Денис Париж | 21 Грудня 2012, о 14:48 |
---|---|
Користувач |
Я однозначно ЗА самопал! Якщо руки ростуть звідки треба і є необхідні знання - не те що Китай, а й славнозвісні бренди будуть нервово курити в коридорі. Якщо не хочеться ризикувати, ящик можна замовити чи придбати готовий та всеодно треба бути готовим його модифікувати. Впринципі криворуких лабухів не існує то ж... І ще, ніяких фільтрів! Повноцінна трисмугова система з індивідуальним підсиленням та, звісно, кроссовером! Задоволення не дешеве та акустика - це не те на чому варто економити. Одна проблема - знайти хороший середньочастотний динамік. Я зупинився на B&C 10". У нього верхня межа 4000 Hz. На мою думку було б ліпше 8000 та такі зустрічав тільки китайські. То вже краще 4000 B&C ніж 8000 китайських. І ще все зазіхаю на раструб пищалки. Мабуть таки псіхану і викину її. Дуже чутливо ставлюсь до високих. А будь-який раструб їх спотворює. Це як говорити у паперовий кульок! |
Oleg 450 | 21 Грудня 2012, о 21:44 |
Користувач |
Ігор Гарвас, я все ще не до кінця розумію як все це підключити. Мікшер - активний кросовер - на кожну окрему полосу окремий підсилювач - колонка. Як підключити до колонки??? З сабом зрозуміло , бо в ньому один динамік, а в топі є і НЧ динамік, і ВЧ драйвер - це різні полоси, а вхід сигналу на колонці спільний. По ідеї їх треба підключити окремо, вивести окремі гнізда. Чи як? Складна система... |
Денис Париж | 21 Грудня 2012, о 22:04 |
Користувач |
Я сверлив додаткову дірку і ставив гніздо "спікон". Насправді нічого складного. Щей як зручно потім! Мовчу вже про якість звуку... Те що треба! |
Yulianovich | 21 Грудня 2012, о 22:18 |
Користувач |
Все залежить скільки смуг потрібно. Якщо дві, то топ використовається з вмонтованим фільтром. Коли на три, то потрібно використовувати топ в біампі (тобто береться поокремо). Окремі гнізда не конче. Зазвичай підводиться чотирижильним кабелем через чотирипіновий спікон. А в ампреці після патчпанелі розводиться в потрібні підсилювачі. Десь так, як тут: http://www.bandlsound.com/gear/item/19/ |
Oleg 450 | 21 Грудня 2012, о 22:31 |
Користувач |
Ще цікавить, чи можна при біампі використати один підсилювач: на один канал - підсилення НЧ динаміка, а на другий ВЧ драйвера? |
Yulianovich | 21 Грудня 2012, о 22:38 |
Користувач |
Можна. В свій час це питанняв мене теж цікавило. Звернувся до Василя Котченка, то відповідь була ствердною. |
pete fedyshyn | 23 Грудня 2012, о 15:19 |
Користувач |
Але в такому варіанті потрібно все одно два підсилювачі, по одному на канал. Чи не логічніша класична схема - менш потужний підсилювач на ВЧ і потужніший на НЧ? |
Yulianovich | 23 Грудня 2012, о 16:07 |
Користувач |
Як спитали - так і відповів. Звісно що на саби потрібен потужніший амп. Важливо щоб не "просідав". Тому дешеві імпульсні підсилювачі не "здають екзамену" по низах. Тут або 2SC, або дорога фірма. |
Віталік Вус | 24 Грудня 2012, о 09:05 |
Користувач |
Олег 450,майстра звати Кишак Мирон.Мешкає у Львові (Кривчиці),№тел.0676966202.Жаль,не знайшов кошторису своїх колонок,пам'яті не такі речі не маю... |
Oleg 450 | 24 Грудня 2012, о 23:28 |
Користувач |
Мені сподобалась ідея з біампом, як на мене, особливо зручно використовувати з "самопалом"- не треба сидіти над розрахунками фільтрів, на активному кросовері можна регулювати необхідні параметри. Головне- зробити якісні, правильні корпуси. Правда, такий варіант трохи дорожчий...
Цікава ситуація з комплектуючими до акустичних систем МАГ і ПАРК АУДІО: ПАРК АУДІО окремо продає і фільтри, і підсилювальні модулі до активних акустичних систем, а МАГ ні те ,ні інше. В разі поломки немає можливості замінити деталь. Мабуть МАГівці не хочуть щоб ремонтували їхню акустику самостійно, а особливо - щоб не робили "самопалу". Бо якщо були б доступні фільтри, то "самопал" не був би нічим гірший за заводську акустику, і його "клепали" б всі хто хоче. А це зниження продажів, і відповідно - втрати прибутку компанії. Виходячи з цього легше зробити копію акустичної системи ПАРК АУДІО, ніж акустики МАГ. В ПАРК АУДІО не треба сидіти над фільтрами - є вже готові-http://www.audiosila.com/product/delta4215-8/ http://www.audiosila.com/product/gamma4315_bj/ |
Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти