо ми з того не робимо? І вирішили створити програму,з якою працюємо. Як ведучий,я інколи сам  беру замовлення,але ціна моєї роботи - 400$. Тому входячи на ринок ведучих,я не обвалюю ціни,а працюю за середньою ціною роботи тамади.Те що наш колектив працює комплексно,це наше бачення. Але хлопці,ціна нашої роботи - 900$ - 1000$. Давайте,створюйте свої програми і вперед,я ще вам роботи підкину,але хлопці,це не солодкий хліб. Це постійні інвестиції,а на весіллі чи на банкеті часу посидіти за столом нема.Якщо ви в одній родині маєте кілька робіт,то всі хочуть інакшу програму і тоді приходиться думати,що запропонувати їм цікаве,такого, чого не було в них. Так що хто хоче на це поле діяльності,з радістю запрошую. Створиться конкуренція,але відразу прошу працюйте за нормальні гроші,а не за 450$. Ми просто,без ведення не їдемо за такі гроші,а тут... І мій колектив на разі працює з мінусовками,на разі,бо ще ціна весілля,чи банкету не є такою,щоб брати в колектив нових людей.Давайте,визначимо бачення кожного,а то ми перемішуємо з " пустого в порожнє".  Всі ми розуміємо що фанєри це погано,всі ми хочемо вивести нашого брата на інший рівень сприйняття від людей,то давайте щось зробимо для того. Я не призиваю до "революційного повстання",хоча б було добре як би враз і покінчили з фанєрщиною і неліквідщиною,але оскільки це буде боляче всім,я призиваю до совісті і поваги до тих,хто щось робить і старається тримати рівень. Якщо ви навіть працюєте з фонограмами,то, будь-ласка, працюйте за відповідну ціну і ніхто до вас претензій не буде мати.А те що ми перейдемо всі на живу лабу я впевнений на всі 100%. То вже відчутно і я думаю 2-3 роки і нас заставлять перейти,бо інакше треба буде залишити ринок музики.Але ці зміни будуть відбуватися між колективами,які працюють за серйозну ціну,бо втримати рівень,це не так просто.

1) 500$; 300$

2)1000$;600$

3)200грн;

4) 500-600грн. Ігор Габа ви дорогий музикант!   

Бедзю та при вітальному марші треба так і казати: " Вас вітають молодята, шановні батьки і  ДОРОГІ МУЗИКИ!!!!"

Бендзю,поважаю вас,і ніколи не скажу "ви просто грали". Але хлопці,можуть люди платити і платять,просто підняти ціну не просто,а тим більше як ви працюєте стаціонарно,вам не позволить зробити це власник. Взагалі це робиться поступово,але можливо. Я не є "дорогий музикант",просто роботу яку ми виконуємо цінимо саме так. Мій принцип є такий - дай людині,роботу і візьми відповідну винагороду. А хочеш заробляти більше,то дай більше роботи,щоб людина бачила за що платить. Хлопці,все в наших руках.

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти