Головна сторінка » Список форумів » Вільне спілкування » Музиканти в ресторанах.
Музиканти в ресторанах.

До речі Ігоре Габа, ваш колега, Ігор Гарвас, вище в темі писав про один факт -"Три роки тому я обійшов багато закладів Львова де не було музик з пропозицією співпраці. В багатьох була вимога - програма виступу без використання фонограм." Я особисто вважаю що цей факт  беззаперечно говорить про попит на такі колективи як ваш та інші такого ж плану і на те що фільтрація (хоч і дуже мізерна) лабушні на рівні пристойних закладів все таки іде.

Раджу всім музикантам переглянути фільм "Знамениті брати Бейкер" (єдина біда -що рос.дубляж)

MUZYK

"...В багатьох була вимога - програма виступу без використання фонограм..." 

У нас в місті теж в деяких рестораціях ставлять тепер таку вимогу до лабухів, і здавалось би це добре, адже хочуть почути нарешті хоч якийсь звук "живого" інструменту, та є одне але - оплату хочуть зберегти на рівні "мінусовок". Ну як же так.. От ніхто "наживо" задарма лабати і не хоче, скрізь працюють виключно під "мінус", а ще трохи часу пройде то мабуть і не буде кому й лабати "вживу"... 

Якось сумно...

Gerika, а от про те що з часом не буде кому грати вживу, то не думаю так. Вже зараз росте свіже покоління "граючих". Поки що по гаражах і репточках, але вони є. Справа в тому що для них важливіше займатись музикою, а не тупо ходити "по халтурах". Цей вибір завжди стояв перед музикантами. Або за невеликі гроші грати музику, яка подрбається виконавцям, або за більші, часто значно більші гонорари, грати для "жуючих лангет" примітивну і популярну музику.

...Справа в тому що для них важливіше займатись музикою, а не тупо ходити "по халтурах". Цей вибір завжди стояв перед музикантами. ..

Отож-бо. Ті хто грає в живу по гаражах і репточках вісілє грати в переважній своїй більшості не підуть.  Є музиканти, а є лабухи-ремісники, а є тупо включателі-виключателі. Один казав, =я знаю одну ноту - ENTER - !!! =. 

І все таки, цікаво, скільки платять за вечір(на постійному місці роботи) в інших регіонах ?

А от свіжий прикол який уже мені попався минулого року два рази. Прийшли люди вчора вечором до нас в ресторан замовити перше весілля після паски, підходить до нас і каже: "Ми зал уже замовили, кухню по меню теж, тепер треба з вами порішати. Нам вистачить на сцені двох артистів. Скільки буде коштувати для нас робота цих двох артистів чоловік "під мінуси" і без тамади з 14.00 до 24.00?" Я їм відповідаю, що це вам буде коштувати 2500 грн, якщо без тамади. Добре кажуть, пішли. Десь походили по місту  мабуть..Через дві години приходять: А чому так дорого? Кажу тому що такса за день, весілля ж з 14.00 дня. А нам музика на весь день не потрібна, нащо вона нам коли люди пів дня за столом будуть сидіти. Давайте за 1500 грн з конкурсами. Ні кажу ця ціна за роботу нам не прийнятна. Тоді ми зараз ідемо до вашого шефа порішаємо. Ідіть кажу маєте право. Пішли. Приходять, ми порішали що нам на день лаби тут не потрібно бо замовимо тамаду то він трохи побавить людей, а у вас робочий вечір вечір з 20.00 до 24.00 то все одно прийдете та й поспіваєте щось, вам же ресторан за вечір зарплату платить, а коли наші гості захочуть після 24.00 ще побавитись то ми щось вам доплотимо, скільки тре буде вам доплатити тоді? Кажу 600 грн година. Ого-го а чому так дорого? Підемо завтра знов до вашого шефа порішаємо то він звільнить якщо не буде по нашому. Кажу що можу вже кинути то всьо і не працювати, а ваше весілля може шеф сам вам і відспіває за таких умов. Я з колегами - ні. Я краще візьму халтуру на виїзді за нормальну ціну і взагалі вам зал звільню на те число та й бавтесь тоді собі там наскільки у вас грошей вистачає. Вони пішли ... То ж сьогодні ввечері відчуваю будуть розборки ще.  От вам колеги і новий економічний підхід до проведення забав застосовуватись почався... :))  Відбухати весілля на 100 чол. в робочий час і за зарплату, слабо?  І я спостерігаю що ця тенденція поширюється по кабаках як чума... Принаймі в нашому місті...

talisman, І все таки, цікаво, скільки платять за вечір(на постійному місці роботи) в інших регіонах ?

Скільки платять за який вечір? Зарплата звичайна від закладу на душу у звичайний будній день, чи у день коли весілля чи якийсь ювілей, або замовлений зал? Питання задав не конкретно. 

Чекаємо наступних коментарів. Як будуть розвиватись події ?   А грати можна кабацький репертуар і ні каплі весільного. Якщо замовнику відповісти його відношенням, то нас...ти йому можна.Знаєте Всі , як то зробити. Але краще для двох сторін,аби конфлікт вирішився мирно. Вам сума,а йому файний настрій.  

Будь-ласка авторизуйтесь для того щоб залишати повідомлення. Увійти